Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Okur yazarlık seferberliği anlatıldı

EĞİTİM 27.02.2018 - 12:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3997+ kez okundu.
 

Okur yazarlık seferberliği anlatıldı

Okuryazarlık seferberliği Nazilli'de muhtar ve okul müdürlerine anlatıldı

AYDIN- Millî Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ne ilişkin usul ve esasları’ Nazilli’de muhtarlar ve okul müdürlerine anlatıldı. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük’ün öncülüğünde Nazilli’deki muhtar ve öğretmenler bilgilendirildi. Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, mahalle muhtarları ve okul müdürlerinin hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında konuşan Kaymakam Küçük, muhtar ve okul müdürlerinden bölgelerindeki okuma yazma bilmeyen vatandaşlara çağrıda bulunmalarını isteyerek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızdan başlayan, devletin en başından en altına kadar herkes okuryazarlık konusuna büyük özen gösteriyor. Bugüne kadar büyük bir ilerleme olmakla birlikte bizleri memnun eden bir sonuca henüz ulaşamadık. Bu nedenle okullarımızda, köylerimizde öğretmenlerimizle, müdürlerimizle, muhtarlarımız işbirliği yaptığında, kendi çevrelerinde okuma yazma bilmeyenleri planlama içine dahil edersek biz bu işi önümüzdeki bir ya da iki yıl içerisinde önemli ölçüde eritir veya yok ederiz diye düşünüyorum. Yüzde 4,93 olan son oranlarda oldukça yaşlı olanlar, zihinsel engelli olanlar, yani bu işi öğrenemeyecek olanlar da olabilir. Örgün eğitimin dışında olanların Milli Eğitimce takip edilmesi gerekiyor. Bu konularda yasal mevzuatları uygulamak zorundayız. Ailelere okuma yazmanın yararlarını anlatmakla yükümlüyüz. Bir taraftan okuma yazma bilmeyenleri eğitirken diğer taraftan alttan gelen yeni nesli de ihmal etmemeliyiz. Bu konuda en önem verdiğimiz ve en önemli noktada olan Muhtarlarımız çevrelerindeki bilgileri mutlaka okullarımıza bildirecekler. Gerekirse halk eğitimi merkezlerimiz veya milli eğitim tarafından her kişiye bir öğretmen verebilecek düzeydeyiz. Bu seferberlikte görev alacak olan tüm paydaşlarımıza başarılar diliyor ve herkesin birbirine destek olmasını diliyorum.” Muhtarlar ve okul müdürleri bilgilendirildi Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ramazan Gülmez de, seferberlik hakkında yaptığı bilgilendirmede tüm yasal mevzuat hakkında detaylı bilgi verdi. Gülmez, “Millî Eğitim Bakanımız Sayın  İsmet Yılmaz, Okuryazarlık Seferberliği´ne ilişkin usul ve esasların yer aldığı genelgeyi 81 ile gönderdi. Genelgede, Anayasa´da yer alan eğitim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitiminin hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturduğu anlatılıyor. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişiler, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir. Bu güne kadar da yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmüştür” dedi.
Okuryazarlık seferberliği Nazilli'de muhtar ve okul müdürlerine anlatıldı

AYDIN- Millî Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ne ilişkin usul ve esasları’ Nazilli’de muhtarlar ve okul müdürlerine anlatıldı.

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük’ün öncülüğünde Nazilli’deki muhtar ve öğretmenler bilgilendirildi. Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, mahalle muhtarları ve okul müdürlerinin hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında konuşan Kaymakam Küçük, muhtar ve okul müdürlerinden bölgelerindeki okuma yazma bilmeyen vatandaşlara çağrıda bulunmalarını isteyerek, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızdan başlayan, devletin en başından en altına kadar herkes okuryazarlık konusuna büyük özen gösteriyor. Bugüne kadar büyük bir ilerleme olmakla birlikte bizleri memnun eden bir sonuca henüz ulaşamadık.

Bu nedenle okullarımızda, köylerimizde öğretmenlerimizle, müdürlerimizle, muhtarlarımız işbirliği yaptığında, kendi çevrelerinde okuma yazma bilmeyenleri planlama içine dahil edersek biz bu işi önümüzdeki bir ya da iki yıl içerisinde önemli ölçüde eritir veya yok ederiz diye düşünüyorum. Yüzde 4,93 olan son oranlarda oldukça yaşlı olanlar, zihinsel engelli olanlar, yani bu işi öğrenemeyecek olanlar da olabilir.

Örgün eğitimin dışında olanların Milli Eğitimce takip edilmesi gerekiyor. Bu konularda yasal mevzuatları uygulamak zorundayız. Ailelere okuma yazmanın yararlarını anlatmakla yükümlüyüz. Bir taraftan okuma yazma bilmeyenleri eğitirken diğer taraftan alttan gelen yeni nesli de ihmal etmemeliyiz. Bu konuda en önem verdiğimiz ve en önemli noktada olan Muhtarlarımız çevrelerindeki bilgileri mutlaka okullarımıza bildirecekler. Gerekirse halk eğitimi merkezlerimiz veya milli eğitim tarafından her kişiye bir öğretmen verebilecek düzeydeyiz.

Bu seferberlikte görev alacak olan tüm paydaşlarımıza başarılar diliyor ve herkesin birbirine destek olmasını diliyorum.”

Muhtarlar ve okul müdürleri bilgilendirildi

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ramazan Gülmez de, seferberlik hakkında yaptığı bilgilendirmede tüm yasal mevzuat hakkında detaylı bilgi verdi. Gülmez, “Millî Eğitim Bakanımız Sayın  İsmet Yılmaz, Okuryazarlık Seferberliği´ne ilişkin usul ve esasların yer aldığı genelgeyi 81 ile gönderdi. Genelgede, Anayasa´da yer alan eğitim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitiminin hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturduğu anlatılıyor. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişiler, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir. Bu güne kadar da yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmüştür” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.