Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İŞKUR ve SGK teşvikleri anlatıyor

EKONOMİ 10.05.2018 - 10:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3991+ kez okundu.
 

İŞKUR ve SGK teşvikleri anlatıyor

Ek İstihdam teşvikleri Didimli işverenlere anlatıldı

AYDIN- İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü, SGK Aydın İl Müdürlüğü ile Didim’deki Odaların organizasyonuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında İŞKUR ve SGK’nın sunduğu ek istihdam teşvik paketleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim EKK Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Odaların yönetim kurulu üyeleri ile katılımcılar yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş yaptı. Erbaş, ilçedeki 4 oda ile Esnaf Kefalet Kooperatifi işbirliğiyle toplantıyı düzenlediklerini ifade edip, “İstihdam ve emek çok değerli. İstihdamın ülkemizde 10’da 9’u özel işletmeler ve girişimcilerce sağlanıyor. Bu toplantıda işverenlerin ek istihdam sağlamaları durumunda devlet tarafından sağlanacak yardımlar ele alınacak. İstihdamın artması aynı zamanda işsizliğinde düşmesini sağlayacak. İstihdam yaratma konusunda önümüzdeki süreçte yatırım yapma noktasında turizmden tarıma tüm alanlarda değişim içerisinde olacağız. Bunun için yatırımcıya, sermayeye ve yatırım koşullarını yaratma lazım. Önümüzdeki dönemde de bunun için işbirliği içerisinde olacağız” dedi. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ise, 3 aylık bir başkan olduğunu ve tüm kurumlar bir arada olup bir araya geldiklerini ifade etti. Erul, esnaf için neler yapabiliriz noktasında bir araya geldiklerini ifade ederek, “Esnaf için neler yaparız; herkes merak ediyor. Esnafımızı bilgilendirdik. Oda olarak İŞKUR ile protokol imzaladık ve her Çarşamba görevli arkadaşımız bilgi aktarıyor ama esnafımız bilgi almaktan korkuyor. Bizlere herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Biz de oda başkanları olacak ilçemize ne verebiliriz diye bir araya geldik” dedi. Konuşmaların ardından SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ek istihdam teşvik paketi konusunda çıkan yasalar hakkında bilgiler aktarıp, soruları cevaplandırdı.
Ek İstihdam teşvikleri Didimli işverenlere anlatıldı

AYDIN- İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü, SGK Aydın İl Müdürlüğü ile Didim’deki Odaların organizasyonuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında İŞKUR ve SGK’nın sunduğu ek istihdam teşvik paketleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim EKK Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Odaların yönetim kurulu üyeleri ile katılımcılar yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş yaptı. Erbaş, ilçedeki 4 oda ile Esnaf Kefalet Kooperatifi işbirliğiyle toplantıyı düzenlediklerini ifade edip, “İstihdam ve emek çok değerli. İstihdamın ülkemizde 10’da 9’u özel işletmeler ve girişimcilerce sağlanıyor. Bu toplantıda işverenlerin ek istihdam sağlamaları durumunda devlet tarafından sağlanacak yardımlar ele alınacak. İstihdamın artması aynı zamanda işsizliğinde düşmesini sağlayacak. İstihdam yaratma konusunda önümüzdeki süreçte yatırım yapma noktasında turizmden tarıma tüm alanlarda değişim içerisinde olacağız. Bunun için yatırımcıya, sermayeye ve yatırım koşullarını yaratma lazım. Önümüzdeki dönemde de bunun için işbirliği içerisinde olacağız” dedi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ise, 3 aylık bir başkan olduğunu ve tüm kurumlar bir arada olup bir araya geldiklerini ifade etti. Erul, esnaf için neler yapabiliriz noktasında bir araya geldiklerini ifade ederek, “Esnaf için neler yaparız; herkes merak ediyor. Esnafımızı bilgilendirdik. Oda olarak İŞKUR ile protokol imzaladık ve her Çarşamba görevli arkadaşımız bilgi aktarıyor ama esnafımız bilgi almaktan korkuyor. Bizlere herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Biz de oda başkanları olacak ilçemize ne verebiliriz diye bir araya geldik” dedi.

Konuşmaların ardından SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ek istihdam teşvik paketi konusunda çıkan yasalar hakkında bilgiler aktarıp, soruları cevaplandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.