Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sağlık çalışanları bayram ikramiyesi istiyor

SAĞLIK 29.05.2019 - 14:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4011+ kez okundu.
 

Sağlık çalışanları bayram ikramiyesi istiyor

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle sağlık çalışanlarının zor günler geçirdiğini ve Ramazan Bayramı yaklaşırken, kendilerine bayram ikramiyesi ödenmesini istedi.

AYDIN- Dövizdeki hareketliliğin maaşları düşürdüğünü belirten Başkan Taşkın, ekonomik koşullarının yaklaşan bayramı sevinç içinde geçirmelerini imkânsız kıldığını söyledi. Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Ramazan Bayramı yaklaşırken sağlık çalışanları kara kara düşünüyor.  Çoluk çocuğunu hediye alamayan sağlık çalışanları mutsuz ve bayram sevincini dahi yaşayamıyor. Anadolu Sağlık Sen olarak, kamu çalışanları ve emekliler ile sağlık çalışanlarının durumunun iyileştirilmesi için bugüne kadar pek çok öneride bulunduk. Toplu Sözleşme görüşmelerinden umduğumuzu bulamadık. Büyük hayal kırıklığı yaşadık. Daha önce de açıkladığımız gibi, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin sağlık çalışanlarına da ödenmesini istiyoruz. Dini ve milli bayramlar, halkımızın huzur bulduğu, yakınları ve komşularıyla mutluluk içinde geçen günlerin sevince dönüştüğü anlamlı günlerdi. Bayramlar, gerginliği, huzursuzluğu giderir. Küslerin barıştığı en anlamlı günlerdir. Bu haliyle de huzur verir, her geçen saniyeyi mutluluğu dönüştürür. Kamu çalışanları ve özellikle zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları bayramlar nedeniyle iş ve işyeri stresinden uzaklaşarak yakınlarıyla huzur bulur. Ancak sağlık çalışanları bugün içinde bulunduğu ekonomik koşulları nedeniyle maalesef huzuru, mutluluğu ve sevinci bir arada yaşayamayacaklar! Sağlık çalışanları bu bayramı nasıl geçireceklerini düşünüyor. Yüce dinimizin önemli kıstaslarından olan dini bayramlar da vatandaşlarımızın sevindirilmesi gerekir. Bu çerçeve de sağlık çalışanlarına döner sermayeden bayram ikramiyesi verilmesi de, onların ölüm pahasına yaptıkları görevlerinin bir ödülü olacaktır. Sağlık çalışanlarının huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini sağlamak, iş ve işyeriyle ilgili sıkıntı ve streslerini gidererek yüzlerini güldürmeye yetecektir. Siyasi iradenin, sağlık çalışanlarına ‘bayram ikramiyesi’ adı altında böyle bir uygulama yapması sosyal devlet ilkesinin gereği olarak başta sağlık çalışanlarını sevindirecektir. Ayrıca böyle bir ödemenin yapılmasında Maliye Bakanlığı’ndan izin almaya gerek olmadığı gibi, hiçbir yasal düzenleme gerektirmeyecektir. Sağlık Bakanlığı yayınlayacağı bir genelge ile bunu yapabilir.”
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle sağlık çalışanlarının zor günler geçirdiğini ve Ramazan Bayramı yaklaşırken, kendilerine bayram ikramiyesi ödenmesini istedi.

AYDIN- Dövizdeki hareketliliğin maaşları düşürdüğünü belirten Başkan Taşkın, ekonomik koşullarının yaklaşan bayramı sevinç içinde geçirmelerini imkânsız kıldığını söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Ramazan Bayramı yaklaşırken sağlık çalışanları kara kara düşünüyor.  Çoluk çocuğunu hediye alamayan sağlık çalışanları mutsuz ve bayram sevincini dahi yaşayamıyor. Anadolu Sağlık Sen olarak, kamu çalışanları ve emekliler ile sağlık çalışanlarının durumunun iyileştirilmesi için bugüne kadar pek çok öneride bulunduk. Toplu Sözleşme görüşmelerinden umduğumuzu bulamadık. Büyük hayal kırıklığı yaşadık. Daha önce de açıkladığımız gibi, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin sağlık çalışanlarına da ödenmesini istiyoruz.

Dini ve milli bayramlar, halkımızın huzur bulduğu, yakınları ve komşularıyla mutluluk içinde geçen günlerin sevince dönüştüğü anlamlı günlerdi. Bayramlar, gerginliği, huzursuzluğu giderir. Küslerin barıştığı en anlamlı günlerdir. Bu haliyle de huzur verir, her geçen saniyeyi mutluluğu dönüştürür. Kamu çalışanları ve özellikle zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları bayramlar nedeniyle iş ve işyeri stresinden uzaklaşarak yakınlarıyla huzur bulur. Ancak sağlık çalışanları bugün içinde bulunduğu ekonomik koşulları nedeniyle maalesef huzuru, mutluluğu ve sevinci bir arada yaşayamayacaklar! Sağlık çalışanları bu bayramı nasıl geçireceklerini düşünüyor.

Yüce dinimizin önemli kıstaslarından olan dini bayramlar da vatandaşlarımızın sevindirilmesi gerekir. Bu çerçeve de sağlık çalışanlarına döner sermayeden bayram ikramiyesi verilmesi de, onların ölüm pahasına yaptıkları görevlerinin bir ödülü olacaktır. Sağlık çalışanlarının huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini sağlamak, iş ve işyeriyle ilgili sıkıntı ve streslerini gidererek yüzlerini güldürmeye yetecektir.

Siyasi iradenin, sağlık çalışanlarına ‘bayram ikramiyesi’ adı altında böyle bir uygulama yapması sosyal devlet ilkesinin gereği olarak başta sağlık çalışanlarını sevindirecektir. Ayrıca böyle bir ödemenin yapılmasında Maliye Bakanlığı’ndan izin almaya gerek olmadığı gibi, hiçbir yasal düzenleme gerektirmeyecektir. Sağlık Bakanlığı yayınlayacağı bir genelge ile bunu yapabilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.