Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Oğlu Orhan Kemal’i anlattı

KÜLTÜR 16.12.2016 - 19:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2864+ kez okundu.
 

Oğlu Orhan Kemal’i anlattı

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden olan Orhan Kemal, Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen panel ile anıldı.

AYDIN- Efeler Belediyesi Milli Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen Orhan Kemal’in hayatının ve kitaplarının konuşulduğu panele Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Eşi Gülay Özakcan, asıl adı Mehmet Raşit Öğütçü olan Orhan Kemal’in oğlu Araştırmacı Yazar Işık Öğütçü ve Gazeteci Yazar Mazlum Vesek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir ve çok sayıda edebiyat aşığı vatandaş katıldı. Ünlü yazarın oğlu Öğütçü ve Gazeteci Yazar Vesek’in konuşmacı olarak Orhan Kemal’i anlattığı panelde İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden polislere ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Vesek, “Her türlü baskıya rağmen umuda ve direnmeye sarılan Orhan Kemal’i, ülkemizin içerisinde bulunduğu zor zamanlarda hatırlamak ve anlamak bizim için önemlidir” dedi. Orhan Kemal’in oğlu Araştırmacı Yazar Işık Öğütçü, babasının şiir ile sanat yaşamına başladığını ifade ederek, “Babamın Bursa Cezaevi'nde tanıştığı Nazım Hikmet'in etkisiyle romana ve öyküye yönelip, Aydın’a gelerek Yörük Ali Efe ve Milli Mücadele günleri ile ilgili araştırma yapmış. Yörük Ali Efe’nin oğlu Cengiz Yörük bana Orhan Kemal’in Milli Mücadeleyi anlatan bir senaryo yazdığını fakat sansürden geçmediğini söyledi. Bu yüzden Aydın ile gönül bağım var” diye konuştu. Katılımlarından dolayı Öğütçü ve Vesek’e teşekkür ederek fincan takımı hediye eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ikiliye, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu biliyoruz. Bizler de size bu anlamlı hediyeyi vererek bizi unutmamanızı, çeşitli edebiyat etkinliklerimizde de yanımızda olmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu. Panel sonunda Işık Öğütçü, Efeler Belediyesi tarafından panele katılan vatandaşlara hediye edilen Orhan Kemal’in ‘Oyuncu Kadın ve Gâvurun Kızı’ kitabını imzaladı.
Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden olan Orhan Kemal, Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen panel ile anıldı.

AYDIN- Efeler Belediyesi Milli Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen Orhan Kemal’in hayatının ve kitaplarının konuşulduğu panele Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Eşi Gülay Özakcan, asıl adı Mehmet Raşit Öğütçü olan Orhan Kemal’in oğlu Araştırmacı Yazar Işık Öğütçü ve Gazeteci Yazar Mazlum Vesek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir ve çok sayıda edebiyat aşığı vatandaş katıldı.

Ünlü yazarın oğlu Öğütçü ve Gazeteci Yazar Vesek’in konuşmacı olarak Orhan Kemal’i anlattığı panelde İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden polislere ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Vesek, “Her türlü baskıya rağmen umuda ve direnmeye sarılan Orhan Kemal’i, ülkemizin içerisinde bulunduğu zor zamanlarda hatırlamak ve anlamak bizim için önemlidir” dedi.

Orhan Kemal’in oğlu Araştırmacı Yazar Işık Öğütçü, babasının şiir ile sanat yaşamına başladığını ifade ederek, “Babamın Bursa Cezaevi'nde tanıştığı Nazım Hikmet'in etkisiyle romana ve öyküye yönelip, Aydın’a gelerek Yörük Ali Efe ve Milli Mücadele günleri ile ilgili araştırma yapmış. Yörük Ali Efe’nin oğlu Cengiz Yörük bana Orhan Kemal’in Milli Mücadeleyi anlatan bir senaryo yazdığını fakat sansürden geçmediğini söyledi. Bu yüzden Aydın ile gönül bağım var” diye konuştu.

Katılımlarından dolayı Öğütçü ve Vesek’e teşekkür ederek fincan takımı hediye eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ikiliye, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu biliyoruz. Bizler de size bu anlamlı hediyeyi vererek bizi unutmamanızı, çeşitli edebiyat etkinliklerimizde de yanımızda olmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Panel sonunda Işık Öğütçü, Efeler Belediyesi tarafından panele katılan vatandaşlara hediye edilen Orhan Kemal’in ‘Oyuncu Kadın ve Gâvurun Kızı’ kitabını imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.