Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

KAYA; “HER ŞEY ÇÖP DEĞİLDİR”

YAŞAM 09.06.2016 - 10:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4004+ kez okundu.
 

KAYA; “HER ŞEY ÇÖP DEĞİLDİR”

KAYA Geri Dönüşüm, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla Efeler Belediyesiyle yapılan protokolle, Uğur Mumcu Parkında stant açtı.

Firma sahibi İhsan Kaya “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Ambalaj Çöp Değildir” diyerek, geri dönüşümün ülke ekonomisine olan katkısını ziyaretçilere aktardı. Kaya, “Geri dönüşüm tekrar kullanımı kapsayan üst kavramdır. Geri dönüşüm ve tekrar kullanımın ötesinde, atıkların özelliklerinden yararlanarak içindeki bileşenlerin fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesidir. 6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Efeler Belediyemiz kuruldu. Belediyeler bakanlığın almış olduğu kararla “geri dönüşüm” organizasyonunun zorluğundan dolayı, “Lisans ve yeterliliği” olan firmalarla anlaşma yapmak durumundalar. Efeler, Koçarlı ve Çine belediyeleri bizim firmamızı tercih etmiştir. Bu üç belediyelerimizle birer protokol yaparak imza altına aldık. Beş aydır bu ilçelerimizde çalışmalarımızı yapıyoruz. Firma olarak geri dönüşümde en iyi çalışmayı yapıyoruz, görevimiz zor ama zoru başarmak durumundayız. Vatandaşlarımız bu konularda bilinçlendikçe işimiz daha da kolaylaşacaktır. Vatandaşlarımızın üzerine düşen evsel atıklarımızı atarken ayrıştırarak atalım. Atıkların tamamını aynı yere koyarsak ayrışmada da zor olduğu gibi bir diğer atığa da zarar veriyor” dedi. Ayrıca firma görevlisi (Çevre Mühendis) Levent Algan, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla açmış oldukları stantta geri dönüşümle atıkların öncesi ve yapılan çalışma sonrası ham maddeye dönüşümünü ziyaretçilere teşhir ederek bilgilendirdi. Haber Gezgin Değirmenci
KAYA Geri Dönüşüm, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla Efeler Belediyesiyle yapılan protokolle, Uğur Mumcu Parkında stant açtı.

Firma sahibi İhsan Kaya “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Ambalaj Çöp Değildir” diyerek, geri dönüşümün ülke ekonomisine olan katkısını ziyaretçilere aktardı.

Kaya, “Geri dönüşüm tekrar kullanımı kapsayan üst kavramdır. Geri dönüşüm ve tekrar kullanımın ötesinde, atıkların özelliklerinden yararlanarak içindeki bileşenlerin fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesidir.

6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Efeler Belediyemiz kuruldu. Belediyeler bakanlığın almış olduğu kararla “geri dönüşüm” organizasyonunun zorluğundan dolayı, “Lisans ve yeterliliği” olan firmalarla anlaşma yapmak durumundalar. Efeler, Koçarlı ve Çine belediyeleri bizim firmamızı tercih etmiştir. Bu üç belediyelerimizle birer protokol yaparak imza altına aldık. Beş aydır bu ilçelerimizde çalışmalarımızı yapıyoruz. Firma olarak geri dönüşümde en iyi çalışmayı yapıyoruz, görevimiz zor ama zoru başarmak durumundayız. Vatandaşlarımız bu konularda bilinçlendikçe işimiz daha da kolaylaşacaktır.

Vatandaşlarımızın üzerine düşen evsel atıklarımızı atarken ayrıştırarak atalım. Atıkların tamamını aynı yere koyarsak ayrışmada da zor olduğu gibi bir diğer atığa da zarar veriyor” dedi.

Ayrıca firma görevlisi (Çevre Mühendis) Levent Algan, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla açmış oldukları stantta geri dönüşümle atıkların öncesi ve yapılan çalışma sonrası ham maddeye dönüşümünü ziyaretçilere teşhir ederek bilgilendirdi. Haber Gezgin Değirmenci

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.