Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Meslek Liselilerin büyük başarısı

TEKNOLOJİ 14.05.2017 - 14:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 61493+ kez okundu.
 

Meslek Liselilerin büyük başarısı

Aydın Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı öğrencilerinden büyük başarı.

AYDIN- Proje Danışmanlığını Alan Şefi İsa Yüksel'in yaptığı "EMG DEDEKSİYONU ve PROTEZ-ORTEZ Uygulama Tıbbi Cihazı" sayesinde engellilerin konfor sağlanacak. Proje Danışmanı İsa Yüksel’in verdiği bilgiye göre, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı Öğrencileri, "Elektromiyografi Dedeksiyonu ve Ortez Uygulaması" cihazının üretimini gerçekleştirerek, uzuv eksikliği olan engellilere kendi kaslarından alınan EMG Sinyali ile ilgili Protezi-Ortezi kullanabilir hale getirdi. Bu anlamda engellilerin protez ve ortezlerini kullanarak engellerini büyük oranda gidererek kendilerine hem fiziksel hem de psikolojik destek sağlamış olundu. Üretimi gerçekleştirilen cihazın TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğimize katılan hem engelli katılımcılar, hem de sağlıkçı misafirler tarafından da oldukça yoğun ilgi gördüğü bildirildi.
Aydın Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı öğrencilerinden büyük başarı.

AYDIN- Proje Danışmanlığını Alan Şefi İsa Yüksel'in yaptığı "EMG DEDEKSİYONU ve PROTEZ-ORTEZ Uygulama Tıbbi Cihazı" sayesinde engellilerin konfor sağlanacak.

Proje Danışmanı İsa Yüksel’in verdiği bilgiye göre, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı Öğrencileri, "Elektromiyografi Dedeksiyonu ve Ortez Uygulaması" cihazının üretimini gerçekleştirerek, uzuv eksikliği olan engellilere kendi kaslarından alınan EMG Sinyali ile ilgili Protezi-Ortezi kullanabilir hale getirdi. Bu anlamda engellilerin protez ve ortezlerini kullanarak engellerini büyük oranda gidererek kendilerine hem fiziksel hem de psikolojik destek sağlamış olundu. Üretimi gerçekleştirilen cihazın TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğimize katılan hem engelli katılımcılar, hem de sağlıkçı misafirler tarafından da oldukça yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.