Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Efeler'de metruk binalar topluma kazandırılacak

KÜLTÜR 24.08.2016 - 12:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3879+ kez okundu.
 

Efeler'de metruk binalar topluma kazandırılacak

Efeler Kültür ve Sanat Evi’nde İngilizce kursu gören çocukları ziyaret eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, ilçedeki metruk binaların restore edilerek kültür ve sanat evlerine dönüştürüleceğini belirtti.

AYDIN- Hasanefendi Mahallesi'nde restorasyonu tamamlanan Efeler Kültür ve Sanat Evi’nde Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ile Efeler Belediyesi işbirliğin de yaz kursları çerçevesinde 15’i ilkokul, 20’si de ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 35 öğrencinin İngilizce kursu gördüğünü belirten Başkan Özakçan, “Çocuklarımızın burada yaz dönemi içerisin de hoşça vakit geçirmeleri, birlikte olmaları ve sosyalleşmeleri bir oyun ortamı içerinde İngilizceyi öğrenmelerine yönelik bir kurs çalışmasıdır. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza bu anlamda bilgilendiriyor ve bir değer katıyorlar. Çocuklarımız burada İngilizce öğrenme süreci yaşıyorlar. Çocuklarımızın başarılı olmalarını diliyorum” dedi. İlçede halihazırda iki evin daha restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özakçan, “İlçemizde çok sayıda tescilli binalarımız var. Biz imkânlarımız ölçüsünde kullanılamayacak halde metruk olan evleri restore edip tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Sadece bina olarak fiziki anlamda değil, aynı zamanda kültür ve sanat etkinliklerimiz ile de öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumumuza eğitim ve sanatsal çalışmalar vermek suretiyle faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Efeler merkez Hasanefendi- Ramazanpaşa mahalle muhtarı Ünal Aktaş’ta ziyarete eşlik etti.
Efeler Kültür ve Sanat Evi’nde İngilizce kursu gören çocukları ziyaret eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, ilçedeki metruk binaların restore edilerek kültür ve sanat evlerine dönüştürüleceğini belirtti.

AYDIN- Hasanefendi Mahallesi'nde restorasyonu tamamlanan Efeler Kültür ve Sanat Evi’nde Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ile Efeler Belediyesi işbirliğin de yaz kursları çerçevesinde 15’i ilkokul, 20’si de ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 35 öğrencinin İngilizce kursu gördüğünü belirten Başkan Özakçan, “Çocuklarımızın burada yaz dönemi içerisin de hoşça vakit geçirmeleri, birlikte olmaları ve sosyalleşmeleri bir oyun ortamı içerinde İngilizceyi öğrenmelerine yönelik bir kurs çalışmasıdır. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza bu anlamda bilgilendiriyor ve bir değer katıyorlar. Çocuklarımız burada İngilizce öğrenme süreci yaşıyorlar. Çocuklarımızın başarılı olmalarını diliyorum” dedi.

İlçede halihazırda iki evin daha restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özakçan, “İlçemizde çok sayıda tescilli binalarımız var. Biz imkânlarımız ölçüsünde kullanılamayacak halde metruk olan evleri restore edip tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Sadece bina olarak fiziki anlamda değil, aynı zamanda kültür ve sanat etkinliklerimiz ile de öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumumuza eğitim ve sanatsal çalışmalar vermek suretiyle faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Efeler merkez Hasanefendi- Ramazanpaşa mahalle muhtarı Ünal Aktaş’ta ziyarete eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.