Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sağlık Sen’li kadınlar sorun dinliyor

SAĞLIK 17.02.2017 - 12:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4125+ kez okundu.
 

Sağlık Sen’li kadınlar sorun dinliyor

Aydın Sağlık-Sen Kadın Kolları bir dizi ziyaretle kendilerini tanıtarak amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

AYDIN- Komisyon Başkanı Elif Akün ile birlikte Nevra Macit, Aynur Yılmaz, Güler Geldi, Dr. Serap Ergül Aydoğdu, Nurten Yayla ve Rümeysa Fidan ziyaretlerde hazır bulundu. Komisyona Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Erdem Özcan da eşlik etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel’i, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Selma Özcan’ı ve İdari Başkan Op. Dr. Nevzat Önen’i makamlarında ziyaret eden komisyon üyeleri, özellikle kadın çalışanların sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alış verişi yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi veren komisyon başkanı Elif Akün, “Ülkemizde sağlık alanında çalışan personelin büyük çoğunluğunun kadın olduğunu, anne olduğunu, hem yerelde hem de ülke genelinde kadın çalışanların sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri başta olmak üzere, ilimizde hem sağlık çalışanlarının, hem de bu hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarının bir çok çözüm bekleyen sorunları olduğu ve bu sorunların acil çözüm beklediği biz de komisyon olarak sorunun tespiti ve çözüm önerisi mantığıyla bir görev üstlenmiş bulunmaktayız” dedi. Başkan Akün, “Ülkemizin en büyük sendikalarından biri olan Sağlık-Sen teşkilatı olarak sağlık çalışanlarının özlük haklarının savunulması, iyileştirilmesi ile birlikte toplumsal sorunların çözümüne de katkı sunmak zorundayız. Bu bağlam da kurum amirlerimizi ziyaret ederek hem sağlık çalışanlarının hem de bu hizmeti alanların sorunlarının birlikte çözülebileceğini, bazı sorunların hizmeti veren ve alan tarafların ortak sorunu olduğu tespitimizi dile getirdik. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, hizmet kalitesini artıracağı gibi bu durum hem çalışan hem de hizmet alana daha pozitif yansımayla sonuçlanacağını dile getirdik. Sosyal sorunların çözümleri konusun da hazırlayacağımız projelerle ülke genelinde de ses getireceğimize inanıyoruz” dedi. Başkan Akün sözlerini, “Düşüncelerimizi paylaştığımız kurum amirlerimiz de projelerimize katkı sağlayacaklarını belirterek bize destek olmuşlardır, sorunların çözümünde ortak iradeye sahip olmamız bizi hem mutlu etti, hem de cesaretlendirdi. Kendilerine desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızı belli aşamaya getirdikten sonra Sayın Valimizi de ziyaret etmeyi planlıyoruz” diyerek tamamladı.
Aydın Sağlık-Sen Kadın Kolları bir dizi ziyaretle kendilerini tanıtarak amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

AYDIN- Komisyon Başkanı Elif Akün ile birlikte Nevra Macit, Aynur Yılmaz, Güler Geldi, Dr. Serap Ergül Aydoğdu, Nurten Yayla ve Rümeysa Fidan ziyaretlerde hazır bulundu. Komisyona Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Erdem Özcan da eşlik etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel’i, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Selma Özcan’ı ve İdari Başkan Op. Dr. Nevzat Önen’i makamlarında ziyaret eden komisyon üyeleri, özellikle kadın çalışanların sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alış verişi yaptı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren komisyon başkanı Elif Akün, “Ülkemizde sağlık alanında çalışan personelin büyük çoğunluğunun kadın olduğunu, anne olduğunu, hem yerelde hem de ülke genelinde kadın çalışanların sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri başta olmak üzere, ilimizde hem sağlık çalışanlarının, hem de bu hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarının bir çok çözüm bekleyen sorunları olduğu ve bu sorunların acil çözüm beklediği biz de komisyon olarak sorunun tespiti ve çözüm önerisi mantığıyla bir görev üstlenmiş bulunmaktayız” dedi.

Başkan Akün, “Ülkemizin en büyük sendikalarından biri olan Sağlık-Sen teşkilatı olarak sağlık çalışanlarının özlük haklarının savunulması, iyileştirilmesi ile birlikte toplumsal sorunların çözümüne de katkı sunmak zorundayız. Bu bağlam da kurum amirlerimizi ziyaret ederek hem sağlık çalışanlarının hem de bu hizmeti alanların sorunlarının birlikte çözülebileceğini, bazı sorunların hizmeti veren ve alan tarafların ortak sorunu olduğu tespitimizi dile getirdik. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi, hizmet kalitesini artıracağı gibi bu durum hem çalışan hem de hizmet alana daha pozitif yansımayla sonuçlanacağını dile getirdik. Sosyal sorunların çözümleri konusun da hazırlayacağımız projelerle ülke genelinde de ses getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Başkan Akün sözlerini, “Düşüncelerimizi paylaştığımız kurum amirlerimiz de projelerimize katkı sağlayacaklarını belirterek bize destek olmuşlardır, sorunların çözümünde ortak iradeye sahip olmamız bizi hem mutlu etti, hem de cesaretlendirdi. Kendilerine desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızı belli aşamaya getirdikten sonra Sayın Valimizi de ziyaret etmeyi planlıyoruz” diyerek tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.