Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Saman Ev ‘ haberimiz belgesel konusu oldu

GÜNCEL 12.11.2016 - 17:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2565+ kez okundu.
 

‘Saman Ev ‘ haberimiz belgesel konusu oldu

Gazetemiz Yeni Ufuk’un “Saman Ev; Dünyanın gözü bu çiftin üstünde” başlıklı özel haberi İngiltere’den ses getirdi.

AYDIN- Gazetemizin 14 Ekim 2016 tarihli sayısında sunduğumuz haber, yaptığımız (saman ev) Dünyanın gözü bu çiftin üstünde özel haberimiz etkisini gösterdi. Germencik’e gelen İngiliz Tv ekibi, haberi yapan Bölge Temsilcimiz Hasan Debreli Kacar arkadaşımızla bir de belgesel çekimi gerçekleştirdi. Dünya basınında yer alan haberimiz üzerine Germencik Hıdırbeyli Mahallesi’ne gelen İngiltere’nin Twofoor Broodfast firmasına ait en büyük beş kanalına belgesel çekimi yapıldı. Çekimi yapan firma yetkilileri, özel haberimizi yapan Bölge Temsilcimiz Hasan Debreli Kacar'a ulaşarak röportaj ve belgesel çekimi yaptı. Germencik’in Hıdırbeyli Mahallesi’nde halen yapımı süren saman ve doğal malzemelerden yapılan butik otel inşaatına belgesel çekimi için gelen İngiliz tv kanalı, ülkelerinde de bu tür çalışmalar olduğunu, fakat burada yapılan samandan butik otel inşaatı bulunduğu yerin İyonya’nın tam merkezinde ve etrafında ören yerlerinin çok, aynı zamanda turizm merkezlerine de yakın olmasının kültür turizmi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de bu tür kültür yerlerinin yapılması yabancı turistlerin ilgisini çekecektir” dedi. SAMAN EV NEYDİ? Biri Türk, biri Avustralyalı. İngiltere’de tanışıp evlenen ve 20 yıldır evliliğini sürdüren Sirem ve Jason Noble çifti, betonarme ve tuğla kullanmadan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Bu ilk, Saman Ev. Samandan (kerpiçten) tamamen doğal, çevre dostu, yazın serin, kışın sıcak tutacak malzemelerle, Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Hıdırbeyli Mahallesi’nde yaptıkları, bu örnek butik otel inşaatı ile dünyanın ilgisini üzerlerine çekmeyi başardı.
Gazetemiz Yeni Ufuk’un “Saman Ev; Dünyanın gözü bu çiftin üstünde” başlıklı özel haberi İngiltere’den ses getirdi.

AYDIN- Gazetemizin 14 Ekim 2016 tarihli sayısında sunduğumuz haber, yaptığımız (saman ev) Dünyanın gözü bu çiftin üstünde özel haberimiz etkisini gösterdi. Germencik’e gelen İngiliz Tv ekibi, haberi yapan Bölge Temsilcimiz Hasan Debreli Kacar arkadaşımızla bir de belgesel çekimi gerçekleştirdi.

Dünya basınında yer alan haberimiz üzerine Germencik Hıdırbeyli Mahallesi’ne gelen İngiltere’nin Twofoor Broodfast firmasına ait en büyük beş kanalına belgesel çekimi yapıldı. Çekimi yapan firma yetkilileri, özel haberimizi yapan Bölge Temsilcimiz Hasan Debreli Kacar'a ulaşarak röportaj ve belgesel çekimi yaptı.

Germencik’in Hıdırbeyli Mahallesi’nde halen yapımı süren saman ve doğal malzemelerden yapılan butik otel inşaatına belgesel çekimi için gelen İngiliz tv kanalı, ülkelerinde de bu tür çalışmalar olduğunu, fakat burada yapılan samandan butik otel inşaatı bulunduğu yerin İyonya’nın tam merkezinde ve etrafında ören yerlerinin çok, aynı zamanda turizm merkezlerine de yakın olmasının kültür turizmi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de bu tür kültür yerlerinin yapılması yabancı turistlerin ilgisini çekecektir” dedi.

SAMAN EV NEYDİ?

Biri Türk, biri Avustralyalı. İngiltere’de tanışıp evlenen ve 20 yıldır evliliğini sürdüren Sirem ve Jason Noble çifti, betonarme ve tuğla kullanmadan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Bu ilk, Saman Ev. Samandan (kerpiçten) tamamen doğal, çevre dostu, yazın serin, kışın sıcak tutacak malzemelerle, Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Hıdırbeyli Mahallesi’nde yaptıkları, bu örnek butik otel inşaatı ile dünyanın ilgisini üzerlerine çekmeyi başardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.