Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘İki Kitap Bir Heves’ ilgi gördü

SANAT 07.09.2019 - 11:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 62020+ kez okundu.
 

‘İki Kitap Bir Heves’ ilgi gördü

Aydın’ın Didim İlçesi’nde sahnelenen “İki Kitap Bir Heves” adlı tiyatro oyunu ilgi gördü.

AYDIN – Didim Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde araştırmacı – yazar Sunay Akın’ın sunumuyla sahnelenen “İki Kitap Bir Heves” adlı tiyatro oyununda, geçmişle bu gün arasında köprüler kurularak izleyicileri onlarca kitabın ışığında yolculuğa çıkarıldı. Yazar, meddah tavrıyla anlatımı ve farklı sahne kompozisyonu ile izleyenleri tarihin derinliklerine götürdü. Türkiye’deki gerçek sıkıntının okuma tembelliğinden kaynaklandığını gösterir örnekler sunan Akın, tarih boyunca karşılaşılmış çatışmaların, savaşların temel nedeninin insan varlığını özümseyememekten ileri geldiğine dikkat çekti. Didim Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcıları Öznur Gündoğdu, Yusuf Deveci ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Aydın’ın Didim İlçesi’nde sahnelenen “İki Kitap Bir Heves” adlı tiyatro oyunu ilgi gördü.

AYDIN – Didim Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde araştırmacı – yazar Sunay Akın’ın sunumuyla sahnelenen “İki Kitap Bir Heves” adlı tiyatro oyununda, geçmişle bu gün arasında köprüler kurularak izleyicileri onlarca kitabın ışığında yolculuğa çıkarıldı. Yazar, meddah tavrıyla anlatımı ve farklı sahne kompozisyonu ile izleyenleri tarihin derinliklerine götürdü.

Türkiye’deki gerçek sıkıntının okuma tembelliğinden kaynaklandığını gösterir örnekler sunan Akın, tarih boyunca karşılaşılmış çatışmaların, savaşların temel nedeninin insan varlığını özümseyememekten ileri geldiğine dikkat çekti.

Didim Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcıları Öznur Gündoğdu, Yusuf Deveci ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.