Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Maden kamyonlarına isyan

GÜNCEL 24.08.2017 - 12:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3224+ kez okundu.
 

Maden kamyonlarına isyan

Söke'de mahalle sakinleri maden kamyonu gürültüsüne tepkisi gösterdi. Dev kamyonlar Sarıkemer’de ne uyku bıraktı ne de huzur.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesi Sarıkemer Mahallesi’nin başı maden kamyonları ile dertte. Latmos (Beşparmak) Dağları’nda bulunan madenlerden çıkarılan malzemeleri taşıyan ağır tonajlı TIR’lar, güzergahta bulunan tüm yerleşim yerlerini özellikle de Sarıkemer Mahallesi sakinlerini canından bezdirdi. Evlerinde otururken her biri 50 tonluk dev TIR’ların seslerinden, etrafa yaydıkları titreşimden rahatsız olan Sarıkemerliler, son dönemde Menderes Nehri kenarındaki set yolunu kullanmalarından dolayı etrafa yaydığı toz bulutundan da oldukça rahatsız durumda. Sarıkemer Mahallesi’nde bulunan en az 60 yılık köprünün üzerinden kimi zaman aynı anda birden fazla TIR geçerken, gün boyunca aynı köprüyü kullanan tonlarca ağırlıktaki TIR’lar köprüye de zarar veriyor. Köprünün yıkılmasından endişe eden Sarıkemerli vatandaşların en büyük korkularından bir diğeri ise tek arcın geçebileceği kadar dar köprüden, yaya vatandaşların da geçiyor olması. “Maden kamyonlarıyla yıllardır büyük sorunlar yaşıyoruz” diyen Sarıkemer Mahallesi Muhtarı Mehmet Dalma, maden kamyon ve TIR’ları için yerleşim yerlerinin dışından ayrı bir güzergah belirlenmesi gerektiğini söyledi. Muhtar Mehmet Dalma, “Kamyonların geçiş güzergahlarının köylere, köylülere, içme suyu şebekelerine ve yollara zarar vermeyecek şekilde belirlenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili her yere başvuru yaptım. Ama muhatap bulamıyorum” dedi. 60 yıllık köprü tehlikede Köprünün maden kamyonlarına daha fazla dayanmayacağını ve yıkılacağını söyleyen Muhtar Dalma, “1958-60 yıllarında yapılmış bir köprü. Kamyonlar, TIR’lar bir gün Menderes’in içine gömülüp kalacak. Zannediyorum bir kaç yıl içinde bu kamyonları taşıyamaz hale gelecek” dedi. Yeşilköy Avşar arasında ovanın içinden geçen yoldan kamyonlara yeni bir güzergah verilebileceğini söyleyen Muhtar Mehmet Dalma, “Sarıkemer içinden geçen kamyonlar evlere zarar veriyor. Ağır tonajlarından dolayı evlerin duvarları çatladı. Sarkemer’de daha çok gariban vatandaşlar yaşıyor. Evlerini yaptıramıyorlar. Evlerin durumu ile ilgili gerekli mercilere yeterince dilekçelerimizi verdik ancak sonuç alamadık. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum. Duyarlı olsunlar” diye konuştu. Evlerinin zarar gördüğünü belirten Sarıkemer Mahallesi sakini vatandaşlar ise, “Adeta kamyonlar geçerken deprem oluyor. Evlerimizde oturamıyoruz. Uykumuzdan uyanıyoruz. Çocuklarımız uykularından sıçrayarak uyanıyor. Çocuklarımız okula giderken, sokakta oynarken tehlikede. Bizi  Menderes’in karşısına bağlayan köprü tehlikede, yıkılacak diye korkuyoruz. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” diyor.
Söke'de mahalle sakinleri maden kamyonu gürültüsüne tepkisi gösterdi. Dev kamyonlar Sarıkemer’de ne uyku bıraktı ne de huzur.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesi Sarıkemer Mahallesi’nin başı maden kamyonları ile dertte. Latmos (Beşparmak) Dağları’nda bulunan madenlerden çıkarılan malzemeleri taşıyan ağır tonajlı TIR’lar, güzergahta bulunan tüm yerleşim yerlerini özellikle de Sarıkemer Mahallesi sakinlerini canından bezdirdi.

Evlerinde otururken her biri 50 tonluk dev TIR’ların seslerinden, etrafa yaydıkları titreşimden rahatsız olan Sarıkemerliler, son dönemde Menderes Nehri kenarındaki set yolunu kullanmalarından dolayı etrafa yaydığı toz bulutundan da oldukça rahatsız durumda. Sarıkemer Mahallesi’nde bulunan en az 60 yılık köprünün üzerinden kimi zaman aynı anda birden fazla TIR geçerken, gün boyunca aynı köprüyü kullanan tonlarca ağırlıktaki TIR’lar köprüye de zarar veriyor. Köprünün yıkılmasından endişe eden Sarıkemerli vatandaşların en büyük korkularından bir diğeri ise tek arcın geçebileceği kadar dar köprüden, yaya vatandaşların da geçiyor olması.

“Maden kamyonlarıyla yıllardır büyük sorunlar yaşıyoruz” diyen Sarıkemer Mahallesi Muhtarı Mehmet Dalma, maden kamyon ve TIR’ları için yerleşim yerlerinin dışından ayrı bir güzergah belirlenmesi gerektiğini söyledi. Muhtar Mehmet Dalma, “Kamyonların geçiş güzergahlarının köylere, köylülere, içme suyu şebekelerine ve yollara zarar vermeyecek şekilde belirlenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili her yere başvuru yaptım. Ama muhatap bulamıyorum” dedi.

60 yıllık köprü tehlikede

Köprünün maden kamyonlarına daha fazla dayanmayacağını ve yıkılacağını söyleyen Muhtar Dalma, “1958-60 yıllarında yapılmış bir köprü. Kamyonlar, TIR’lar bir gün Menderes’in içine gömülüp kalacak. Zannediyorum bir kaç yıl içinde bu kamyonları taşıyamaz hale gelecek” dedi.

Yeşilköy Avşar arasında ovanın içinden geçen yoldan kamyonlara yeni bir güzergah verilebileceğini söyleyen Muhtar Mehmet Dalma, “Sarıkemer içinden geçen kamyonlar evlere zarar veriyor. Ağır tonajlarından dolayı evlerin duvarları çatladı. Sarkemer’de daha çok gariban vatandaşlar yaşıyor. Evlerini yaptıramıyorlar. Evlerin durumu ile ilgili gerekli mercilere yeterince dilekçelerimizi verdik ancak sonuç alamadık. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum. Duyarlı olsunlar” diye konuştu.

Evlerinin zarar gördüğünü belirten Sarıkemer Mahallesi sakini vatandaşlar ise, “Adeta kamyonlar geçerken deprem oluyor. Evlerimizde oturamıyoruz. Uykumuzdan uyanıyoruz. Çocuklarımız uykularından sıçrayarak uyanıyor. Çocuklarımız okula giderken, sokakta oynarken tehlikede. Bizi  Menderes’in karşısına bağlayan köprü tehlikede, yıkılacak diye korkuyoruz. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.