Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde renkli görüntüler

KÜLTÜR 28.06.2019 - 11:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4872+ kez okundu.
 

Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde renkli görüntüler

Yurt içi ve yurt dışından toplam 14 ekip festivalde sahne aldı

AYDIN  - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 6. Kez düzenlenen Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Didim Belediyesi’nin destekleriyle 6.'sı organize edilen Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Didimlilere hoş saatler yaşattı. Festival kapsamında Didim Kent Meydanı’nda toplanan grup, şarkılar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri kortej Yeni Mahalle Parkı’nda sona erdi. Park içerisinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleşen festivali, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yarmacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç de izlerken, yüzlerce Didimli festivali takip etti. Festival öncesinde katılım sağlayan gruplara ve sponsorlara teşekkür plaketi verildi. Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında yurt dışından Sırbistan, Gürcistan, K.K.T.C, Gana, Makedonya, Türkiye’den, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Ankara Horon Kulübü, Ankara Ahdat Kulübü, İzmir Tire Halk Eğitim Merkezi, Söke Halk Eğitim Merkezi, Ankara Balaban G.SK ile Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) sahne aldı. DAHOT Başkanı İlyas Aydur, bu yıl 6.’sını düzenledikleri festivalin Didim’le özdeşleşen bir konuma geldiğini belirterek, her yıl farklı ülkelerden misafirleri ağırladıklarını ifade etti.
Yurt içi ve yurt dışından toplam 14 ekip festivalde sahne aldı

AYDIN  - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl 6. Kez düzenlenen Didim Uluslararası Halk Oyunları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Didim Belediyesi’nin destekleriyle 6.'sı organize edilen Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Didimlilere hoş saatler yaşattı.

Festival kapsamında Didim Kent Meydanı’nda toplanan grup, şarkılar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri kortej Yeni Mahalle Parkı’nda sona erdi.

Park içerisinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleşen festivali, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yarmacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç de izlerken, yüzlerce Didimli festivali takip etti. Festival öncesinde katılım sağlayan gruplara ve sponsorlara teşekkür plaketi verildi.

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında yurt dışından Sırbistan, Gürcistan, K.K.T.C, Gana, Makedonya, Türkiye’den, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Ankara Horon Kulübü, Ankara Ahdat Kulübü, İzmir Tire Halk Eğitim Merkezi, Söke Halk Eğitim Merkezi, Ankara Balaban G.SK ile Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) sahne aldı.

DAHOT Başkanı İlyas Aydur, bu yıl 6.’sını düzenledikleri festivalin Didim’le özdeşleşen bir konuma geldiğini belirterek, her yıl farklı ülkelerden misafirleri ağırladıklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.