Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Köylü heykeltıraş şaşırtıyor

SANAT 07.09.2017 - 10:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3472+ kez okundu.
 

Köylü heykeltıraş şaşırtıyor

Heykeltıraşlığa soyunan köylünün başarısı görenleri şaşırtıyor

AYDIN- Aydın’ın Germencik İlçesine bağlı Selatin Köyü Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Saffet Akçakoca, boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı heykeltıraşlık işinde profesyonel oldu. Ünlü Filozof Sokrates’in mermerden heykelini yapan Akçakoca, stres atmak için mermer heykel yaptığını söyledi. Edinilen bilgiye göre, Selatin Köyü’nde doğup büyüyen ve çalışmak için zaman zaman gurbete çıkan Saffet Akçakoca, tarım işlerinden elini ayağını çekince köyde boş oturmaktan sıkıldı ve heykeltıraşlığa soyundu. Mermer kütleleri köye getirip yontmaya başlayan Saffet Akçakoca’yı ilk zamanlar şaşkınlıkla izleyen köylüler, ortaya çıkan heykelleri görünce gözlerine inanamadı. Sanata siyaset karışmaması için hiçbir ünlü ve siyasinin heykelini yapmayan Akçakoca, belli süre sevdiği kişilerin heykellerini yapıp hediye etti. Küçüklüğünden bu yana bu tür çalışmalara ilgi duyduğunu, ancak çocukluğunda okuma olanağı olmadığı için hayalini gerçekleştiremediğini belirten Saffet Akçakoca, “Küçüklüğümde mermerden yapılma heykellere çok ilgi duyardım. Ne içimdeki bu merakı kimseye söyledim ne de okuyabildim. İlkokulu bitirdikten sonra çiftçilik yaptık. Yaş ilerleyip çalışmayı bırakınca içimde kalan heykeltıraşlığı hobi için yapmaya başladım. Yaptığım heykeli görenler oldukça beğeniyor. Sevdiğim kişilerin heykellerini yapıp hediye ettim. Ancak sanata siyaset bulaşmaması için siyasilerin heykelini yapmadım. Zamanında meslek edinseydik belki güzel şeyler yapardık ama yaş geçtikten sonra olmuyor” diyerek gençlerin yetenekli oldukları alanda zaman kaybetmeden kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.
Heykeltıraşlığa soyunan köylünün başarısı görenleri şaşırtıyor

AYDIN- Aydın’ın Germencik İlçesine bağlı Selatin Köyü Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Saffet Akçakoca, boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı heykeltıraşlık işinde profesyonel oldu. Ünlü Filozof Sokrates’in mermerden heykelini yapan Akçakoca, stres atmak için mermer heykel yaptığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Selatin Köyü’nde doğup büyüyen ve çalışmak için zaman zaman gurbete çıkan Saffet Akçakoca, tarım işlerinden elini ayağını çekince köyde boş oturmaktan sıkıldı ve heykeltıraşlığa soyundu. Mermer kütleleri köye getirip yontmaya başlayan Saffet Akçakoca’yı ilk zamanlar şaşkınlıkla izleyen köylüler, ortaya çıkan heykelleri görünce gözlerine inanamadı. Sanata siyaset karışmaması için hiçbir ünlü ve siyasinin heykelini yapmayan Akçakoca, belli süre sevdiği kişilerin heykellerini yapıp hediye etti.

Küçüklüğünden bu yana bu tür çalışmalara ilgi duyduğunu, ancak çocukluğunda okuma olanağı olmadığı için hayalini gerçekleştiremediğini belirten Saffet Akçakoca, “Küçüklüğümde mermerden yapılma heykellere çok ilgi duyardım. Ne içimdeki bu merakı kimseye söyledim ne de okuyabildim. İlkokulu bitirdikten sonra çiftçilik yaptık. Yaş ilerleyip çalışmayı bırakınca içimde kalan heykeltıraşlığı hobi için yapmaya başladım. Yaptığım heykeli görenler oldukça beğeniyor. Sevdiğim kişilerin heykellerini yapıp hediye ettim. Ancak sanata siyaset bulaşmaması için siyasilerin heykelini yapmadım. Zamanında meslek edinseydik belki güzel şeyler yapardık ama yaş geçtikten sonra olmuyor” diyerek gençlerin yetenekli oldukları alanda zaman kaybetmeden kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.