Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Söke’de kurban satış ve kesimleri için hazırlıklar tamam

GÜNCEL 30.08.2016 - 14:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3760+ kez okundu.
 

Söke’de kurban satış ve kesimleri için hazırlıklar tamam

Söke’de yaklaşan kurban bayramı öncesinde sağlıklı kurban kesimleri için hazırlıklar tamamlandı.

AYDIN- Söke hayvan pazarı kurban bayramı öncesinde Söke Belediyesi ekiplerince temizlendi. Ayrıca belediye ekipleri hayvan pazarı alanını pire, kene ve bit olasılıklarına karşı ilaçladı. Diğer taraftan Söke İlçe Kaymakamlığı başkanlığında içinde İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı, Söke Belediyesi ile Türk Diyanet Vakfı’nın da bulunduğu ‘Kurban Hizmetleri Komisyonu’ kurban satış ve kesimleri ile ilgili kararlarını açıkladı. Alınan kararlar gereği kurban kesim yerleri Söke Hayvan Pazarı, Çarşamba Pazarı, Tatil Pazarı, Cumartesi Pazarı, Manavlar İçi, Yenikent Mahallesi Yenikent Camii Arkası, Çeltikçi Mahallesi Huzur Sitesi, Bağarası Mahallesi eski Mezbaha tesisleri olarak açıklandı. İzni alınmış özel kesim yerleri ve belirlenen alanlar dışında kurban kesimlerinin yapılmasının yasak olduğunu belirtilirken, kesim yapan kişilerin belgeli olmaları gerekiyor. Kurban kesim yerlerinde kurbanlıklarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlara gerekli imkan sağlanacak. Kasaplık yapmak isteyen vatandaşlara Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenecek kurs sonunda belge verilecek. Kurban kesim yerlerinde tesislerde verilecek tüm hizmetler ücretsiz olacak. Yapılan açıklamada, “Belirlenen Kurban Satış ve Kesim Yerleri dışında Cadde, Sokak ve Meydanlarda kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesilmesi yasaktır. Belirlenen yerler dışında hayvan satışı ve kurbanlık kesimi yapanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” denildi. “KESİM ÜCRETLERİ” Belirlenen kesim yerlerinde ücreti karşılığında özel kesim yapmak isteyen yetkili kasap elemanlarının ücretleri ‘Kurban Hizmetleri Komisyonu’ tarafından belirlendi. Buna göre küçükbaş hayvanlar için 50, büyükbaş hayvan kesimleri için 250 TL kesim ücreti belirlendi. Diğer taraftan kurban kesim alanlarında dini görevliler de yer alacak.
Söke’de yaklaşan kurban bayramı öncesinde sağlıklı kurban kesimleri için hazırlıklar tamamlandı.

AYDIN- Söke hayvan pazarı kurban bayramı öncesinde Söke Belediyesi ekiplerince temizlendi. Ayrıca belediye ekipleri hayvan pazarı alanını pire, kene ve bit olasılıklarına karşı ilaçladı.

Diğer taraftan Söke İlçe Kaymakamlığı başkanlığında içinde İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı, Söke Belediyesi ile Türk Diyanet Vakfı’nın da bulunduğu ‘Kurban Hizmetleri Komisyonu’ kurban satış ve kesimleri ile ilgili kararlarını açıkladı.

Alınan kararlar gereği kurban kesim yerleri Söke Hayvan Pazarı, Çarşamba Pazarı, Tatil Pazarı, Cumartesi Pazarı, Manavlar İçi, Yenikent Mahallesi Yenikent Camii Arkası, Çeltikçi Mahallesi Huzur Sitesi, Bağarası Mahallesi eski Mezbaha tesisleri olarak açıklandı. İzni alınmış özel kesim yerleri ve belirlenen alanlar dışında kurban kesimlerinin yapılmasının yasak olduğunu belirtilirken, kesim yapan kişilerin belgeli olmaları gerekiyor. Kurban kesim yerlerinde kurbanlıklarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlara gerekli imkan sağlanacak. Kasaplık yapmak isteyen vatandaşlara Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenecek kurs sonunda belge verilecek. Kurban kesim yerlerinde tesislerde verilecek tüm hizmetler ücretsiz olacak.

Yapılan açıklamada, “Belirlenen Kurban Satış ve Kesim Yerleri dışında Cadde, Sokak ve Meydanlarda kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesilmesi yasaktır. Belirlenen yerler dışında hayvan satışı ve kurbanlık kesimi yapanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” denildi.

“KESİM ÜCRETLERİ”

Belirlenen kesim yerlerinde ücreti karşılığında özel kesim yapmak isteyen yetkili kasap elemanlarının ücretleri ‘Kurban Hizmetleri Komisyonu’ tarafından belirlendi. Buna göre küçükbaş hayvanlar için 50, büyükbaş hayvan kesimleri için 250 TL kesim ücreti belirlendi. Diğer taraftan kurban kesim alanlarında dini görevliler de yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.