Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

En iyi bayan hakem dünya taekwondocularını yetiştiriyor

SPOR 07.12.2016 - 12:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1865+ kez okundu.
 

En iyi bayan hakem dünya taekwondocularını yetiştiriyor

Kanada'nın Burnaby şehrinde gerçekleştirilen Gençler Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda "En İyi Bayan Hakem (The Best Female Referee)" seçilen Aydınlı Güler Gençtürkoğlu, kendi tarzı ile yeni dünya şampiyonu taekwondocuları yetiştiriyor.

AYDIN- Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Taekwondo Antrenörü olarak görev yapan Güler Gençtürkoğlu, spor hayatında birçok Avrupa ve Türkiye dereceleri elde etti. Nazilli'de başarılı sporcular yetiştiren Güler Gençtürkoğlu, Taekwondo'da uluslar arası düzenlenen şampiyonalarda hakem olarak görevlendiriliyor. Son olarak Kanada'da düzenlenen Gençler Taekwondo Dünya Şampiyonasında başarılı maçlar yöneten Güler Gençtürkoğlu "Dünyanın En İyi Taekwondo Hakemi" seçilerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.  Nazilli’de başarılı sporcular yetiştirmeye devam eden Güler, Türkiye Taekwondocularını yetiştirmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla ailelerle iş birliği içerisinde çalışmalar yapan Güler Gençtürkoğlu, Aydın’dan Türkiye ve Dünya şampiyonu yetiştiriyor. Nazilli’den Türkiye’ye şampiyonları yetiştirdiğini söyleyen Dünyanın en iyi bayan Hakemi Gençtürkoğlu, eğitimler için Nazilli ve çevre ilçelerden ailelerin çocuklarını kendisine emanet ettiğini belirterek, “150 yakın öğrenciyle taekwondo çalışmalarını sürdürüyor. İçlerinde Türkiye şampiyonalarında derece alan sporcularımda var. Burada aşağı yukarı 150'ye yakın öğrenci geldi gitti ve daha fazlası da var. Türkiye Şampiyonalarında derece alan çocuklarım var. Bunlar içerisinde 6-7 tanesi Türkiye üçüncüsü oldu. Türkiye ikincisi var. Avrupa ikincisi çıktı. Tekvando sayesinde çocukların geleceğini değiştirebilirsiniz. Çocuklar bu spor sayesinde millilik bursu alıyor. Beden eğitimi bölümlerine direk atamaları oluyor. 5 yıl faal olarak lisanslı sporcu olduğu sürece özel derslerde burslu, ücreti yarıya iniyor. Yani çok faydalarını görecek ve her şeyden önemlisi kendi sağlıkları için ve kendini korumaları acısından çok önemli. Günümüzde sokağa çıktığınızda her türlü tehlikeyle karşılaşabiliyorsunuz. Bütün her şeyi geçtim kendinizi en iyi şekilde kötülüklerden korumayı öğreniyorsunuz.” dedi. Sporcuların eğitmeni değil annesi Çocuklara sadece tekvando eğitimi vermekle yetinmeyen bir anne gibi özveriyle çocuklarla ilgilenen Gençtürkoğlu, “Madde bağımlısı çocukların aileleriyle diyalog içerisindeyiz. O çocukları balli, içki, kahve köşeleri, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için çalışıyoruz. Anne ve babaları çocuklar üzerinde nazı geçmiyor. Tekvando sporuna itaat eden çocuklar her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaya başlıyor. Hamd olsun şu ana kadar yedi çocuğumuzu kötü alışkanlıklardan kurtarıp onlarla derecelere imza attık” şeklinde konuştu.
Kanada'nın Burnaby şehrinde gerçekleştirilen Gençler Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda "En İyi Bayan Hakem (The Best Female Referee)" seçilen Aydınlı Güler Gençtürkoğlu, kendi tarzı ile yeni dünya şampiyonu taekwondocuları yetiştiriyor.

AYDIN- Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Taekwondo Antrenörü olarak görev yapan Güler Gençtürkoğlu, spor hayatında birçok Avrupa ve Türkiye dereceleri elde etti. Nazilli'de başarılı sporcular yetiştiren Güler Gençtürkoğlu, Taekwondo'da uluslar arası düzenlenen şampiyonalarda hakem olarak görevlendiriliyor. Son olarak Kanada'da düzenlenen Gençler Taekwondo Dünya Şampiyonasında başarılı maçlar yöneten Güler Gençtürkoğlu "Dünyanın En İyi Taekwondo Hakemi" seçilerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.  Nazilli’de başarılı sporcular yetiştirmeye devam eden Güler, Türkiye Taekwondocularını yetiştirmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla ailelerle iş birliği içerisinde çalışmalar yapan Güler Gençtürkoğlu, Aydın’dan Türkiye ve Dünya şampiyonu yetiştiriyor.

Nazilli’den Türkiye’ye şampiyonları yetiştirdiğini söyleyen Dünyanın en iyi bayan Hakemi Gençtürkoğlu, eğitimler için Nazilli ve çevre ilçelerden ailelerin çocuklarını kendisine emanet ettiğini belirterek, “150 yakın öğrenciyle taekwondo çalışmalarını sürdürüyor. İçlerinde Türkiye şampiyonalarında derece alan sporcularımda var. Burada aşağı yukarı 150'ye yakın öğrenci geldi gitti ve daha fazlası da var. Türkiye Şampiyonalarında derece alan çocuklarım var. Bunlar içerisinde 6-7 tanesi Türkiye üçüncüsü oldu. Türkiye ikincisi var. Avrupa ikincisi çıktı. Tekvando sayesinde çocukların geleceğini değiştirebilirsiniz. Çocuklar bu spor sayesinde millilik bursu alıyor. Beden eğitimi bölümlerine direk atamaları oluyor. 5 yıl faal olarak lisanslı sporcu olduğu sürece özel derslerde burslu, ücreti yarıya iniyor. Yani çok faydalarını görecek ve her şeyden önemlisi kendi sağlıkları için ve kendini korumaları acısından çok önemli. Günümüzde sokağa çıktığınızda her türlü tehlikeyle karşılaşabiliyorsunuz. Bütün her şeyi geçtim kendinizi en iyi şekilde kötülüklerden korumayı öğreniyorsunuz.” dedi.

Sporcuların eğitmeni değil annesi

Çocuklara sadece tekvando eğitimi vermekle yetinmeyen bir anne gibi özveriyle çocuklarla ilgilenen Gençtürkoğlu, “Madde bağımlısı çocukların aileleriyle diyalog içerisindeyiz. O çocukları balli, içki, kahve köşeleri, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için çalışıyoruz. Anne ve babaları çocuklar üzerinde nazı geçmiyor. Tekvando sporuna itaat eden çocuklar her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaya başlıyor. Hamd olsun şu ana kadar yedi çocuğumuzu kötü alışkanlıklardan kurtarıp onlarla derecelere imza attık” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.