Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Dilenci istilası...

GÜNCEL 20.06.2017 - 10:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4154+ kez okundu.
 

Dilenci istilası...

Didim Dilenci Cenneti mi?..

Her gün minibüslerle gelen dilenci kafilesi, akşam üzeri topladıkları yiyecek, giyecek ve yüklü miktarda parayla geldikleri gibi geri dönüyorlar. Gelen ihbarları değerlendirerek dilenci toplayan belediye zabıta ekipleri, yetersiz kaldıklarında ise polisten yardım istiyor. ’’Valla ben daha yeni geldim. Naapıyım... 18 yaşında kızım var çalışıyor ama yetmiyor. Ben dilenmesem sırtımdaki bebeye kim bakacak...’’ gibi sözlerle zabıta memurlarını acındırmaya çalışan kadın dilenciler, sırtlarınaına sardıkları veya kucaklarında küöük bebek ve çocuklarla birlikte gelen-geçenden sadaka istiyorlar. Aydın, İncirliova, Nazilli ve Milas’dan Didim’e dilenmek için gelen kadınlar, yapılan üst aramalarında ise sadece Bir ile Beş Lira olduğunu söylüyorlar. 5326 sayılı Belediye kanununun, 33. maddesi gereği 109.00 T.L. para cezasıyla cezalandırılan dilenciler, Belediyeden ayrılır ayrılmaz dilenmeye devam ediyorlar. Aydın İl ve ilçelerinden dilenmek için özel gelen dilenciler. Memur gibi çalışıyorlar. Sbah 8;00’de dilenmeye başlayan dilenciler, akşam 17;00 de yine minibüsle Didim’den ayrılıyorlar. Yaşar Çelebi/Didim
Didim Dilenci Cenneti mi?..

Her gün minibüslerle gelen dilenci kafilesi, akşam üzeri topladıkları yiyecek, giyecek ve yüklü miktarda parayla geldikleri gibi geri dönüyorlar.

Gelen ihbarları değerlendirerek dilenci toplayan belediye zabıta ekipleri, yetersiz kaldıklarında ise polisten yardım istiyor.

’’Valla ben daha yeni geldim. Naapıyım... 18 yaşında kızım var çalışıyor ama yetmiyor. Ben dilenmesem sırtımdaki bebeye kim bakacak...’’ gibi sözlerle zabıta memurlarını acındırmaya çalışan kadın dilenciler, sırtlarınaına sardıkları veya kucaklarında küöük bebek ve çocuklarla birlikte gelen-geçenden sadaka istiyorlar.

Aydın, İncirliova, Nazilli ve Milas’dan Didim’e dilenmek için gelen kadınlar, yapılan üst aramalarında ise sadece Bir ile Beş Lira olduğunu söylüyorlar.

5326 sayılı Belediye kanununun, 33. maddesi gereği 109.00 T.L. para cezasıyla cezalandırılan dilenciler, Belediyeden ayrılır ayrılmaz dilenmeye devam ediyorlar.

Aydın İl ve ilçelerinden dilenmek için özel gelen dilenciler. Memur gibi çalışıyorlar.

Sbah 8;00’de dilenmeye başlayan dilenciler, akşam 17;00 de yine minibüsle Didim’den ayrılıyorlar.

Yaşar Çelebi/Didim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.