Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ÇEVKO’dan geri dönüşüm tesisi’ne ziyaret

GÜNCEL 27.03.2017 - 20:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3917+ kez okundu.
 

ÇEVKO’dan geri dönüşüm tesisi’ne ziyaret

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ÇEVKO Vakfı yöneticileri ile birlikte Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisini ziyaret etti.

AYDIN- Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi ziyaretine Başkan Kayalı ile birlikte Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ferah Sürekçi, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İrem Şahin ile ÇEVKO Vakfı Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla, Atık Yönetimi Müdürü Eyüp Yıldız, Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Uslu ve Atık Yönetimi Uzmanı Mehmet Şentürk katıldı. Tesiste yapılan incelemenin ardından konuşan Başkan Kayalı, geri dönüşümün doğanın ve çevrenin korunması açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti. Kuşadası Belediyesi olarak atıkların ayrı toplanması ve ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması konusuna özel bir önem verdiklerini ifade eden Kayalı, şunları söyledi: "Katı atığın ayrıştırılması ve kullanılabilir hammaddeye dönüştürülmesi üretim sürecine katkı sağladığı kadar çevre kirliliğinin önüne geçmek açısından da büyük bir önem taşıyor. Bu noktada da atıkların toplaması ve ayrıştırılması kadar geri dönüşüm ve temiz çevre bilincinin oluşturulması için de çalışmak gerekiyor. Kuşadası Belediyesi olarak bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla okullarda ve mahallelerde eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi hakkında bilgi veren Çevre Mühendisi Özgür Çiftçi, tesisin faaliyete girdiği 2015 yılının Ağustos ayından bu yana 4700 ton katı atığın kaynağından toplanarak ayrıştırıldığını kaydetti. Bunun çok ciddi bir rakam olduğunu ifade eden Çiftçi “Şu anda Kuşadası genelinde bulunan 175 kumbara, 83 kafes ve 7 aracımızla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi. ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla ise Vakıf olarak gelen talepler doğrultusunda birebir bilgilendirme çalışmalarında bulunduklarını belirterek, "2016 yılı itibariyle yaklaşık 624 bin ton ambalaj atığını topladık ve ekonomiye düşük maliyetle ham madde olarak kazandırdık. Belediyelerin bize tahsis ettiği veya talep ettiği alanlarda kapıdan kapıya bilgilendirmeler yapıyor ve eğitimler düzenliyoruz. Ambalaj atıklarının daha iyi toplanabilmesi için televizyonlarda ve radyolarda kamu spotları yapıyoruz. Geri dönüşüm çalışmaları doğa, çevre ve ekonomi açısından büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ÇEVKO Vakfı yöneticileri ile birlikte Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisini ziyaret etti.

AYDIN- Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi ziyaretine Başkan Kayalı ile birlikte Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ferah Sürekçi, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İrem Şahin ile ÇEVKO Vakfı Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla, Atık Yönetimi Müdürü Eyüp Yıldız, Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Uslu ve Atık Yönetimi Uzmanı Mehmet Şentürk katıldı.

Tesiste yapılan incelemenin ardından konuşan Başkan Kayalı, geri dönüşümün doğanın ve çevrenin korunması açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti. Kuşadası Belediyesi olarak atıkların ayrı toplanması ve ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması konusuna özel bir önem verdiklerini ifade eden Kayalı, şunları söyledi:

"Katı atığın ayrıştırılması ve kullanılabilir hammaddeye dönüştürülmesi üretim sürecine katkı sağladığı kadar çevre kirliliğinin önüne geçmek açısından da büyük bir önem taşıyor. Bu noktada da atıkların toplaması ve ayrıştırılması kadar geri dönüşüm ve temiz çevre bilincinin oluşturulması için de çalışmak gerekiyor. Kuşadası Belediyesi olarak bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla okullarda ve mahallelerde eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi hakkında bilgi veren Çevre Mühendisi Özgür Çiftçi, tesisin faaliyete girdiği 2015 yılının Ağustos ayından bu yana 4700 ton katı atığın kaynağından toplanarak ayrıştırıldığını kaydetti. Bunun çok ciddi bir rakam olduğunu ifade eden Çiftçi “Şu anda Kuşadası genelinde bulunan 175 kumbara, 83 kafes ve 7 aracımızla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla ise Vakıf olarak gelen talepler doğrultusunda birebir bilgilendirme çalışmalarında bulunduklarını belirterek, "2016 yılı itibariyle yaklaşık 624 bin ton ambalaj atığını topladık ve ekonomiye düşük maliyetle ham madde olarak kazandırdık. Belediyelerin bize tahsis ettiği veya talep ettiği alanlarda kapıdan kapıya bilgilendirmeler yapıyor ve eğitimler düzenliyoruz. Ambalaj atıklarının daha iyi toplanabilmesi için televizyonlarda ve radyolarda kamu spotları yapıyoruz. Geri dönüşüm çalışmaları doğa, çevre ve ekonomi açısından büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.