Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Bir Yumak Mutluluk Roman çocukları ısıttı

GÜNCEL 23.02.2017 - 11:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3104+ kez okundu.
 

Bir Yumak Mutluluk Roman çocukları ısıttı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi'nde okuyan gönüllü öğrenciler, ADÜ Romanlar Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle ekonomik durumu iyi olmayan Roman çocukların kışın üşümemesi için kendi elleriyle örmüş oldukları 78 atkıyı çocuklara hediye etti.

AYDIN- ADÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İçten Duygu Çallı koordinatörlüğünde başlatılan ‘Bir Yumak Mutluluk’ projesine 24 kız öğrenci gönüllü olarak katıldı. Bir buçuk ay süren “Bir Yumak Mutluluk” projesi kapsamında, 24 İletişim Fakültesi öğrencisi, koordinatör Yrd. Doç. Dr. İçten Duygu Çallı ile birlikte önce farklı renklerden 140 yumak yün ip satın aldı. Örgü örmeyi bilenler,  bilmeyen arkadaşlarına örgü örmeyi öğretti. İletişim Fakültesi öğrencileri, ders aralarında ve evlerinde 78 orta boy atkı ve 100 metre uzunluğunda 22 farklı renkten oluşan uzun bir atkı ördü. Üniversiteli öğrencilerin Roman çocukların üşümemesi için kendi elleriyle yaptıkları atkılar, ADÜ Tralles Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından 39 çocuğa hediye edildi. Üniversitenin davetlisi olarak ağırlanan minikler, kendilerine hediye edilen atkıları aldıklarında çok mutlu oldular. Birbirinden güzel atkıları boyunlarına asan Roman çocuklar, artık okula giderken atkıları takacaklarını söylediler. Roman çocuklar, çalınan müziklerle de doyasıya eğlenirken ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer ise çocuklarla Roman oyunları oynadı. Rengarenk Atkılarla Anlamlı Mesaj Verdiler Adnan Menderes Üniversitesi Romanlar Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde hazırlandıkları projede öğrencilerinin canı gönülden çalıştıklarını aktaran Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İçten Duygu Çallı, gönüllü öğrenciler Roman kardeşleri için atkı ördüğünü söyledi. Bir yumak mutluluk projesinin örgü yapmayı bilmeyen öğrencilere örgü yapmayı da öğrenmelerini sağladığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Çallı, “Maddi durumu iyi olmayan çocuklar için 78 adet atkı ördük. Ayrıca orta boy atkıların birleşiminden oluşan 100 metre uzunluğunda bir atkı da yaptık. Projemizin sonunda çocuklar için düzenlediğimiz etkinlikte kardeşlerimize hazırladığımız atkıları hediye ettik. Artık Roman kardeşlerimiz de kışın okula giderken soğuk havalardan biraz da olsa korunacaklar. Amacımız sadece atkıları örüp hediye etmek değil. Biz farklı kültürlerin birlikte yaşadığı bir kültürel mirasa sahip kültürüz. Dolayısıyla böyle farklı renkler bir arada yaşamaktan çok mutluyuz. Bunu kardeşlerimizle paylaşmak ve onlara hatırlatmak istedik. O yüzden böyle rengarenk atkılarla bizim bu renkli mozaiğimizi biz de altını çizmek istedik” diye konuştu. Öğrencilere atkılar hediye edildikten sonra toplu fotoğraf çekildi ve projeye katılan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi'nde okuyan gönüllü öğrenciler, ADÜ Romanlar Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle ekonomik durumu iyi olmayan Roman çocukların kışın üşümemesi için kendi elleriyle örmüş oldukları 78 atkıyı çocuklara hediye etti.

AYDIN- ADÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İçten Duygu Çallı koordinatörlüğünde başlatılan ‘Bir Yumak Mutluluk’ projesine 24 kız öğrenci gönüllü olarak katıldı. Bir buçuk ay süren “Bir Yumak Mutluluk” projesi kapsamında, 24 İletişim Fakültesi öğrencisi, koordinatör Yrd. Doç. Dr. İçten Duygu Çallı ile birlikte önce farklı renklerden 140 yumak yün ip satın aldı. Örgü örmeyi bilenler,  bilmeyen arkadaşlarına örgü örmeyi öğretti. İletişim Fakültesi öğrencileri, ders aralarında ve evlerinde 78 orta boy atkı ve 100 metre uzunluğunda 22 farklı renkten oluşan uzun bir atkı ördü. Üniversiteli öğrencilerin Roman çocukların üşümemesi için kendi elleriyle yaptıkları atkılar, ADÜ Tralles Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından 39 çocuğa hediye edildi. Üniversitenin davetlisi olarak ağırlanan minikler, kendilerine hediye edilen atkıları aldıklarında çok mutlu oldular. Birbirinden güzel atkıları boyunlarına asan Roman çocuklar, artık okula giderken atkıları takacaklarını söylediler. Roman çocuklar, çalınan müziklerle de doyasıya eğlenirken ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer ise çocuklarla Roman oyunları oynadı.

Rengarenk Atkılarla Anlamlı Mesaj Verdiler

Adnan Menderes Üniversitesi Romanlar Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde hazırlandıkları projede öğrencilerinin canı gönülden çalıştıklarını aktaran Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İçten Duygu Çallı, gönüllü öğrenciler Roman kardeşleri için atkı ördüğünü söyledi. Bir yumak mutluluk projesinin örgü yapmayı bilmeyen öğrencilere örgü yapmayı da öğrenmelerini sağladığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Çallı, “Maddi durumu iyi olmayan çocuklar için 78 adet atkı ördük. Ayrıca orta boy atkıların birleşiminden oluşan 100 metre uzunluğunda bir atkı da yaptık. Projemizin sonunda çocuklar için düzenlediğimiz etkinlikte kardeşlerimize hazırladığımız atkıları hediye ettik. Artık Roman kardeşlerimiz de kışın okula giderken soğuk havalardan biraz da olsa korunacaklar. Amacımız sadece atkıları örüp hediye etmek değil. Biz farklı kültürlerin birlikte yaşadığı bir kültürel mirasa sahip kültürüz. Dolayısıyla böyle farklı renkler bir arada yaşamaktan çok mutluyuz. Bunu kardeşlerimizle paylaşmak ve onlara hatırlatmak istedik. O yüzden böyle rengarenk atkılarla bizim bu renkli mozaiğimizi biz de altını çizmek istedik” diye konuştu.

Öğrencilere atkılar hediye edildikten sonra toplu fotoğraf çekildi ve projeye katılan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.