Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Cumhurbaşkanı neden gelmedi?

SİYASET 22.02.2017 - 15:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3800+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı neden gelmedi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’a gelişinin iptal etmesini sorguladı.

AYDIN- CHP Aydın Milletvekili Baydar, program iptaliyle ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Şubat 2017 Pazar günü her seçimde mağlup oldukları Aydın’a gelerek durumu değiştirme çabasına girecekti. Ancak ne olduysa hiçbir gerekçe açıklanmadan Aydın mitingi iptal ettirildi. Tabi ki nedenini henüz bilmiyoruz. Ancak Aydınlı hemşerilerim getirilmek istenen “TEK ADAM REJİMİ”nin farkında” dedi. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın açıklaması şöyle: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın’daki yapacağı miting, AKP Aydın milletvekilleri ile il örgütünün hazırlıklı olmaması ve halkı toparlayamadıkları için mi iptal ettirildi? AKP örgütünün yeterli çalışmayı yapmaması ve her seçimde Aydın’da yenilgi aldıkları için mi iptal ettirildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok ilde olduğu gibi Aydın’da da miting düzenleyeceği zamanlarda AKP milletvekilleri ve örgütünün baskı ve zorlamasıyla kamu görevlilerinin, taşeron işçilerin, öğrencilerin miting alanına getirildiklerini biliyoruz. Bu yaptırım Aydın halkında ters tepki oluşturuyor. Çünkü Aydınlılar baskıya ve zorlamaya karşı dik durur, özgürlüklerine sahip çıkarlar. Aydınlılar, 15 yıldır bu ülkeyi kimin yönettiğinin ve bu nedenle ülkenin ne hale geldiğinin gayet farkında. En temel hak olan yaşam hakkının hiçe sayıldığı, işsizliğin arttığı, yanlış dış politikalar sonucu askerlerimizin şehit olduğunun farkında.  Geldiğimiz süreçte sadece Aydınlılar değil ülke genelindeki yurttaşlarımızın çoğu bu bilinçte artık.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’a gelişinin iptal etmesini sorguladı.

AYDIN- CHP Aydın Milletvekili Baydar, program iptaliyle ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Şubat 2017 Pazar günü her seçimde mağlup oldukları Aydın’a gelerek durumu değiştirme çabasına girecekti. Ancak ne olduysa hiçbir gerekçe açıklanmadan Aydın mitingi iptal ettirildi. Tabi ki nedenini henüz bilmiyoruz. Ancak Aydınlı hemşerilerim getirilmek istenen “TEK ADAM REJİMİ”nin farkında” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın’daki yapacağı miting, AKP Aydın milletvekilleri ile il örgütünün hazırlıklı olmaması ve halkı toparlayamadıkları için mi iptal ettirildi? AKP örgütünün yeterli çalışmayı yapmaması ve her seçimde Aydın’da yenilgi aldıkları için mi iptal ettirildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok ilde olduğu gibi Aydın’da da miting düzenleyeceği zamanlarda AKP milletvekilleri ve örgütünün baskı ve zorlamasıyla kamu görevlilerinin, taşeron işçilerin, öğrencilerin miting alanına getirildiklerini biliyoruz. Bu yaptırım Aydın halkında ters tepki oluşturuyor. Çünkü Aydınlılar baskıya ve zorlamaya karşı dik durur, özgürlüklerine sahip çıkarlar. Aydınlılar, 15 yıldır bu ülkeyi kimin yönettiğinin ve bu nedenle ülkenin ne hale geldiğinin gayet farkında. En temel hak olan yaşam hakkının hiçe sayıldığı, işsizliğin arttığı, yanlış dış politikalar sonucu askerlerimizin şehit olduğunun farkında.  Geldiğimiz süreçte sadece Aydınlılar değil ülke genelindeki yurttaşlarımızın çoğu bu bilinçte artık.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.