Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Çeştepe halkına yeni alan kazandırılacak

GÜNCEL 09.09.2019 - 16:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3308+ kez okundu.
 

Çeştepe halkına yeni alan kazandırılacak

Mezbeleliğe dönen Çeştepe Futbol Sahası’nın, Efeler Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılacağı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, mülkiyet hakkı Efeler Belediyesi’ne ait olan fakat Çeştepe Belediyesi tarafından 1996 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne 49 yıl müddetle intifa (kullanım) hakkı verilen alan, Efeler Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan karar ile iptal edildi. Aydın’nın Efeler İlçesi Çeştepe Mahallesi Acıkuyu Mevkii’nde bulunan ve 16 bin metrekarelik alana sahip Çeştepe Futbol Sahası, aradan geçen 23 yılda müdürlüğün alanda herhangi bir yatırım yapmaması ve faaliyet gerçekleştirmemesinden dolayı mezbelelik bir hâle dönüştü. Alanın atıl durumundan dolayı mahalle sakinleri yıllarca huzursuzluk yaşadı. Efeler Belediye’sinden futbol sahası ile ilgili talepte bulunan vatandaşlar, alanın çocukları için tehlike oluşturduğunu ve bir an önce kötü görünümünün iyileştirilmesi gerektiğini söylediler. Efeler Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda kararı alınan Çeştepe Futbol Sahası kısa süre içerisinde yeni görünümüne kavuşacak. Öncelik olarak atıl durumda kalan mezbelelik alan temizlik çalışmaları ile kısa süreliğine toparlanacak. Ardından Efeler Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan proje ile birlikte, Çeştepe Mahallesi 23 yıl sonra yeni sosyal alanına kavuşacak. ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Çeştepe Futbol Sahası, yıllardır mezbelelik bir hâldeydi. Alanın onlarca yıl bu durumda kalmış olması çok üzücü. Çünkü küçük bir alandan bahsetmiyoruz. Bu kadar zaman içerisinde defalarca hayata geçirilebilecek projeler geliştirilebilirdi. Şimdi, Efeler Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımızın istek ve taleplerini dikkate alarak, alanı mezbelelik hâlinden kurtaracak ve vatandaşlarımızın kullanımına kısa sürede açacağız” dedi.
Mezbeleliğe dönen Çeştepe Futbol Sahası’nın, Efeler Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılacağı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, mülkiyet hakkı Efeler Belediyesi’ne ait olan fakat Çeştepe Belediyesi tarafından 1996 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne 49 yıl müddetle intifa (kullanım) hakkı verilen alan, Efeler Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan karar ile iptal edildi.

Aydın’nın Efeler İlçesi Çeştepe Mahallesi Acıkuyu Mevkii’nde bulunan ve 16 bin metrekarelik alana sahip Çeştepe Futbol Sahası, aradan geçen 23 yılda müdürlüğün alanda herhangi bir yatırım yapmaması ve faaliyet gerçekleştirmemesinden dolayı mezbelelik bir hâle dönüştü. Alanın atıl durumundan dolayı mahalle sakinleri yıllarca huzursuzluk yaşadı. Efeler Belediye’sinden futbol sahası ile ilgili talepte bulunan vatandaşlar, alanın çocukları için tehlike oluşturduğunu ve bir an önce kötü görünümünün iyileştirilmesi gerektiğini söylediler.

Efeler Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda kararı alınan Çeştepe Futbol Sahası kısa süre içerisinde yeni görünümüne kavuşacak. Öncelik olarak atıl durumda kalan mezbelelik alan temizlik çalışmaları ile kısa süreliğine toparlanacak. Ardından Efeler Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan proje ile birlikte, Çeştepe Mahallesi 23 yıl sonra yeni sosyal alanına kavuşacak.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Çeştepe Futbol Sahası, yıllardır mezbelelik bir hâldeydi. Alanın onlarca yıl bu durumda kalmış olması çok üzücü. Çünkü küçük bir alandan bahsetmiyoruz. Bu kadar zaman içerisinde defalarca hayata geçirilebilecek projeler geliştirilebilirdi. Şimdi, Efeler Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımızın istek ve taleplerini dikkate alarak, alanı mezbelelik hâlinden kurtaracak ve vatandaşlarımızın kullanımına kısa sürede açacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.