Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Su parası polemiğinde faturalar konuşuyor

SİYASET 23.03.2019 - 18:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3641+ kez okundu.
 

Su parası polemiğinde faturalar konuşuyor

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasındaki su parası polemiğinde faturalar konuşmaya başladı.

AYDIN- Mustafa Savaş’ın, bugün yaptığı basın toplantısında, “Çerçioğlu, yüzde 7 indirim sözü verdi ve kamuoyuna açıkladı. Ancak bu indirimi uygulamadı. Aydınlıya pahalı su içiriyor. Halk kandırılıyor” açıklaması üzerine faturalar ortaya çıkmaya başladı. Bize ulaşan Aydın’ın Çine ve Efeler İlçesi’nde bulunan iki ayrı abonesinin su faturasını inceledik. Yaptığımız incelemede, 2018 yılının Aralık ayı ile 2019 yılının Mart ayı faturalarında yüzde 6.58’lik indirim olduğunu tespit ettik. Çine İlçesi’ndeki abonenin, Aralık ayı faturasında 10 metre küp su bedeli olarak 36 lira 14 kuruş öderken, 2019 yılı Mart ayında 10 metre küp suya aynı abone 33 lira 76 kuruş fatura bedeli ödediği görüldü. Efeler İlçesi’ndeki abonenin ise 2018’in Aralık ayında 10 metre küp suya 24 lira 27 kuruş öder iken, 2019’un Mart ayında 22 lira ödediği görülüyor. Bu gösteriyor ki, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, yüzde 6.58 oranında indirim yapmış durumda. Bakalım bu tartışmaya nereye kadar sürecek.
Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasındaki su parası polemiğinde faturalar konuşmaya başladı.

AYDIN- Mustafa Savaş’ın, bugün yaptığı basın toplantısında, “Çerçioğlu, yüzde 7 indirim sözü verdi ve kamuoyuna açıkladı. Ancak bu indirimi uygulamadı. Aydınlıya pahalı su içiriyor. Halk kandırılıyor” açıklaması üzerine faturalar ortaya çıkmaya başladı.

Bize ulaşan Aydın’ın Çine ve Efeler İlçesi’nde bulunan iki ayrı abonesinin su faturasını inceledik. Yaptığımız incelemede, 2018 yılının Aralık ayı ile 2019 yılının Mart ayı faturalarında yüzde 6.58’lik indirim olduğunu tespit ettik.

Çine İlçesi’ndeki abonenin, Aralık ayı faturasında 10 metre küp su bedeli olarak 36 lira 14 kuruş öderken, 2019 yılı Mart ayında 10 metre küp suya aynı abone 33 lira 76 kuruş fatura bedeli ödediği görüldü.

Efeler İlçesi’ndeki abonenin ise 2018’in Aralık ayında 10 metre küp suya 24 lira 27 kuruş öder iken, 2019’un Mart ayında 22 lira ödediği görülüyor.

Bu gösteriyor ki, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, yüzde 6.58 oranında indirim yapmış durumda. Bakalım bu tartışmaya nereye kadar sürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.