Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Diş tedavisinde yeni teknoloji

SAĞLIK 15.08.2017 - 10:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4087+ kez okundu.
 

Diş tedavisinde yeni teknoloji

Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde CAD CAM cihazı hizmet vermeye başladı

AYDIN- Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından Batı Aydın Mavi Deniz /Sağlıklı Gülüşler Sağlık Turizmi Altyapı Projesi kapsamında CAD CAM teknolojisi Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmet vermeye başladı. Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, CAD CAM teknolojisinin bilgisayarların, protezlerin dizaynında ve üretilmesinde kullanılmasıyla ilgili bir teknoloji olduğunu belirterek, “Bu uygulamayla özel bir kamera ile dişin üç boyutlu resmi alınır. Alınan üç boyutlu resimler, bilgisayara gönderilir ve yapılacak takma dişler bilgisayar ortamında tasarlanır. CAD CAM teknolojisi ile defalarca diş hekimine gitmeye gerek kalmadan tek seansta kusursuz restorasyonlara kavuşmak mümkündür. CAD CAM uygulaması ile birlikte, tedavi süresi kısalarak, estetik ve biyolojik uyumluluğu yüksek materyallerin kullanım imkânı artmıştır. CAD CAM hata ihtimalini de azaltarak, implant tedavilerinin başarısını ve estetiğini artırmıştır. Proje kapsamında CD CAM cihazı Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmet vermeye başlamıştır” dedi.
Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde CAD CAM cihazı hizmet vermeye başladı

AYDIN- Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından Batı Aydın Mavi Deniz /Sağlıklı Gülüşler Sağlık Turizmi Altyapı Projesi kapsamında CAD CAM teknolojisi Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmet vermeye başladı.

Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, CAD CAM teknolojisinin bilgisayarların, protezlerin dizaynında ve üretilmesinde kullanılmasıyla ilgili bir teknoloji olduğunu belirterek, “Bu uygulamayla özel bir kamera ile dişin üç boyutlu resmi alınır. Alınan üç boyutlu resimler, bilgisayara gönderilir ve yapılacak takma dişler bilgisayar ortamında tasarlanır. CAD CAM teknolojisi ile defalarca diş hekimine gitmeye gerek kalmadan tek seansta kusursuz restorasyonlara kavuşmak mümkündür. CAD CAM uygulaması ile birlikte, tedavi süresi kısalarak, estetik ve biyolojik uyumluluğu yüksek materyallerin kullanım imkânı artmıştır. CAD CAM hata ihtimalini de azaltarak, implant tedavilerinin başarısını ve estetiğini artırmıştır. Proje kapsamında CD CAM cihazı Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmet vermeye başlamıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.