Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Söke’de Mezbaha İhalesi Yapıldı

GÜNCEL 23.08.2017 - 16:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2844+ kez okundu.
 

Söke’de Mezbaha İhalesi Yapıldı

Söke’ye mezbaha tesisleri yapımı için adım atıldı. Mezbaha tesisleri ihalesi gerçekleşirken, ihaleye bir firma katıldı.

AYDIN- Söke Belediyesi mülkiyetinde bulunan arıtma tesisleri yanındaki arazi üzerine yapılması planlanan mezbaha tesisinin ihalesi yapıldı. İhaleye Söke Entegre Et Tesisi A.Ş. adlı firma katıldı. İhalede 14 dönümlük arazi mezbaha tesisi yapılmak üzere 29 yıllığına aylık 2 Bin 100 TL bedelle firmaya verildi. AB standartlarında yapılacak olan mezbahanın ilk etapta günlük 50 büyükbaş, 150 küçükbaş hayvan kesimi yapabilecek kapasitede, tam teknolojik donanıma sahip olacağı belirtiliyor. Tesisin toplam yatırım miktarının yaklaşık 7.5 milyon TL olacağı ifade edildi. “MEZBAHA OLMAZSA OLMAZ” Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Mezbaha Tesisleri’nin Söke’de sağlıklı hayvan kesimi ve hayvancılığın gelişimini sağlaması yönünden olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi. Bir buçuk yıl önce de mezbaha ihalesi için adım attıklarını, o dönemde katılımcı olmadığını belirten Başkan Toyran, “Uzun süredir üzerinde çalışıyoruz. Söke’de bazı yatırımcı arkadaşlarımız tarafından ileride kamu kurum ve kuruluşlarında ortak olabileceği bir şirket kuruldu. Arıtma tesisleri yanındaki belediyemize ait alanı yap-işlet-devret modeli ile 29 yıllığına ihale ettik. Yatırımcıların Sökeli olması, Sökeli arkadaşlarımızın bu işe gönül vermeleri bizleri ayrıca mutlu etti. Söke’de en büyük sıkıntısı çekilen kolektif iş yapabilme anlayışına da örnek olacağını düşünüyorum. Bu proje bu yönüyle de önemli” dedi. “İSTENEN KOŞUL VE AB STANDARTLARINDA OLACAK” Başkan Toyran açıklamasında, “Ekonomik ve halkımızın sağlıklı et yemelerine yönelik önemli bir projeydi. Yasa gereği istenen koşullarda, AB standartlarına uygun bölgemizdeki tek mezbaha olacak. Yaratacağı istihdamı, sağlıklı et kesiminin yapılacak olmasını önemsiyoruz. Ayrıca kesi için hayvancılık yapan arkadaşlarımız Söke dışına, uzak mesafelere gitmekten kurtulacak. Mezbahamız Kuşadası’ndan, İncirliova’ya, Söke’den Milas’a yani geniş bir bölgeye hitap edecek. İlk adımı attık. Belediye olarak ciddi desteklerimiz olacak. Yatırımı yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah bugün ihalesini yaparak konuştuğumuz mezbahamız, planlandığı şekliyle hayata geçer. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. “ŞİRKETİN KAPILARI YENİ ORTAKLARA AÇIK” Sökeli yatırımcıların bir araya gelmesi ile kurulan firmanın mezbaha yatırımını TKDK’dan alacağı yüzde 50’lik hibe destek ile kuracağı belirtildi. Şirket adına konuşan Erdinç Algür, “Kurulan şirketin yeni yatırımcı ortaklara kapısı açık. Söke’deki sivil toplum kuruluşlarının da ortak olması söz konusu. Görüşmelerimiz var. Söke’nin ihtiyacı olan mezbaha yatırımını ilçemize kazandırmak için yola çıktık, hayırlı olsun” dedi.
Söke’ye mezbaha tesisleri yapımı için adım atıldı. Mezbaha tesisleri ihalesi gerçekleşirken, ihaleye bir firma katıldı.

AYDIN- Söke Belediyesi mülkiyetinde bulunan arıtma tesisleri yanındaki arazi üzerine yapılması planlanan mezbaha tesisinin ihalesi yapıldı. İhaleye Söke Entegre Et Tesisi A.Ş. adlı firma katıldı. İhalede 14 dönümlük arazi mezbaha tesisi yapılmak üzere 29 yıllığına aylık 2 Bin 100 TL bedelle firmaya verildi. AB standartlarında yapılacak olan mezbahanın ilk etapta günlük 50 büyükbaş, 150 küçükbaş hayvan kesimi yapabilecek kapasitede, tam teknolojik donanıma sahip olacağı belirtiliyor. Tesisin toplam yatırım miktarının yaklaşık 7.5 milyon TL olacağı ifade edildi.

“MEZBAHA OLMAZSA OLMAZ”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Mezbaha Tesisleri’nin Söke’de sağlıklı hayvan kesimi ve hayvancılığın gelişimini sağlaması yönünden olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi. Bir buçuk yıl önce de mezbaha ihalesi için adım attıklarını, o dönemde katılımcı olmadığını belirten Başkan Toyran, “Uzun süredir üzerinde çalışıyoruz. Söke’de bazı yatırımcı arkadaşlarımız tarafından ileride kamu kurum ve kuruluşlarında ortak olabileceği bir şirket kuruldu. Arıtma tesisleri yanındaki belediyemize ait alanı yap-işlet-devret modeli ile 29 yıllığına ihale ettik. Yatırımcıların Sökeli olması, Sökeli arkadaşlarımızın bu işe gönül vermeleri bizleri ayrıca mutlu etti. Söke’de en büyük sıkıntısı çekilen kolektif iş yapabilme anlayışına da örnek olacağını düşünüyorum. Bu proje bu yönüyle de önemli” dedi.

“İSTENEN KOŞUL VE AB STANDARTLARINDA OLACAK”

Başkan Toyran açıklamasında, “Ekonomik ve halkımızın sağlıklı et yemelerine yönelik önemli bir projeydi. Yasa gereği istenen koşullarda, AB standartlarına uygun bölgemizdeki tek mezbaha olacak. Yaratacağı istihdamı, sağlıklı et kesiminin yapılacak olmasını önemsiyoruz. Ayrıca kesi için hayvancılık yapan arkadaşlarımız Söke dışına, uzak mesafelere gitmekten kurtulacak. Mezbahamız Kuşadası’ndan, İncirliova’ya, Söke’den Milas’a yani geniş bir bölgeye hitap edecek. İlk adımı attık. Belediye olarak ciddi desteklerimiz olacak. Yatırımı yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah bugün ihalesini yaparak konuştuğumuz mezbahamız, planlandığı şekliyle hayata geçer. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ŞİRKETİN KAPILARI YENİ ORTAKLARA AÇIK”

Sökeli yatırımcıların bir araya gelmesi ile kurulan firmanın mezbaha yatırımını TKDK’dan alacağı yüzde 50’lik hibe destek ile kuracağı belirtildi. Şirket adına konuşan Erdinç Algür, “Kurulan şirketin yeni yatırımcı ortaklara kapısı açık. Söke’deki sivil toplum kuruluşlarının da ortak olması söz konusu. Görüşmelerimiz var. Söke’nin ihtiyacı olan mezbaha yatırımını ilçemize kazandırmak için yola çıktık, hayırlı olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.