Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Prof. Dr. Uslu ADÜ Rektörü

EĞİTİM 13.11.2018 - 19:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2827+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Uslu ADÜ Rektörü

2014 Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti Aydın 3. Sıra Milletvekili Adayı olan Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü’ne atandığı yönünde bilgi edindik.

AYDIN- Konuyu aktaran kaynağa göre, Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun resmi olarak atanması önümüzdeki günlerde yayınlanarak göreve başlaması sağlanacak. Mevcut Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın bir başka göreve atanıp atanmadığına dair bir bilgiye henüz ulaşamadık. Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu kimdir? 11 Temmuz 1969 İstanbul doğumlu olan Uslu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı üniversitede SBE Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1991-94 yıllarında İ.Ü. İletişim Fakültesi’nde, 1994-2002 yıllarında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul 2. bölge milletvekili seçilerek 22. Dönem Parlamentosu’nda “en genç kadın üye” olarak görev yaptı. Parlamentoda “Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AAPA) Türk grubu Başkanlığı”, “Çevre Komisyonu Sözcülüğü”, “Pakistan Dostluk Grubu Başkan Vekilliği”, “Avrupa Parlamentolar Arası Nüfus ve Kalkınma Forumu Üyeliği” ve “Türkiye-İtalya Parlamentolar arası İşbirliği Protokolü Eş Başkanlığı” görevlerini üstlendi. AK Parti’de Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına devam etmekte ve “İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı” ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2003-2006 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yaptı. 2009 yılında AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi oldu. Ak Parti Dış İlişkiler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesidir. Halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi GSF Öğretim Üyesidir. İngilizce bilen, sosyoloji, iletişim, siyasal iletişim ve kadın konularında uzmanlaşan Dr. Uslu’nun Televizyon ve Kadın (2000), İstanbul Rehberi (1996), Kırk Yıllık (1992) isimli kitapları ve çalışma konuları üzerine çeşitli akademik yayın, dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli ödüller alan Dr. Uslu International Comminication Association (ICA), Standing Committee Euro-Mediterranian Partnership of The Local and Reginol Authoroties(COPPEM) Kadın Hakları Komisyonu Sözcüsü, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu(TURİNG), The Nonviolent Radical Party, Accademia Italiana Della Cucina gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşuna çeşitli kademlerde görev yaparak katkı sağlamaktadır. Dr. İbrahim Uslu ile evlidir ve bir çocuk annesidir. Hobileri arasında binicilik, yüzme, buz pateni, kayak, okuma, kitap, antika yer almaktadır. Ödülleri - İtalya Devlet Nişanı-Ordine della Stella Della Solidarieta ‘İtaliana’Commandatore, 2007 - Dostluk ve Barış Ödülü, “Yılın Milletvekili”, Memur-Der Federasyonu, 2007 - “19 Mayıs Gençlik Ödülü”, Habitat Yerel Gündem 21 Gençlik Derneği, 2004 - “Yılın Milletvekili Ödülü”, Siyaset Dergisi, 2004.
2014 Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti Aydın 3. Sıra Milletvekili Adayı olan Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü’ne atandığı yönünde bilgi edindik.

AYDIN- Konuyu aktaran kaynağa göre, Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun resmi olarak atanması önümüzdeki günlerde yayınlanarak göreve başlaması sağlanacak. Mevcut Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın bir başka göreve atanıp atanmadığına dair bir bilgiye henüz ulaşamadık.

Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu kimdir?

11 Temmuz 1969 İstanbul doğumlu olan Uslu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı üniversitede SBE Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

1991-94 yıllarında İ.Ü. İletişim Fakültesi’nde, 1994-2002 yıllarında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul 2. bölge milletvekili seçilerek 22. Dönem Parlamentosu’nda “en genç kadın üye” olarak görev yaptı.

Parlamentoda “Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AAPA) Türk grubu Başkanlığı”, “Çevre Komisyonu Sözcülüğü”, “Pakistan Dostluk Grubu Başkan Vekilliği”, “Avrupa Parlamentolar Arası Nüfus ve Kalkınma Forumu Üyeliği” ve “Türkiye-İtalya Parlamentolar arası İşbirliği Protokolü Eş Başkanlığı” görevlerini üstlendi.

AK Parti’de Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına devam etmekte ve “İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı” ve öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2003-2006 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yaptı.

2009 yılında AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi oldu.

Ak Parti Dış İlişkiler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesidir.

Halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi GSF Öğretim Üyesidir.

İngilizce bilen, sosyoloji, iletişim, siyasal iletişim ve kadın konularında uzmanlaşan Dr. Uslu’nun Televizyon ve Kadın (2000), İstanbul Rehberi (1996), Kırk Yıllık (1992) isimli kitapları ve çalışma konuları üzerine çeşitli akademik yayın, dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli ödüller alan Dr. Uslu International Comminication Association (ICA), Standing Committee Euro-Mediterranian Partnership of The Local and Reginol Authoroties(COPPEM) Kadın Hakları Komisyonu Sözcüsü, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu(TURİNG), The Nonviolent Radical Party, Accademia Italiana Della Cucina gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşuna çeşitli kademlerde görev yaparak katkı sağlamaktadır.

Dr. İbrahim Uslu ile evlidir ve bir çocuk annesidir. Hobileri arasında binicilik, yüzme, buz pateni, kayak, okuma, kitap, antika yer almaktadır.

Ödülleri

- İtalya Devlet Nişanı-Ordine della Stella Della Solidarieta ‘İtaliana’Commandatore, 2007

- Dostluk ve Barış Ödülü, “Yılın Milletvekili”, Memur-Der Federasyonu, 2007

- “19 Mayıs Gençlik Ödülü”, Habitat Yerel Gündem 21 Gençlik Derneği, 2004

- “Yılın Milletvekili Ödülü”, Siyaset Dergisi, 2004.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.