Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Dış Ticaret Haftası’na yoğun ilgi

EKONOMİ 23.10.2017 - 16:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1525+ kez okundu.
 

Dış Ticaret Haftası’na yoğun ilgi

Aydın Ticaret Odası AYTO Akademi organizasyonunda 16 Ekim tarihinde başlayan Dış Ticaret Eğitim Haftası’nın 20 Ekim’de sona erdiği bildirildi.

AYDIN- AYTO Akademi Toplantı Salonları’nda Dış Ticaret Uzmanı Murat Odacı ve ekibinden Uzman Barış Uyanık ve Sevin Aydınoğlu tarafından verilen eğitimler sonunda katılımcılar sertifikalarını TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ve AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay Karul’un elinden aldı. Edinilen bilgiye göre, eğitimin ilk günü olan 16 Ekim tarihinde Murat Odacı ve Sevin Aydınoğlu tarafından E-Ticaret ile Uluslararası Pazara Giriş ve Ticari Aracılık Uygulamaları’nın anlatıldığı eğitimin ikinci gününde Uluslararası Pazarda Müşteri Bulmanın yolları Murat Odacı tarafından katılımcılara aktarıldı. 18 Ekim tarihinde Dış Ticaret Eğitim Haftası kapsamında Aydın Efeler Otel’de Ekonomi Bakanlığı Devlet Destekleri Tanıtım Toplantısı da gerçekleştirildi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Ekonomi Bakanlığından gelen Dış Ticaret Uzmanları tarafından üyelerimize Devletin dış ticaret destekleri ile ilgili sunumlar yapıldı. Program sonunda gerçekleşen soru-cevap bölümünde üyelerimiz destekler ile ilgili tüm soru ve görüşlerini bakanlık yetkilileriyle paylaşma imkânı da buldu. 19 Ekim’de yapılan 3. gün eğitimde İthalat ve İhracatta Ürün Bedellerinin Tahsilâtı ve Ürünlerin Teslimatı konuları uzman eğitmen Murat Odacı tarafından katılımcılarla paylaşılırken son gün olan 20 Ekim Cuma günü de yine Murat Odacı ve Barış Uyanık tarafından Dış Ticarette Lojistik Operasyon ve Gümrük Uygulamaları konularında katılımcılara bilgiler verildi. Dış Ticaret Eğitim Haftası etkinlikleri sonunda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın’ın tükettiğinden fazlasını üreterek ülke ekonomisine katma değer katan şehirlerden biri olduğunu, bunun ihracatla desteklenmesi halinde Aydın’ın bugünkü durumundan çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti. Ülken, “Dövizi biz basamayız ama üretimle desteklenmiş bir ihracatla ülkeye girdisini pekala sağlayabiliriz. Aydın’ın üretim yapma isteği açısından bir sıkıntısı yok. Aydın’da her şeyimiz var çok şükür. Devletimizin desteği ile üretimin arttırılıp ihracatla ülkede ilk 10 içersinde olmamamız için hiçbir sebep yok. Benim üyelerimizden ricam ihracattan uzak durmasınlar. Biz Oda olarak her zaman onların yanındayız. Dış Ticaret ile ilgili gerek AYTO Akademi bünyesinde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde gerekse Oda bünyesinde her zaman sorularını yanıtlamaya hazırız” dedi. Eğitim haftası boyunca AYTO Akademi bünyesinde kurulan Dış Ticaret Destek Masası’nda AYTO Üyeleri, Uzman Murat Odacı ile birebir görüşme ve sorularını sorma imkânı da buldular.
Aydın Ticaret Odası AYTO Akademi organizasyonunda 16 Ekim tarihinde başlayan Dış Ticaret Eğitim Haftası’nın 20 Ekim’de sona erdiği bildirildi.

AYDIN- AYTO Akademi Toplantı Salonları’nda Dış Ticaret Uzmanı Murat Odacı ve ekibinden Uzman Barış Uyanık ve Sevin Aydınoğlu tarafından verilen eğitimler sonunda katılımcılar sertifikalarını TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ve AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay Karul’un elinden aldı.

Edinilen bilgiye göre, eğitimin ilk günü olan 16 Ekim tarihinde Murat Odacı ve Sevin Aydınoğlu tarafından E-Ticaret ile Uluslararası Pazara Giriş ve Ticari Aracılık Uygulamaları’nın anlatıldığı eğitimin ikinci gününde Uluslararası Pazarda Müşteri Bulmanın yolları Murat Odacı tarafından katılımcılara aktarıldı.

18 Ekim tarihinde Dış Ticaret Eğitim Haftası kapsamında Aydın Efeler Otel’de Ekonomi Bakanlığı Devlet Destekleri Tanıtım Toplantısı da gerçekleştirildi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Ekonomi Bakanlığından gelen Dış Ticaret Uzmanları tarafından üyelerimize Devletin dış ticaret destekleri ile ilgili sunumlar yapıldı. Program sonunda gerçekleşen soru-cevap bölümünde üyelerimiz destekler ile ilgili tüm soru ve görüşlerini bakanlık yetkilileriyle paylaşma imkânı da buldu.

19 Ekim’de yapılan 3. gün eğitimde İthalat ve İhracatta Ürün Bedellerinin Tahsilâtı ve Ürünlerin Teslimatı konuları uzman eğitmen Murat Odacı tarafından katılımcılarla paylaşılırken son gün olan 20 Ekim Cuma günü de yine Murat Odacı ve Barış Uyanık tarafından Dış Ticarette Lojistik Operasyon ve Gümrük Uygulamaları konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Dış Ticaret Eğitim Haftası etkinlikleri sonunda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın’ın tükettiğinden fazlasını üreterek ülke ekonomisine katma değer katan şehirlerden biri olduğunu, bunun ihracatla desteklenmesi halinde Aydın’ın bugünkü durumundan çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti. Ülken, “Dövizi biz basamayız ama üretimle desteklenmiş bir ihracatla ülkeye girdisini pekala sağlayabiliriz. Aydın’ın üretim yapma isteği açısından bir sıkıntısı yok. Aydın’da her şeyimiz var çok şükür. Devletimizin desteği ile üretimin arttırılıp ihracatla ülkede ilk 10 içersinde olmamamız için hiçbir sebep yok. Benim üyelerimizden ricam ihracattan uzak durmasınlar. Biz Oda olarak her zaman onların yanındayız. Dış Ticaret ile ilgili gerek AYTO Akademi bünyesinde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde gerekse Oda bünyesinde her zaman sorularını yanıtlamaya hazırız” dedi.

Eğitim haftası boyunca AYTO Akademi bünyesinde kurulan Dış Ticaret Destek Masası’nda AYTO Üyeleri, Uzman Murat Odacı ile birebir görüşme ve sorularını sorma imkânı da buldular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.