Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Çilek fidesi dikimine başlandı

EKONOMİ 21.08.2017 - 12:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3759+ kez okundu.
 

Çilek fidesi dikimine başlandı

Türkiye’nin en fazla çilek üretimi yapılan illerinin başında gelen Aydın’da çiftçiler yeni sezon için tarlalarını hazırlamaya başladı. Çilek üreticileri bu yıl büyük umutlarla çilek üretimine başladı.

AYDIN- Aydın’ın Sultanhisar, Yenipazar ve Köşk ilçeleri başta olmak üzere birçok ilçesinde yoğun olarak üretilen çilek için tarlalarda fide dikimi başladı. Aydın’da yılda 65-70 bin ton çilek üretimi yapılırken, Ağustos ayının sıcağında işlenen tarlalar çilek dikimine hazır hale getirilerek fide dikimi gerçekleştiriliyor. Yetişmesi yaklaşık 7 ay süren çilek meyvesinin meşakkatli yolculuğu toprağın derince işlenip içerisine su boruları yerleştirilmesi ile başlıyor. Sultanhisarlı çilek üreticisi Erdinç Çeliksoy, çilek fidelerinin Ağustos ayı sonlarına doğru toprakla buluştuğunu belirterek, “Kış aylarına girmeden önce dikilen fidelerden tutmayanların yerine yenisi dikiliyor. Havalar iyice soğumaya başlayınca çilek fidelerinin üstü kapatılıp seralar altında fide yetiştirme devam ediyor. Nisan ayı gibi de ilk meyvelerini veriyor. Çilek üretimi çok zahmeti ve bakım isteyen bir iştir. Fide dikiminden hasat zamanına kadar ilgi gösterilmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki hasat döneminde emeğimizin karşılığını alırız” dedi.
Türkiye’nin en fazla çilek üretimi yapılan illerinin başında gelen Aydın’da çiftçiler yeni sezon için tarlalarını hazırlamaya başladı. Çilek üreticileri bu yıl büyük umutlarla çilek üretimine başladı.

AYDIN- Aydın’ın Sultanhisar, Yenipazar ve Köşk ilçeleri başta olmak üzere birçok ilçesinde yoğun olarak üretilen çilek için tarlalarda fide dikimi başladı. Aydın’da yılda 65-70 bin ton çilek üretimi yapılırken, Ağustos ayının sıcağında işlenen tarlalar çilek dikimine hazır hale getirilerek fide dikimi gerçekleştiriliyor.

Yetişmesi yaklaşık 7 ay süren çilek meyvesinin meşakkatli yolculuğu toprağın derince işlenip içerisine su boruları yerleştirilmesi ile başlıyor.

Sultanhisarlı çilek üreticisi Erdinç Çeliksoy, çilek fidelerinin Ağustos ayı sonlarına doğru toprakla buluştuğunu belirterek, “Kış aylarına girmeden önce dikilen fidelerden tutmayanların yerine yenisi dikiliyor. Havalar iyice soğumaya başlayınca çilek fidelerinin üstü kapatılıp seralar altında fide yetiştirme devam ediyor. Nisan ayı gibi de ilk meyvelerini veriyor. Çilek üretimi çok zahmeti ve bakım isteyen bir iştir. Fide dikiminden hasat zamanına kadar ilgi gösterilmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki hasat döneminde emeğimizin karşılığını alırız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.