Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Öykülerin İncirliova yolculuğu

KÜLTÜR 15.05.2018 - 10:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3613+ kez okundu.
 

Öykülerin İncirliova yolculuğu

İncirliova Belediyesi tarafından yayınlanan “Dildamak” öykü kitabı tanıtım etkinliği ve resim sergisi gerçekleştirildi.

AYDIN- Park İncirliova’da gerçekleştirilen etkinlikte, İncirliovalı Yazar Enver Gümrah’ın kaleme aldığı öykülerden oluşan “Dildamak” adlı kitap tanıtılarak, kitapta yer alan resimler sergilendi. Yazarın doğup büyüdüğü topraklardaki toplumsal yapı, insan ilişkileri ve gündelik yaşam deneyimlerini mizahi ve duyarlı bir dil ile anlattığı kitap, Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından resimlendi. Okul öğrencilerinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin beğeniyle izlendiği buluşmada; İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Yazar Enver Gümrah ve Resim Bölümü Koordinatörü Özlem Yeşildağ tarafından yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından çizilen resimleri kapsayan sergi açılışı da gerçekleştirildi. Çeşitli kurum temsilcileri ve halkın yoğun biçimde katıldığı etkinlikte, kitabı resimleyen öğrencilere ve okul yöneticilerine teşekkür belgeleri ve armağanlar takdim edildi. Kültürel miras zenginlikleri ve değerlerinin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsediklerini ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini belirten İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Bu topraklarda yetişmiş bir yazarın eserini yayınlamaktan onur duyuyoruz. Kendisine yaptığı bu değerli katkı için tüm hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kitabın hazırlanış sürecinde Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ile yürüttüğümüz çalışma yerel yönetimler ile eğitim kurumları arasındaki işbirlikleri için de değerli bir örnek oluşturuyor. Gençlerimiz bu toprağın öykülerine hazırladıkları resimleriyle yeni anlamlar kazandırmış oldular. Kültürel proje ve çalışmalarımızı çeşitlendirerek sürdürmeyi planlıyoruz” dedi. Kitabın yayınlanmasından ve bu buluşmadan çok etkilendiğini belirten Yazar Enver Gümrah, yaptığı konuşmada, İncirliova’da yaşadığı yılların yaşamında ve öykülerin oluşmasında etkili olduğunu, öykülerin ilk kez bir kitapta toplanarak, gençler tarafından resimlenip, İncirliova Belediyesi tarafından yayınlamış olmasının kendisini çok mutlu ettiği belirtti. Resimleriyle esere katkıda bulunan öğrenciler, böyle bir projede eserlerinin yer almasının kendilerini heyecanlandırdığını ve motive ettiğini, yaşadıkları bu anlamlı deneyimi yaşam boyu hatırlayacaklarını belirttiler. Kitapta yer alan resimlerin yer aldığı “Dildamak Öykü Kitabı Resimleri Sergi Kataloğu” ve yazarın öykülerinde yoğun biçimde kullandığı yerel dildeki sözcük ve deyimlerin hatırlanması amacıyla hazırlanan “Dildamak Sözlükcesi” adlı broşürün sunulduğu etkinlik, Yazar Enver Gümrah’ın kitabını imzalamasıyla son buldu. Kitap ve alt yayınlar İncirliova Belediyesi’nden temin edilebilir.
İncirliova Belediyesi tarafından yayınlanan “Dildamak” öykü kitabı tanıtım etkinliği ve resim sergisi gerçekleştirildi.

AYDIN- Park İncirliova’da gerçekleştirilen etkinlikte, İncirliovalı Yazar Enver Gümrah’ın kaleme aldığı öykülerden oluşan “Dildamak” adlı kitap tanıtılarak, kitapta yer alan resimler sergilendi. Yazarın doğup büyüdüğü topraklardaki toplumsal yapı, insan ilişkileri ve gündelik yaşam deneyimlerini mizahi ve duyarlı bir dil ile anlattığı kitap, Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından resimlendi.

Okul öğrencilerinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin beğeniyle izlendiği buluşmada; İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Yazar Enver Gümrah ve Resim Bölümü Koordinatörü Özlem Yeşildağ tarafından yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından çizilen resimleri kapsayan sergi açılışı da gerçekleştirildi. Çeşitli kurum temsilcileri ve halkın yoğun biçimde katıldığı etkinlikte, kitabı resimleyen öğrencilere ve okul yöneticilerine teşekkür belgeleri ve armağanlar takdim edildi.

Kültürel miras zenginlikleri ve değerlerinin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsediklerini ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini belirten İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “Bu topraklarda yetişmiş bir yazarın eserini yayınlamaktan onur duyuyoruz. Kendisine yaptığı bu değerli katkı için tüm hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kitabın hazırlanış sürecinde Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ile yürüttüğümüz çalışma yerel yönetimler ile eğitim kurumları arasındaki işbirlikleri için de değerli bir örnek oluşturuyor. Gençlerimiz bu toprağın öykülerine hazırladıkları resimleriyle yeni anlamlar kazandırmış oldular. Kültürel proje ve çalışmalarımızı çeşitlendirerek sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Kitabın yayınlanmasından ve bu buluşmadan çok etkilendiğini belirten Yazar Enver Gümrah, yaptığı konuşmada, İncirliova’da yaşadığı yılların yaşamında ve öykülerin oluşmasında etkili olduğunu, öykülerin ilk kez bir kitapta toplanarak, gençler tarafından resimlenip, İncirliova Belediyesi tarafından yayınlamış olmasının kendisini çok mutlu ettiği belirtti. Resimleriyle esere katkıda bulunan öğrenciler, böyle bir projede eserlerinin yer almasının kendilerini heyecanlandırdığını ve motive ettiğini, yaşadıkları bu anlamlı deneyimi yaşam boyu hatırlayacaklarını belirttiler.

Kitapta yer alan resimlerin yer aldığı “Dildamak Öykü Kitabı Resimleri Sergi Kataloğu” ve yazarın öykülerinde yoğun biçimde kullandığı yerel dildeki sözcük ve deyimlerin hatırlanması amacıyla hazırlanan “Dildamak Sözlükcesi” adlı broşürün sunulduğu etkinlik, Yazar Enver Gümrah’ın kitabını imzalamasıyla son buldu. Kitap ve alt yayınlar İncirliova Belediyesi’nden temin edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.