Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Öğrenciler ‘Empati Etkinliği’nde buluştu

GÜNCEL 20.03.2018 - 14:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3869+ kez okundu.
 

Öğrenciler ‘Empati Etkinliği’nde buluştu

19 Mart Pazartesi günü Yaşlılar Haftası kapsamında (YADEM) Yaşlı Dostu Germencik’in düzenlemiş olduğu ‘empati etkinliği’ Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

AYDIN- Germencik Belediyesi tarafından kurulan YADEM personeli, 65 yaş ve üstü yaşlıların, Alzheimer ve benzeri hastalıkla mücadelesinde günlük hayatta rutin şekilde yaptıkları işlerde yaşadıkları zorlukları empati kurarak anlamak ve yaşlılara yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliğe Germencik Şehit Cafer İlkokulu öğrencileri katıldı. Ailelerinin verdiği onay sonrası 9 öğrenci YADEM’e davet edilerek öncelikle Uzm. Gerentolog F. Sıla Ayan tarafından bilgilendirme yapıldı ve öğrenciler 3’erli gruplar halinde görme, duyma ve dokunma duyusunu azaltacak şekilde hazırlanmış ekipmanlar tanıtılarak etkinlik başlatıldı. Her ekibin başında bulunan bir görevli gözetmen ile seçilen bir ekip arkadaşı görev listesindeki komutları vererek etkinlik sürdürüldü. Etkinlik sonunda ‘yaşlılık ve yaşlanma’ üzerine hazırlanmış olan sunum projeksiyon ile yansıtılarak öğrencilere sunuldu. Sunum esnasında öğrencilerle interaktif sohbet gerçekleştiren YADEM ekibi öğrencilere günlük hayattan örneklemelerle bilgiler aktardı. YADEM’e davet edilen 98 yaşındaki Ahmet Hamdi Bağcevan ise, öğrencilere Kurtuluş Savaşı anılarını anlatarak kuşaklararası etkileşim ile öğrencilere savaş anılarından bahsetmiş oldu.
19 Mart Pazartesi günü Yaşlılar Haftası kapsamında (YADEM) Yaşlı Dostu Germencik’in düzenlemiş olduğu ‘empati etkinliği’ Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

AYDIN- Germencik Belediyesi tarafından kurulan YADEM personeli, 65 yaş ve üstü yaşlıların, Alzheimer ve benzeri hastalıkla mücadelesinde günlük hayatta rutin şekilde yaptıkları işlerde yaşadıkları zorlukları empati kurarak anlamak ve yaşlılara yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliğe Germencik Şehit Cafer İlkokulu öğrencileri katıldı.

Ailelerinin verdiği onay sonrası 9 öğrenci YADEM’e davet edilerek öncelikle Uzm. Gerentolog F. Sıla Ayan tarafından bilgilendirme yapıldı ve öğrenciler 3’erli gruplar halinde görme, duyma ve dokunma duyusunu azaltacak şekilde hazırlanmış ekipmanlar tanıtılarak etkinlik başlatıldı. Her ekibin başında bulunan bir görevli gözetmen ile seçilen bir ekip arkadaşı görev listesindeki komutları vererek etkinlik sürdürüldü.

Etkinlik sonunda ‘yaşlılık ve yaşlanma’ üzerine hazırlanmış olan sunum projeksiyon ile yansıtılarak öğrencilere sunuldu. Sunum esnasında öğrencilerle interaktif sohbet gerçekleştiren YADEM ekibi öğrencilere günlük hayattan örneklemelerle bilgiler aktardı.

YADEM’e davet edilen 98 yaşındaki Ahmet Hamdi Bağcevan ise, öğrencilere Kurtuluş Savaşı

anılarını anlatarak kuşaklararası etkileşim ile öğrencilere savaş anılarından bahsetmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.