Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İftar sonrası kan bağışı sürüyor

GÜNCEL 07.06.2017 - 17:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3057+ kez okundu.
 

İftar sonrası kan bağışı sürüyor

Türk Kızılay Aydın Kan Bağış Merkezi, Efeler’de kan bağışı alımı kampanyasını iftardan sonra sürdürüyor.

AYDIN- Ramazan ayı boyunca devam edecek olan kan alımı Atatürk Kent Meydanında gezici minibüsün konuşlandırılması ile “Kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganı ile Aydın’ın tüm ilçelerinde sürdürüldüğü belirtildi. Vatandaşlardan kan bağışına yoğun ilgi olduğunu belirten Dr. Nihat Kılıç, Efeler Kent Meydanın da ki kampanyadan iftar sonrası başlatılan kan alımında çoğunluğunu Adnan Menderes Üniversitesin de öğrenim gören öğrenciler olmakla beraber toplam 19 ünite kan alındığını belirtti. Dr. Nihat Kılıç, hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli arttığını, buna bağlı olarak kan’ın da sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, ramazan ayı başlaması ile birlikte kan bağılarında düşüşlerin yaşandığını, halkın kan bağışına olan ilgisinin Kızılay’ın yapmış olduğu eğitim ve tanıtım çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını koruduğunu ifade etti. Ramazan ayın başlamasıyla Aydın il genelinde Türk Kızılay’ın başlattığı “Kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır” kampanyası çerçevesinde günlük 150 ünite kan toplandığı belirtildi.
Türk Kızılay Aydın Kan Bağış Merkezi, Efeler’de kan bağışı alımı kampanyasını iftardan sonra sürdürüyor.

AYDIN- Ramazan ayı boyunca devam edecek olan kan alımı Atatürk Kent Meydanında gezici minibüsün konuşlandırılması ile “Kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganı ile Aydın’ın tüm ilçelerinde sürdürüldüğü belirtildi.

Vatandaşlardan kan bağışına yoğun ilgi olduğunu belirten Dr. Nihat Kılıç, Efeler Kent Meydanın da ki kampanyadan iftar sonrası başlatılan kan alımında çoğunluğunu Adnan Menderes Üniversitesin de öğrenim gören öğrenciler olmakla beraber toplam 19 ünite kan alındığını belirtti.

Dr. Nihat Kılıç, hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli arttığını, buna bağlı olarak kan’ın da sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, ramazan ayı başlaması ile birlikte kan bağılarında düşüşlerin yaşandığını, halkın kan bağışına olan ilgisinin Kızılay’ın yapmış olduğu eğitim ve tanıtım çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını koruduğunu ifade etti.

Ramazan ayın başlamasıyla Aydın il genelinde Türk Kızılay’ın başlattığı “Kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır” kampanyası çerçevesinde günlük 150 ünite kan toplandığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.