Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Erdem, yeni anayasa ve başkanlık sistemini savundu

SİYASET 25.10.2016 - 14:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2881+ kez okundu.
 

Erdem, yeni anayasa ve başkanlık sistemini savundu

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa Türkiye'nin geleceği için hepimizin meselesidir” dedi.

AYDIN- AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, parti çıkarları, kısa vadeli hesaplar bir kenara bırakılarak Türkiye'nin geleceğini birlik içerisinde inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa çalışmalarına değinen Erdem, şunları söyledi: "Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin sadece AK Parti'nin meselesi değildir, Türkiye'nin meselesidir. 2001 yılında Cumhurbaşkanı Sn Ahmet Necdet Sezer ile Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan gerginlikler sebebiyle 2001 ekonomik krizi yaşayan Türkiye; telafisi uzun yıllar alan büyük ekonomik, sosyal ve siyasal travmalar yaşamıştır. Bu krizden önce de Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında defalarca krizler ve gerginlikler yaşanmıştı. Mevcut sistem iki başlı bir sistemdir; kriz çıkmasına müsaittir. Hele ki Cumhurbaşkanı'nın halkoyu ile seçilmesiyle birlikte çok daha güçlü bir Cumhurbaşkanlığı makamı ortaya çıkmıştır. Bugün fiilen yaşadığımız durum ortadadır. Allah'a şükür ki aynı partiden seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ile Başbakanımız var ve tam bir uyum içerisinde çalışıyorlar. Bir de tersini düşünelim; uyum olmadığını ve gerginlik olduğunu. Türkiye'nin krizleri tekrar tekrar yaşamaması için tek başlı yönetim sistemine geçmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan eğer isterse ikinci dönem de aday olur; yine Allah'ın izniyle ve halkın desteğiyle seçilir. Ak Parti açısından baktığımızda mevcut sistem devam etse Genel Başkan ve Başbakan Sn Binali Yıldırım başkanlığında daha uzun yıllar tek başına iktidar olur. Ama Türkiye'nin geleceği için Tek Başlı Sistem'e ihtiyacı var. Ak Parti Başkanlık sistemini içeren Yeni Anayasa çalışmasını bu yüzden istiyor. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi sadece AK Parti'nin meselesi değildir; Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin geleceği açısından geçmişten ders alarak hazırlığımızı yapmalıyız. Parti çıkarlarını, kısa vadeli hesapları bir kenara bırakarak, Türkiye'nin geleceğini hep birlikte inşa etmeliyiz.”
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa Türkiye'nin geleceği için hepimizin meselesidir” dedi.

AYDIN- AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, parti çıkarları, kısa vadeli hesaplar bir kenara bırakılarak Türkiye'nin geleceğini birlik içerisinde inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa çalışmalarına değinen Erdem, şunları söyledi:

"Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin sadece AK Parti'nin meselesi değildir, Türkiye'nin meselesidir. 2001 yılında Cumhurbaşkanı Sn Ahmet Necdet Sezer ile Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan gerginlikler sebebiyle 2001 ekonomik krizi yaşayan Türkiye; telafisi uzun yıllar alan büyük ekonomik, sosyal ve siyasal travmalar yaşamıştır.

Bu krizden önce de Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında defalarca krizler ve gerginlikler yaşanmıştı. Mevcut sistem iki başlı bir sistemdir; kriz çıkmasına müsaittir. Hele ki Cumhurbaşkanı'nın halkoyu ile seçilmesiyle birlikte çok daha güçlü bir Cumhurbaşkanlığı makamı ortaya çıkmıştır. Bugün fiilen yaşadığımız durum ortadadır.

Allah'a şükür ki aynı partiden seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ile Başbakanımız var ve tam bir uyum içerisinde çalışıyorlar. Bir de tersini düşünelim; uyum olmadığını ve gerginlik olduğunu. Türkiye'nin krizleri tekrar tekrar yaşamaması için tek başlı yönetim sistemine geçmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan eğer isterse ikinci dönem de aday olur; yine Allah'ın izniyle ve halkın desteğiyle seçilir. Ak Parti açısından baktığımızda mevcut sistem devam etse Genel Başkan ve Başbakan Sn Binali Yıldırım başkanlığında daha uzun yıllar tek başına iktidar olur. Ama Türkiye'nin geleceği için Tek Başlı Sistem'e ihtiyacı var.

Ak Parti Başkanlık sistemini içeren Yeni Anayasa çalışmasını bu yüzden istiyor. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi sadece AK Parti'nin meselesi değildir; Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin geleceği açısından geçmişten ders alarak hazırlığımızı yapmalıyız. Parti çıkarlarını, kısa vadeli hesapları bir kenara bırakarak, Türkiye'nin geleceğini hep birlikte inşa etmeliyiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.