Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Magnesia Antik Kenti kazılarında 33 yıl geride kaldı

KÜLTÜR 08.09.2016 - 10:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2769+ kez okundu.
 

Magnesia Antik Kenti kazılarında 33 yıl geride kaldı

Söke Belediyesi ile Magnesia Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, bölgenin tarih gönüllülerini buluşturdu.

AYDIN- Bu yıl Magnesia kazı çalışmalarında 33 yılı geride bırakan Prof. Dr. Orhan Bingöl’ün konuşmacı olduğu söyleşi ve ardından antik kent Magnesia’da gezi gerçekleştirildi. “MAGNESİA ANTİK KENTİ KAZILARINDA 33 YIL” Etkinliğe Bodrum, Priene, Didim, Kuşadası kazı ekipleri, İzmir ve Aydın Rehberler Odası temsilcileri ve çok sayıda tarih gönüllüsü katıldı. “Magnesia Ad Maeandrum’da 30 yıl” konulu söyleşi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapıldı. Söyleşiye katılımcılar arasında Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da yer aldı. Söyleşi Magnesia Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Belgin Gürel’in açılış konuşmasıyla başladı. Magnesia Antik Kenti’nde 33 yıldır kazı başkanlığı yapan Prof. Dr. Orhan Bingöl, Magnesia antik kenti kazılarında geçen 30 yılını anlattı. Bingöl yapılan kazı çalışmalarıyla antik kentin henüz yüzde 5’inin gün yüzüne çıkarılabildiğini söyledi. “MAGNESİA KAZILARI ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR” Aydın’ın Söke ile Germencik ilçeleri arasında yer alan, bölgede bulunan Efes, Priene ve Milet Antik kentleri ile birlikte döneminin en önemli kentlerinden biri olan Magnesia’da kazı çalışmaları devam ediyor. Söyleşi sonrasında antik kente gelen katılımcılar, Prof. Dr. Orhan Bingöl’ün yerinde sunumunu da izleme şansını yakaladı. Antik kentte yapılan kazı çalışmaları, toprak altından gün yüzüne çıkarılan tarihi kalıntılar ile ilgili bilgiler veren Orhan Bingöl; “Magnesia toprak altında en eski ve en iyi korunan antik kent. Kazılarda ortaya çıkardığımız yeni bulgular bizi şaşırtmaya devam ediyor” dedi. Bingöl; daha çok az bir kısmının gün yüzüne çıkarılmasına rağmen kentin toprak altında çok iyi korunduğunu gördüklerini söyledi. “DERNEĞİN 25 YILLIK ÇABASI VAR” Adını Magnesia Antik Kenti’nden alan Söke Magnesia Kültür ve Sanat Derneği bu yıl 25. Yılını kutluyor. Magesia Antik Kenti’nin Söke başta olmak üzere tüm Türkiye’de tanıtılması için yıllardır çalışma yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Belgin Gürel, bu çabaya gerçekleştirilen etkinlikte katkı sağlayan başta Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran olmak üzere herkese teşekkür etti. Gürel; “Magnesia iğneyle kuyu kazılan bir yer. 33 yıldır emek verilen bir kent. Bölgede Efes’ten sonra en büyük antik kent. Diğer antik kentler daha fazla biliniyor ama Magnesia onlardan daha büyük bir yerleşim alanı. 2 Bin 600 yıldır var olan bu antik kent Prof. Dr. Orhan Bingöl hocamızın çabalarıyla ayağa kalkmaya çalışıyor. Dernek olarak 25 yıldır bu çabaya bizde katkı sunmaya çalıştık ve hala çalışıyoruz. Amacımız Magnesia’nın dolayısıyla Söke ve çevresinin tanınmasını sağlamak” dedi.
Söke Belediyesi ile Magnesia Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, bölgenin tarih gönüllülerini buluşturdu.

AYDIN- Bu yıl Magnesia kazı çalışmalarında 33 yılı geride bırakan Prof. Dr. Orhan Bingöl’ün konuşmacı olduğu söyleşi ve ardından antik kent Magnesia’da gezi gerçekleştirildi.

“MAGNESİA ANTİK KENTİ KAZILARINDA 33 YIL”

Etkinliğe Bodrum, Priene, Didim, Kuşadası kazı ekipleri, İzmir ve Aydın Rehberler Odası temsilcileri ve çok sayıda tarih gönüllüsü katıldı. “Magnesia Ad Maeandrum’da 30 yıl” konulu söyleşi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapıldı. Söyleşiye katılımcılar arasında Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da yer aldı. Söyleşi Magnesia Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Belgin Gürel’in açılış konuşmasıyla başladı. Magnesia Antik Kenti’nde 33 yıldır kazı başkanlığı yapan Prof. Dr. Orhan Bingöl, Magnesia antik kenti kazılarında geçen 30 yılını anlattı. Bingöl yapılan kazı çalışmalarıyla antik kentin henüz yüzde 5’inin gün yüzüne çıkarılabildiğini söyledi.

“MAGNESİA KAZILARI ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR”

Aydın’ın Söke ile Germencik ilçeleri arasında yer alan, bölgede bulunan Efes, Priene ve Milet Antik kentleri ile birlikte döneminin en önemli kentlerinden biri olan Magnesia’da kazı çalışmaları devam ediyor. Söyleşi sonrasında antik kente gelen katılımcılar, Prof. Dr. Orhan Bingöl’ün yerinde sunumunu da izleme şansını yakaladı. Antik kentte yapılan kazı çalışmaları, toprak altından gün yüzüne çıkarılan tarihi kalıntılar ile ilgili bilgiler veren Orhan Bingöl; “Magnesia toprak altında en eski ve en iyi korunan antik kent. Kazılarda ortaya çıkardığımız yeni bulgular bizi şaşırtmaya devam ediyor” dedi. Bingöl; daha çok az bir kısmının gün yüzüne çıkarılmasına rağmen kentin toprak altında çok iyi korunduğunu gördüklerini söyledi.

“DERNEĞİN 25 YILLIK ÇABASI VAR”

Adını Magnesia Antik Kenti’nden alan Söke Magnesia Kültür ve Sanat Derneği bu yıl 25. Yılını kutluyor. Magesia Antik Kenti’nin Söke başta olmak üzere tüm Türkiye’de tanıtılması için yıllardır çalışma yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Belgin Gürel, bu çabaya gerçekleştirilen etkinlikte katkı sağlayan başta Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran olmak üzere herkese teşekkür etti. Gürel; “Magnesia iğneyle kuyu kazılan bir yer. 33 yıldır emek verilen bir kent. Bölgede Efes’ten sonra en büyük antik kent. Diğer antik kentler daha fazla biliniyor ama Magnesia onlardan daha büyük bir yerleşim alanı. 2 Bin 600 yıldır var olan bu antik kent Prof. Dr. Orhan Bingöl hocamızın çabalarıyla ayağa kalkmaya çalışıyor. Dernek olarak 25 yıldır bu çabaya bizde katkı sunmaya çalıştık ve hala çalışıyoruz. Amacımız Magnesia’nın dolayısıyla Söke ve çevresinin tanınmasını sağlamak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.