Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Buharkent halkı üniversiteyle kaynaştı

EĞİTİM 17.10.2016 - 23:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2066+ kez okundu.
 

Buharkent halkı üniversiteyle kaynaştı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Buharkent Meslek Yüksekokulu ve Buharkent Belediye Başkanlığı işbirliği ile 10-14 Ekim tarihleri arasında ilçe halkına yönelik “Bitkisel Kozmetik Ürünler Kursu” düzenlendi.

AYDIN- Buharkent Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Buharkent Belediyesi işbirliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen, 5 gün süren kurs sonunda öğrendiklerini uygulayan 30 kursiyer eserlerini sergiledi ve sertifikalarını da aldı. Kırmacı: İlçeye katkılarımız sürecek Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un Buharkent Belediyesi olarak maddi ve manevi desteğinin son derece önemli olduğunu belirten Proje yürütücüsü Buharkent MYO Müdürü Doç. Dr. Mesut Kırmacı, halkın projeye göstermiş olduğu ilgiden gayet memnun olduklarını belirtti. Ayrıca bu projenin bir ilk olduğu ve gelecekte devamının da geleceğini sözlerine ekledi. Kırmacı, “Başlangıçta 20 katılımcıyla başlayan kurs sonlara doğru 30 kişiye kadar ulaştı. Halk ve üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çeken kurs, yıllardır halkın diline konu olan üniversitenin halktan bağımsız olduğu eleştirisinin de önüne geçmiş oldu. Katılımcılar, kendi bitkisel kozmetik ürünlerini üretebilmenin keyfini yaşadı. Üniversite olarak ilçede buna katkı sağlamaktan memnuniyet duyduk. Bundan sonrasında da ilçeye yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi. Uygulamalı eğitim aldılar Kursun süresince 20 yıllık deneyimlerini kursiyerlere aktaran Uzman Biyolog Hayrettin İlker Özdemir ise, “Yaşları 22 ila 65 arasında değişen katılımcıların heyecanının üniversite öğrencilerinden fazla olduğunu görmek bizi ziyadesiyle memnun etti. Kurs süresince katılımcılar krem, parfüm, şampuan, sabun ve mum yapımı hakkında uygulamalı eğitim aldılar ve bu eğitimler alanlarında uzman 6 öğretim üyesi tarafından verilen derslerle desteklendi” şeklinde konuştu. Kullanacakları ürünleri kendileri üretecek Bir haftalık süren eğitimlerin sonunda parfüm, krem, sabun, mum ve şampuan yapımıyla ilgili uygulamalı bilgiler alan 30 kursiyer, her gün farklı eğitmenler tarafından gerçekleştirilen sunumları dinlemenin ayrıcalığını yaşadılar. Kendileri için çok farklı bir deneyim olduğunu ve gündelik hayatta artık üretecekleri kendi ürünleri de kullanabileceklerini dile getiren kursiyerler, emeği geçenlere teşekkür etti. Oldukça keyifli ve verimli geçen kursun sonunda yaptıkları ürünleri sergileyen kursiyerlere katılım belgeleri verildi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Buharkent Meslek Yüksekokulu ve Buharkent Belediye Başkanlığı işbirliği ile 10-14 Ekim tarihleri arasında ilçe halkına yönelik “Bitkisel Kozmetik Ürünler Kursu” düzenlendi.

AYDIN- Buharkent Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Buharkent Belediyesi işbirliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen, 5 gün süren kurs sonunda öğrendiklerini uygulayan 30 kursiyer eserlerini sergiledi ve sertifikalarını da aldı.

Kırmacı: İlçeye katkılarımız sürecek

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un Buharkent Belediyesi olarak maddi ve manevi desteğinin son derece önemli olduğunu belirten Proje yürütücüsü Buharkent MYO Müdürü Doç. Dr. Mesut Kırmacı, halkın projeye göstermiş olduğu ilgiden gayet memnun olduklarını belirtti. Ayrıca bu projenin bir ilk olduğu ve gelecekte devamının da geleceğini sözlerine ekledi. Kırmacı, “Başlangıçta 20 katılımcıyla başlayan kurs sonlara doğru 30 kişiye kadar ulaştı. Halk ve üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çeken kurs, yıllardır halkın diline konu olan üniversitenin halktan bağımsız olduğu eleştirisinin de önüne geçmiş oldu. Katılımcılar, kendi bitkisel kozmetik ürünlerini üretebilmenin keyfini yaşadı. Üniversite olarak ilçede buna katkı sağlamaktan memnuniyet duyduk. Bundan sonrasında da ilçeye yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Uygulamalı eğitim aldılar

Kursun süresince 20 yıllık deneyimlerini kursiyerlere aktaran Uzman Biyolog Hayrettin İlker Özdemir ise, “Yaşları 22 ila 65 arasında değişen katılımcıların heyecanının üniversite öğrencilerinden fazla olduğunu görmek bizi ziyadesiyle memnun etti. Kurs süresince katılımcılar krem, parfüm, şampuan, sabun ve mum yapımı hakkında uygulamalı eğitim aldılar ve bu eğitimler alanlarında uzman 6 öğretim üyesi tarafından verilen derslerle desteklendi” şeklinde konuştu.

Kullanacakları ürünleri kendileri üretecek

Bir haftalık süren eğitimlerin sonunda parfüm, krem, sabun, mum ve şampuan yapımıyla ilgili uygulamalı bilgiler alan 30 kursiyer, her gün farklı eğitmenler tarafından gerçekleştirilen sunumları dinlemenin ayrıcalığını yaşadılar. Kendileri için çok farklı bir deneyim olduğunu ve gündelik hayatta artık üretecekleri kendi ürünleri de kullanabileceklerini dile getiren kursiyerler, emeği geçenlere teşekkür etti. Oldukça keyifli ve verimli geçen kursun sonunda yaptıkları ürünleri sergileyen kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.