Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İlkokulun kapatılmasına tepki

EĞİTİM 15.08.2017 - 13:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3669+ kez okundu.
 

İlkokulun kapatılmasına tepki

Çakabey’in ilkokul bölümünün kapatılmasına velilerden tepki

AYDIN- Kuşadası’nın en eski eğitim kurumlarından biri olan Çakabey Okulu’nun ilkokul bölümünün kademeli olarak kapatılarak, sadece ortaokul olarak faaliyet göstermesine velilerden tepki geldi. Kasım Yaman Parkı’nda toplanan ilkokul öğrencilerinin velileri, basın açıklaması yaptı. Çakabey okulunun yıllardır hem ilkokul hem de ortaokul olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çeken veliler, “Alınan kararla bu yıldan itibaren ilkokul bölümünün kademeli olarak kapatılmasına karar verilmiş olması son derece üzücü. Bu yıldan itibaren ilkokul bölümüne yeni öğrenci kaydı yapılmıyor. Bu kararla çok zor durumda kalacağız. Evimize yakın noktada olan Çakabey Okulu yerine uzak mahallelerdeki okullara minik öğrencilerimizi göndermek zorunda kalacağız. Minik öğrencilerimiz servislere mahkum bırakılacak. Bu yanlış bir karardır ve yetkililerden bu yanlış karardan dönmelerini istiyoruz“ diye konuşarak, tepkilerini dile getirdiler. Velilere destek veren Kuşadası eski Belediye Başkanı M. Esat Altungün de ilkokul bölümünün kapatılmasının velileri mağdur edeceğini ve öğrencilerin kendi mahalleleri yerine daha uzak mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kalacağını belirterek, ilkokul bölümünün kapatılma kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.
Çakabey’in ilkokul bölümünün kapatılmasına velilerden tepki

AYDIN- Kuşadası’nın en eski eğitim kurumlarından biri olan Çakabey Okulu’nun ilkokul bölümünün kademeli olarak kapatılarak, sadece ortaokul olarak faaliyet göstermesine velilerden tepki geldi. Kasım Yaman Parkı’nda toplanan ilkokul öğrencilerinin velileri, basın açıklaması yaptı.

Çakabey okulunun yıllardır hem ilkokul hem de ortaokul olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çeken veliler, “Alınan kararla bu yıldan itibaren ilkokul bölümünün kademeli olarak kapatılmasına karar verilmiş olması son derece üzücü. Bu yıldan itibaren ilkokul bölümüne yeni öğrenci kaydı yapılmıyor. Bu kararla çok zor durumda kalacağız. Evimize yakın noktada olan Çakabey Okulu yerine uzak mahallelerdeki okullara minik öğrencilerimizi göndermek zorunda kalacağız. Minik öğrencilerimiz servislere mahkum bırakılacak. Bu yanlış bir karardır ve yetkililerden bu yanlış karardan dönmelerini istiyoruz“ diye konuşarak, tepkilerini dile getirdiler.

Velilere destek veren Kuşadası eski Belediye Başkanı M. Esat Altungün de ilkokul bölümünün kapatılmasının velileri mağdur edeceğini ve öğrencilerin kendi mahalleleri yerine daha uzak mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kalacağını belirterek, ilkokul bölümünün kapatılma kararının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.