Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sünnet için ideal zaman

SAĞLIK 14.01.2017 - 15:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3398+ kez okundu.
 

Sünnet için ideal zaman

Çocuk Ameliyatlarında Kışın Enfeksiyon Riski Daha Az

AYDIN- Okulların yarıyıl tatiline yaklaşması nedeniyle çocuklarını sünnet ettirmeyi düşünen aileleri uyaran uzmanlar sünnet işleminin basit bir işlem olduğunu ancak genel anestezinin bazen ciddi sorunlara neden olabileceğini belirttiler. Üroloji Hekimi Kemal Pamuk, sünnette çocuk için en uygun dönemin 2 yaş öncesi veya 6 yaş sonrası olduğunu belirterek uygun durumda olan çocukların yarıyıl tatilinde sünnet ettirilmesini önerdi. Sünnet işleminin oldukça kolay ve artık lokal anestezi ile her şeyi fark edip hiçbir acı ya da ağrı duyulmadan gerçekleştirildiğini ifade eden Üroloji Doktoru Kemal Pamuk, “Genel anestezi ya da lokal anestezi ile sünnet gerçekleştirilebilir. Günümüzde bu tarz operasyonlar çok daha hızlı ve kolay yapılabilmekte, sonrasında çocukta da herhangi bir travmaya sebep olmamakta. Çocukların sağlığı ve enfeksiyon riskinin çok düşük olması nedeniyle yarıyıl tatilinde çocukların sünnet ettirilmesini tavsiye ediyoruz” dedi. Sünnet konusuna vurgu yapan Üroloji Doktoru Kemal Pamuk, psikolojik olarak etkilenmeyecek ve kendini hazır hisseden çocukların operasyonunun lokal anesteziyle gerçekleştirdiklerini belirterek aileleri de uyardı. Dr. Pamuk, “Aileler kesinlikle uzman olmayan kişilere çocuklarını sünnet ettirmesin. Sünneti kesinlikle hekim yapmalı. İşin ehli olmayan kişilerin yaptığı sünnet operasyonları, geri dönüşü olmayan sıkıntılara yol açabiliyor” dedi.
Çocuk Ameliyatlarında Kışın Enfeksiyon Riski Daha Az

AYDIN- Okulların yarıyıl tatiline yaklaşması nedeniyle çocuklarını sünnet ettirmeyi düşünen aileleri uyaran uzmanlar sünnet işleminin basit bir işlem olduğunu ancak genel anestezinin bazen ciddi sorunlara neden olabileceğini belirttiler. Üroloji Hekimi Kemal Pamuk, sünnette çocuk için en uygun dönemin 2 yaş öncesi veya 6 yaş sonrası olduğunu belirterek uygun durumda olan çocukların yarıyıl tatilinde sünnet ettirilmesini önerdi.

Sünnet işleminin oldukça kolay ve artık lokal anestezi ile her şeyi fark edip hiçbir acı ya da ağrı duyulmadan gerçekleştirildiğini ifade eden Üroloji Doktoru Kemal Pamuk, “Genel anestezi ya da lokal anestezi ile sünnet gerçekleştirilebilir. Günümüzde bu tarz operasyonlar çok daha hızlı ve kolay yapılabilmekte, sonrasında çocukta da herhangi bir travmaya sebep olmamakta. Çocukların sağlığı ve enfeksiyon riskinin çok düşük olması nedeniyle yarıyıl tatilinde çocukların sünnet ettirilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Sünnet konusuna vurgu yapan Üroloji Doktoru Kemal Pamuk, psikolojik olarak etkilenmeyecek ve kendini hazır hisseden çocukların operasyonunun lokal anesteziyle gerçekleştirdiklerini belirterek aileleri de uyardı. Dr. Pamuk, “Aileler kesinlikle uzman olmayan kişilere çocuklarını sünnet ettirmesin. Sünneti kesinlikle hekim yapmalı. İşin ehli olmayan kişilerin yaptığı sünnet operasyonları, geri dönüşü olmayan sıkıntılara yol açabiliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.