Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Nazilli'de ödüller dağıtıldı

GÜNCEL 07.06.2017 - 17:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4161+ kez okundu.
 

Nazilli'de ödüller dağıtıldı

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel atık pil toplama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

AYDIN- Yarışmada topladığı atık pillerle beşinci olan 5 yaşındaki Neşe Ada Tarhan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın kendisine verdiği hediyeyi sıkı sıkıya tutarak kimsenin elinden almasına izin vermedi. Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında okullar ve öğrenciler arasındaki atık pil toplama yarışması 2016-2017 döneminde en çok pil toplayan okul ve öğrencilere Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından çeşitli ödüller verildi. Başkanlık makamında düzenlenen törende konuşan Başkan Alıcık, tescillenmiş Çevreci bir belediye olarak özellikle çevre koruma haftasında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler kapsamında çevreyi korumanın önemini vurgulamak istediklerini ifade ederek, “Çevrenin kirletilmesinde yine en büyük etken insandır. İnsanın doğaya verdiği zararı hiçbir varlık verememektedir. Geleceğimiz açısından doğanın korunması ve tahribatının önlenmesi zorunludur. Kampanyasını düzenlediğimiz atık piller ise en tehlikeli doğa düşmanı atıklardır. Atık pillerin gelişigüzel doğaya bırakılmasını önlemek için farkındalık yapacak çalışmalar yapmak zorundayız. Biz de belediye olarak bu farkındalığı oluşturabilmek için öğrenciler ve okullar arası atık pil toplama yarışmasını her yıl düzenliyoruz. Çocuklarımız çevreye duyarlı olduklarını gösterdiler ve getirdikleri pillerle hem ödül kazandılar hem de çevre dostu oldular. Kendilerini bir kez daha kutluyorum” dedi. Yarışmada 385 kilo atık pil toplayan Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Yiğit Karaca birinci olurken çevreci okul olarak bilinen Çapahasan İlkokulu’ndan Celal Efe Arslan ise bu yıl ikinci oldu. Yarışmada üçüncülüğü Beşeylül Ortaokulu’ndan Burhan Erdem, dördüncülüğü Nazilli Fen Lisesi’nden Aişe Rana Şen, beşinciliği Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan Neşe Ada Tarhan, altıncılığı Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Harun Gülçiçek, yedinciliği Latife Hanım Anaokulu’ndan Erdinç Eymen Çapkın ve sekizinciliği ise Turan Ortaokulu’ndan Dilşah Çetin elde etti. Öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. Okul bazında alınan sonuçlara göre ise Cumhuriyet İlkokulu 410.94 kilogram ile birinci, 296.94 kilogram ile Zübeyde Hanım Anaokulu ikinci, 265.94 kilogram ile Nazilli Fen Lisesi üçüncü oldu. Okullara projeksiyon cihazı, bilgisayar ve renkli yazıcı hediye edildi. Hediyesini elinden bırakmadı Ödül töreni sırasında minik öğrencilere oyuncak ve çeşitli hediyeler veren Başkan Alıcık, yanına çağırdığı 5 yaşındaki Neşe Ada Turhan’a kazandığı ödülün yanı sıra bir de oyunca hediye etti. Başkan amcasına teşekkür eden Neşe Ada Turhan, çekimler sırasında aldığı hediyeyi kimseye vermek istemedi. Minik Neşe’nin sempatik tavırları Başkan Alıcık ve diğer davetlileri tebessüm ettirdi. Neşe Ada, “Ben bir çevreciyim. Başkan amcadan ilk kez bir hediye aldım. Çok mutluyum. Elimden de asla bırakmam. Bundan sonra daha çok pil toplayıp daha büyük hediyeler alacağım” dedi.
Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel atık pil toplama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

AYDIN- Yarışmada topladığı atık pillerle beşinci olan 5 yaşındaki Neşe Ada Tarhan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın kendisine verdiği hediyeyi sıkı sıkıya tutarak kimsenin elinden almasına izin vermedi.

Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında okullar ve öğrenciler arasındaki atık pil toplama yarışması 2016-2017 döneminde en çok pil toplayan okul ve öğrencilere Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından çeşitli ödüller verildi. Başkanlık makamında düzenlenen törende konuşan Başkan Alıcık, tescillenmiş Çevreci bir belediye olarak özellikle çevre koruma haftasında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler kapsamında çevreyi korumanın önemini vurgulamak istediklerini ifade ederek, “Çevrenin kirletilmesinde yine en büyük etken insandır. İnsanın doğaya verdiği zararı hiçbir varlık verememektedir. Geleceğimiz açısından doğanın korunması ve tahribatının önlenmesi zorunludur. Kampanyasını düzenlediğimiz atık piller ise en tehlikeli doğa düşmanı atıklardır. Atık pillerin gelişigüzel doğaya bırakılmasını önlemek için farkındalık yapacak çalışmalar yapmak zorundayız. Biz de belediye olarak bu farkındalığı oluşturabilmek için öğrenciler ve okullar arası atık pil toplama yarışmasını her yıl düzenliyoruz. Çocuklarımız çevreye duyarlı olduklarını gösterdiler ve getirdikleri pillerle hem ödül kazandılar hem de çevre dostu oldular. Kendilerini bir kez daha kutluyorum” dedi.

Yarışmada 385 kilo atık pil toplayan Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Yiğit Karaca birinci olurken çevreci okul olarak bilinen Çapahasan İlkokulu’ndan Celal Efe Arslan ise bu yıl ikinci oldu. Yarışmada üçüncülüğü Beşeylül Ortaokulu’ndan Burhan Erdem, dördüncülüğü Nazilli Fen Lisesi’nden Aişe Rana Şen, beşinciliği Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan Neşe Ada Tarhan, altıncılığı Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Harun Gülçiçek, yedinciliği Latife Hanım Anaokulu’ndan Erdinç Eymen Çapkın ve sekizinciliği ise Turan Ortaokulu’ndan Dilşah Çetin elde etti. Öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. Okul bazında alınan sonuçlara göre ise Cumhuriyet İlkokulu 410.94 kilogram ile birinci, 296.94 kilogram ile Zübeyde Hanım Anaokulu ikinci, 265.94 kilogram ile Nazilli Fen Lisesi üçüncü oldu. Okullara projeksiyon cihazı, bilgisayar ve renkli yazıcı hediye edildi.

Hediyesini elinden bırakmadı

Ödül töreni sırasında minik öğrencilere oyuncak ve çeşitli hediyeler veren Başkan Alıcık, yanına çağırdığı 5 yaşındaki Neşe Ada Turhan’a kazandığı ödülün yanı sıra bir de oyunca hediye etti. Başkan amcasına teşekkür eden Neşe Ada Turhan, çekimler sırasında aldığı hediyeyi kimseye vermek istemedi. Minik Neşe’nin sempatik tavırları Başkan Alıcık ve diğer davetlileri tebessüm ettirdi. Neşe Ada, “Ben bir çevreciyim. Başkan amcadan ilk kez bir hediye aldım. Çok mutluyum. Elimden de asla bırakmam. Bundan sonra daha çok pil toplayıp daha büyük hediyeler alacağım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.