Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mide fıtığının belirtilerinden biri de sürekli öksürme

SAĞLIK 11.10.2016 - 16:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1796+ kez okundu.
 

Mide fıtığının belirtilerinden biri de sürekli öksürme

İleri merkezlerde yapılan laparoskopik mide fıtığı ameliyatının artık Özel Medinova Hastanesi’nde yapılmakta olduğu bildirildi.

AYDIN- 76 yaşındaki Nefise Cingöz’ün yıllardır kuru öksürük ve mide ağrısı nedeni ile birçok kez hastaneye başvurduğu, verilen ilaç tedavilerini birebir kullandığı ancak çareyi Özel Medinova Hastanesi Genel cerrahi polikliniğinde bulduğu belirtildi. Özel Medinova Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdullah Akdağ, şunları söyledi: “Çoğu kez hastada belli bir şikayete neden olmayan, genellikle rastlantısal olarak teşhis edilen mide fıtığı, reflü hastalığı ile ilişkisi nedeni ile son yıllarda yeniden gündeme geldi.  Mide fıtığı özellikle 50 yaş üzerindeki insanların hemen hemen yarısından fazlasında görülmektedir. Hastamız Nefise Teyze bize başvurduğunda özellikle kuru öksürük, yemek yedikten sonra, öne eğildiği an yediklerinin ağızına geri gelmesinden ve göğüs kemiğinde duyduğu yanmadan şikâyetçiydi. Yaptığımız tetkikler sonrasında hastamızın mide fıtığı olduğunu belirledik. Nefise teyzenin uzun yıllar bu rahatsızlığı yaşadığı için ve ilaç tedavisi ile çözüm bulamadığı için cerrahi tedavi olmasına karar verdik. Hastamızı, ancak ileri bir merkezde yapılabilen laparoskopik cerrahi yöntemi ile ameliyat ettik. Mide fıtığında laparoskopik cerrahi yöntemi Aydın’da sadece Özel Medinova Hastane’sinde yapılmaktadır. Bundan sonraki süreçte, hastamız daha rahat yemek yiyerek, hareketlerinde daha özgür olacaktır.” Hasta Nefise Cingöz ise “Ameliyat sonrasında yeniden rahat bir nefes aldığımı htim. Önceden yemek yemeye korkuyordum. Konuşurken bile çekiniyordum. Yıllardır içmediğim mide hapı kalmadı. Çok şükür Op. Dr. Abdullah Akdağ sayesinde sağlığıma kavuştum. Bir çok kişi midesi ağrıdığında hemen mide haplarına sarılıyor, onlara tavsiyem iyi bir hastanede mutlaka alanında uzman bir doktora başvursunlar. Doktor bey’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.
İleri merkezlerde yapılan laparoskopik mide fıtığı ameliyatının artık Özel Medinova Hastanesi’nde yapılmakta olduğu bildirildi.

AYDIN- 76 yaşındaki Nefise Cingöz’ün yıllardır kuru öksürük ve mide ağrısı nedeni ile birçok kez hastaneye başvurduğu, verilen ilaç tedavilerini birebir kullandığı ancak çareyi Özel Medinova Hastanesi Genel cerrahi polikliniğinde bulduğu belirtildi.

Özel Medinova Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdullah Akdağ, şunları söyledi:

“Çoğu kez hastada belli bir şikayete neden olmayan, genellikle rastlantısal olarak teşhis edilen mide fıtığı, reflü hastalığı ile ilişkisi nedeni ile son yıllarda yeniden gündeme geldi.  Mide fıtığı özellikle 50 yaş üzerindeki insanların hemen hemen yarısından fazlasında görülmektedir. Hastamız Nefise Teyze bize başvurduğunda özellikle kuru öksürük, yemek yedikten sonra, öne eğildiği an yediklerinin ağızına geri gelmesinden ve göğüs kemiğinde duyduğu yanmadan şikâyetçiydi. Yaptığımız tetkikler sonrasında hastamızın mide fıtığı olduğunu belirledik. Nefise teyzenin uzun yıllar bu rahatsızlığı yaşadığı için ve ilaç tedavisi ile çözüm bulamadığı için cerrahi tedavi olmasına karar verdik. Hastamızı, ancak ileri bir merkezde yapılabilen laparoskopik cerrahi yöntemi ile ameliyat ettik. Mide fıtığında laparoskopik cerrahi yöntemi Aydın’da sadece Özel Medinova Hastane’sinde yapılmaktadır. Bundan sonraki süreçte, hastamız daha rahat yemek yiyerek, hareketlerinde daha özgür olacaktır.”

Hasta Nefise Cingöz ise “Ameliyat sonrasında yeniden rahat bir nefes aldığımı htim. Önceden yemek yemeye korkuyordum. Konuşurken bile çekiniyordum. Yıllardır içmediğim mide hapı kalmadı. Çok şükür Op. Dr. Abdullah Akdağ sayesinde sağlığıma kavuştum. Bir çok kişi midesi ağrıdığında hemen mide haplarına sarılıyor, onlara tavsiyem iyi bir hastanede mutlaka alanında uzman bir doktora başvursunlar. Doktor bey’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.