Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Geleneksel Türk Müziği' konseri düzenlendi

18.04.2019 - 15:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4322+ kez okundu.
 

'Geleneksel Türk Müziği' konseri düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü açılış konserinin Kuşadası'nda yapıldığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, ADÜ Geleneksel Türk Müziği Bölümü’nün açılışı nedeniyle Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde konser düzenlendi. Konsere Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve ADU Genel sekreteri Baki Aslantaş ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. ADÜ Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Öner Uzun, “Geleneksel Türk Müziği Bölümümüzün YÖK kararıyla açılmasına karar verilmişti. 2020-21 güz eğitim öğretim yarıyılında faaliyete başlaması planlanan bölümümüzün lisans ve lisansüstü düzeyde hedefi, ulusal kültürümüzün yapı taşlarından olan geleneksel Türk müziğimizin nazari ve performans birikimine sahip, ulusal veya uluslararası düzeyde ülkemizi temsil edebilecek seviyede sanatçı, eğitimci ve araştırmacılar yetiştirebilmektir“ dedi. Geleneksel Türk müziği Bölümü’nün açılışı nedeniyle gerçekleştirilen konser ise büyük ilgi gördü. Konserin sonunda davetliler ortaya konulan performansı ayakta alkışladı. 
Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü açılış konserinin Kuşadası'nda yapıldığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, ADÜ Geleneksel Türk Müziği Bölümü’nün açılışı nedeniyle Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde konser düzenlendi. Konsere Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve ADU Genel sekreteri Baki Aslantaş ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. ADÜ Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Öner Uzun, “Geleneksel Türk Müziği Bölümümüzün YÖK kararıyla açılmasına karar verilmişti. 2020-21 güz eğitim öğretim yarıyılında faaliyete başlaması planlanan bölümümüzün lisans ve lisansüstü düzeyde hedefi, ulusal kültürümüzün yapı taşlarından olan geleneksel Türk müziğimizin nazari ve performans birikimine sahip, ulusal veya uluslararası düzeyde ülkemizi temsil edebilecek seviyede sanatçı, eğitimci ve araştırmacılar yetiştirebilmektir“ dedi.

Geleneksel Türk müziği Bölümü’nün açılışı nedeniyle gerçekleştirilen konser ise büyük ilgi gördü. Konserin sonunda davetliler ortaya konulan performansı ayakta alkışladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.