Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kıbrıs’a bu defa develer çıkarma yapacak

KÜLTÜR 25.03.2017 - 20:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3219+ kez okundu.
 

Kıbrıs’a bu defa develer çıkarma yapacak

Aydın’ın ünlü 30 Pehlivan Devesi Kıbrıs güreşlerine hazırlanıyor

AYDIN– Yörüklerin kültüründe önemli bir yere sahip olan deve güreşleri uluslararası boyut kazanıyor. Ege Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin en önemli festivallerine kaynaklık eden develer 2017 Kasım ayı içerisinde Kıbrıs’a çıkartma yapacak. Kıbrıs’ta ilk defa gerçekleşecek deve güreşleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi’nde gerçekleşecek güreşler için ön çalışma tamamlandı. Aydın İncirliova İlçesi’nde düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenlikleri kapsamında ilçeye gelenKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu süslü deveyi görünce kendi beldesinde de güreş düzenlemeye karar verdi. Deveciler Derneği Başkanı Aytekin Kaya ile görüşen KKTC İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu görüşme sonucunu süsledikleri devenin önünde Kıbrıs halkına müjdeledi. Yapılacak bu etkinlikle aynı zamanda önemli bir kültürün Yavruvatan Kıbrıs’ta da başlayacağını belirten Deveciler Derneği başkanı Aytekin Kaya, “Büyükkonut Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sennaroğlu ile görüştük. Deve güreşlerinin Kıbrıs’ta yapılmasını teklif etti. Bu uygulama kafamıza yattı. İnşallah bu kültürümüzü Kıbrıs’ta da yaşatarak deve güreşlerine uluslarası boyut kazandıracağız” dedi. “Develer gemilerle nakledilecek” Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştireceklerini ve bu etkinliğin hem kültüre hem de turzme büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, “Aytekin Bey ile görüştük. Çıkan görüşmeler sonucu 30 devenin gerekli izinler alındıktan gemi yoluyla Kıbrıs’a getirilip burada hazırlanacak bir arenada güreştireceğiz. Kıbrıs’ta hiç deve yok. Bu aynı zamanda kültürün yanında turizme de büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanında bu etkinlik İncirliova’da başlayıp ülkenin değişik illerine yayılan önemli bir geleneğin uluslararası boyut kazanmasına da sağlayacak” diye konuştu.
Aydın’ın ünlü 30 Pehlivan Devesi Kıbrıs güreşlerine hazırlanıyor

AYDIN– Yörüklerin kültüründe önemli bir yere sahip olan deve güreşleri uluslararası boyut kazanıyor. Ege Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nin en önemli festivallerine kaynaklık eden develer 2017 Kasım ayı içerisinde Kıbrıs’a çıkartma yapacak. Kıbrıs’ta ilk defa gerçekleşecek deve güreşleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi’nde gerçekleşecek güreşler için ön çalışma tamamlandı.

Aydın İncirliova İlçesi’nde düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenlikleri kapsamında ilçeye gelenKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu süslü deveyi görünce kendi beldesinde de güreş düzenlemeye karar verdi. Deveciler Derneği Başkanı Aytekin Kaya ile görüşen KKTC İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu görüşme sonucunu süsledikleri devenin önünde Kıbrıs halkına müjdeledi. Yapılacak bu etkinlikle aynı zamanda önemli bir kültürün Yavruvatan Kıbrıs’ta da başlayacağını belirten Deveciler Derneği başkanı Aytekin Kaya, “Büyükkonut Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sennaroğlu ile görüştük. Deve güreşlerinin Kıbrıs’ta yapılmasını teklif etti. Bu uygulama kafamıza yattı. İnşallah bu kültürümüzü Kıbrıs’ta da yaşatarak deve güreşlerine uluslarası boyut kazandıracağız” dedi.

“Develer gemilerle nakledilecek”

Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştireceklerini ve bu etkinliğin hem kültüre hem de turzme büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele İlçesi Büyükkonut Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, “Aytekin Bey ile görüştük. Çıkan görüşmeler sonucu 30 devenin gerekli izinler alındıktan gemi yoluyla Kıbrıs’a getirilip burada hazırlanacak bir arenada güreştireceğiz. Kıbrıs’ta hiç deve yok. Bu aynı zamanda kültürün yanında turizme de büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanında bu etkinlik İncirliova’da başlayıp ülkenin değişik illerine yayılan önemli bir geleneğin uluslararası boyut kazanmasına da sağlayacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.