Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Tarım ve İnsan' fotoğraf sergisi Aydınlılarla buluştu

SANAT 28.03.2017 - 15:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2781+ kez okundu.
 

'Tarım ve İnsan' fotoğraf sergisi Aydınlılarla buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında düzenlenen 8. Tarım ve İnsan ve Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraflar Aydın’da sergilendi.

AYDIN- 8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Aydın’da ziyaretçisiyle buluştu. 27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan sergiye ilk gününde yoğun ilgiyle karşılaştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, üretici, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflar yer aldı. Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan yarışma 6 kategoride gerçekleştirildi. Serginin açılış konuşmasını yapan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan, fotoğraflar ve sergi hakkında bilgiler vererek, yarışmanın her yıl farklı kategorilerde yapıldığına dikkat çekti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden toparlanan fotoğrafların bakanlık nezdinden oluşturulan juri nezdinde değerlendirilip dereceye girdiğini kaydeden Kaplan, aynı sergiyi ADÜ Ziraat Fakültesi’nde de açacaklarını kaydetti. Tarım ve İnsan adlı sergiyi anne evlat ilişkisine benzeten Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, “Tarımda sorunlarını çözmeyen ülkelerin hiçbir şekilde diğer altyapılarını ve çağdaşlaşma yolunda diğer problemlerini çözemeyeceği temasıyla yola çıktık. Bu fotoğraflar halkın görselliğine sunularak farkındalık oluşturulmak istenmektedir. Serginin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Fotoğrafların millete uyanın diye seslendiğini dikkat çeken Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Burası alışveriş merkezi. Herkesin tüketici olması için çırpınan bir yerde biz toprağı tarımı unutmayın diyoruz. Burada çok çarpıcı bir iş yapıyoruz. Tarım ve üretim olmadan yaşamımızı sürdüremeyiz. Bir daha ki sene inşallah bizim fotoğrafçıların da eserleri seçilmiş fotoğraflar arasında da yer alır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında düzenlenen 8. Tarım ve İnsan ve Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraflar Aydın’da sergilendi.

AYDIN- 8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Aydın’da ziyaretçisiyle buluştu. 27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan sergiye ilk gününde yoğun ilgiyle karşılaştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, üretici, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflar yer aldı. Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan yarışma 6 kategoride gerçekleştirildi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan, fotoğraflar ve sergi hakkında bilgiler vererek, yarışmanın her yıl farklı kategorilerde yapıldığına dikkat çekti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden toparlanan fotoğrafların bakanlık nezdinden oluşturulan juri nezdinde değerlendirilip dereceye girdiğini kaydeden Kaplan, aynı sergiyi ADÜ Ziraat Fakültesi’nde de açacaklarını kaydetti.

Tarım ve İnsan adlı sergiyi anne evlat ilişkisine benzeten Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, “Tarımda sorunlarını çözmeyen ülkelerin hiçbir şekilde diğer altyapılarını ve çağdaşlaşma yolunda diğer problemlerini çözemeyeceği temasıyla yola çıktık. Bu fotoğraflar halkın görselliğine sunularak farkındalık oluşturulmak istenmektedir. Serginin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Fotoğrafların millete uyanın diye seslendiğini dikkat çeken Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Burası alışveriş merkezi. Herkesin tüketici olması için çırpınan bir yerde biz toprağı tarımı unutmayın diyoruz. Burada çok çarpıcı bir iş yapıyoruz. Tarım ve üretim olmadan yaşamımızı sürdüremeyiz. Bir daha ki sene inşallah bizim fotoğrafçıların da eserleri seçilmiş fotoğraflar arasında da yer alır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.