Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Koçarlı’da işçilere çifte bayram

GÜNCEL 23.06.2017 - 17:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3239+ kez okundu.
 

Koçarlı’da işçilere çifte bayram

Koçarlı Belediyesi’nde çalışan 85 taşeron işçi, Belediye İş Sendikası’na üye olduğu, ikramiyelerini de bayram öncesi aldığı bildirildi.

AYDIN- Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, taşeron işçilerine Ramazan Bayramı öncesi çifte bayram yaşattı. Bayram ikramiyelerinin Cuma günü yatırılacağının müjdesini veren Başkan Mutlu Öztürk, 85 taşeron işçinin sendikalı olması için ilk adımı attıklarını söyledi. Koçarlı Belediye şantiyesinde toplanan işçilerle birlikte Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Koçarlı Belediye Başkanı Öztürk’e çiçek sundu. İKRAMİYELER SEVİNDİRDİ Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “İşçilerimize çifte bayram yaşatmayı düşünüyoruz. İşçilerimizin bayram ikramiyelerini hesaplarına yatırdık. Biz her zaman işçilerimizin yanındayız. Biz bir aileyiz. Koçarlı Belediyesi olarak ilk defa taşeron işçilerimizi sendikalı yapmaya karar verdik. Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman ile görüştük. Başkan da bize çalışanların bir güvencesinin olması gerektiğini söyledi. Biz de bütün işçilerin sendikaya üye olması amacıyla bir araya geldik. Bu bayramı daha mutlu bir şekilde geçireceğiz” dedi. “HÜKÜMET, TAŞERON İŞÇİLERE VERDİĞİ KADO SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ” Emeğiyle, alın teriyle geçinen kişilerin taşeron işçisi oldukları için örgütlenemediğini ve sendikaya üye olamadığını dile getiren Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, “Biliyorsunuz merkezi hükümet genel seçim öncesi taşerona kadro sözü verdi. Bu sözü hala yerine getirmiş değil. Biz yerelde yasalar çerçevede bu emekçi kardeşlerimize ne yapabiliriz diye düşündük. İlk adım olarak sendikaya üye olup örgütlenmelerini sağlayacağız. Örgütlenerek hakkımız olan kadroyu talep etme yönünde ilk adımı bugün atıyoruz. 2014 Mart ayında göreve geldiğim günden beri her zaman emekten ve emekçiden yana tavır sergiledim. Koçarlı’da bir ilk gerçekleştiriliyor. Koçarlı Belediyesi’nde taşeronda çalışan işçiler ilk kez örgütleniyor. Bakanlığı müracaatımızı yapacağız. Yetkimizi aldıktan sonra bize ne gibi faydaları olacak? En büyük güç örgülü güçtür. Eğitimli ve örgütlü bir güç oluşturmadan çağdaş, uygar bir ülke olamayız. Arkadaşlarımız bugün anayasal haklarını kullanacaklar. Bakanlık onayladığı zaman yetkili şirketle görüşüp maddi manevi çalışma koşullarından, ekonomik anlamda eskisine göre farklı olacak. Ama yeterli mi değil. Bu işin kesin çözümü kadro. Yapamıyorlarsa bu yetkiyi yerelde belediyelerimize versinler. Belediye başkanlarımız bunu çok güzel bir şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Koçarlı’daki arkadaşlarımız şanslı. Emek ve emekçiden yana olan belediye başkanları bizim başımızın tacı. Oy veririz, oy da verdirtiriz. Gerekirse sırtımızda da taşırız” dedi.
Koçarlı Belediyesi’nde çalışan 85 taşeron işçi, Belediye İş Sendikası’na üye olduğu, ikramiyelerini de bayram öncesi aldığı bildirildi.

AYDIN- Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, taşeron işçilerine Ramazan Bayramı öncesi çifte bayram yaşattı. Bayram ikramiyelerinin Cuma günü yatırılacağının müjdesini veren Başkan Mutlu Öztürk, 85 taşeron işçinin sendikalı olması için ilk adımı attıklarını söyledi. Koçarlı Belediye şantiyesinde toplanan işçilerle birlikte Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Koçarlı Belediye Başkanı Öztürk’e çiçek sundu.

İKRAMİYELER SEVİNDİRDİ

Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “İşçilerimize çifte bayram yaşatmayı düşünüyoruz. İşçilerimizin bayram ikramiyelerini hesaplarına yatırdık. Biz her zaman işçilerimizin yanındayız. Biz bir aileyiz. Koçarlı Belediyesi olarak ilk defa taşeron işçilerimizi sendikalı yapmaya karar verdik. Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman ile görüştük. Başkan da bize çalışanların bir güvencesinin olması gerektiğini söyledi. Biz de bütün işçilerin sendikaya üye olması amacıyla bir araya geldik. Bu bayramı daha mutlu bir şekilde geçireceğiz” dedi.

“HÜKÜMET, TAŞERON İŞÇİLERE VERDİĞİ KADO SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ”

Emeğiyle, alın teriyle geçinen kişilerin taşeron işçisi oldukları için örgütlenemediğini ve sendikaya üye olamadığını dile getiren Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, “Biliyorsunuz merkezi hükümet genel seçim öncesi taşerona kadro sözü verdi. Bu sözü hala yerine getirmiş değil. Biz yerelde yasalar çerçevede bu emekçi kardeşlerimize ne yapabiliriz diye düşündük. İlk adım olarak sendikaya üye olup örgütlenmelerini sağlayacağız. Örgütlenerek hakkımız olan kadroyu talep etme yönünde ilk adımı bugün atıyoruz. 2014 Mart ayında göreve geldiğim günden beri her zaman emekten ve emekçiden yana tavır sergiledim. Koçarlı’da bir ilk gerçekleştiriliyor. Koçarlı Belediyesi’nde taşeronda çalışan işçiler ilk kez örgütleniyor. Bakanlığı müracaatımızı yapacağız. Yetkimizi aldıktan sonra bize ne gibi faydaları olacak? En büyük güç örgülü güçtür. Eğitimli ve örgütlü bir güç oluşturmadan çağdaş, uygar bir ülke olamayız. Arkadaşlarımız bugün anayasal haklarını kullanacaklar. Bakanlık onayladığı zaman yetkili şirketle görüşüp maddi manevi çalışma koşullarından, ekonomik anlamda eskisine göre farklı olacak. Ama yeterli mi değil. Bu işin kesin çözümü kadro. Yapamıyorlarsa bu yetkiyi yerelde belediyelerimize versinler. Belediye başkanlarımız bunu çok güzel bir şekilde yerine getireceğine inanıyorum. Koçarlı’daki arkadaşlarımız şanslı. Emek ve emekçiden yana olan belediye başkanları bizim başımızın tacı. Oy veririz, oy da verdirtiriz. Gerekirse sırtımızda da taşırız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.