Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İşitme ve denge değerlendirme laboratuarı açıldı

SAĞLIK 11.01.2017 - 10:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4296+ kez okundu.
 

İşitme ve denge değerlendirme laboratuarı açıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı İşitme ve Denge Değerlendirme Laboratuarı hizmete açıldı.

AYDIN- Açılışa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Ayhan Aköz ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Başak, işitme ve denge laboratuarında son teknolojinin kullanacağını ifade ederek “Bugün açılışını yapacağımız laboratuarda, Mevcut Video Reinforcement Audiometry (VRA) sistemi sayesinde hastayı ayrıntılı bir şekilde değerlendirebiliyoruz.  Cihaz özellikle çocuk yaş grubunda bize çok büyük avantaj sağlıyor” dedi. Türkiye’de sadece 4 hastanede İşitme ve Denge Değerlendirme Laboratuarı bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Başak, bunlardan birinin de ADÜ Hastanesi’nde olduğunu söyledi. Başak, cihazın, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nı akademik anlamda güçlendirmesinin yanı sıra bölge açısından da oldukça önemli bir hizmet olduğunu kaydetti. Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı ve Prof. Dr. Sema Başak’ın Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’a laboratuar hakkında bilgi vermesinin ardından bir çocuk hastaya uygulama yapıldı.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı İşitme ve Denge Değerlendirme Laboratuarı hizmete açıldı.

AYDIN- Açılışa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Ayhan Aköz ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Başak, işitme ve denge laboratuarında son teknolojinin kullanacağını ifade ederek “Bugün açılışını yapacağımız laboratuarda, Mevcut Video Reinforcement Audiometry (VRA) sistemi sayesinde hastayı ayrıntılı bir şekilde değerlendirebiliyoruz.  Cihaz özellikle çocuk yaş grubunda bize çok büyük avantaj sağlıyor” dedi.

Türkiye’de sadece 4 hastanede İşitme ve Denge Değerlendirme Laboratuarı bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Başak, bunlardan birinin de ADÜ Hastanesi’nde olduğunu söyledi. Başak, cihazın, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nı akademik anlamda güçlendirmesinin yanı sıra bölge açısından da oldukça önemli bir hizmet olduğunu kaydetti.

Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı ve Prof. Dr. Sema Başak’ın Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’a laboratuar hakkında bilgi vermesinin ardından bir çocuk hastaya uygulama yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.