Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Özakcan’dan 19 Mayıs mesajı

18.05.2017 - 19:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2876+ kez okundu.
 

Başkan Özakcan’dan 19 Mayıs mesajı

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı, gençliğin bayramını kutladı.

AYDIN- Bugünün, 98 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Türk İstiklal Mücadelesi’nin temellerinin atıldığı, Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün olduğunu belirten Başkan Özakcan, mesajına şöyle devam etti: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu olsun! 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli birlik ve bütünlüğümüzün parladığı, Milli Kurtuluş güneşinin doğduğu, milli irade meşalesinin yandığı kutsal bir günümüzdür. Türk Milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür. Bu mücadele Türk Milletinin dirilişi ve şahlanışıdır. Milli şuur, milli ruh ve milli mücadeledir. Bağımsızlıktır, istiklaldir. Mustafa Kemal Samsun’a ayak bastığında halkına güveniyordu. Azimliydi, kararlıydı. Kalbi Türk gençliğine olan güven ve inançla doluydu. Çünkü Büyük Atatürk; ‘Bana ümit veren esas olay yalnız içimdeki vatan aşkı değil, etrafımda gördüğüm gençliğin vatan aşkıdır, gerçek aşkıdır. Biz bu gençliğe dayanarak işlerimizi yapacağız, eserlerimizi gerçekleştireceğiz ve onları gençliğe emanet edeceğiz’ diyordu. Sevgili Gençler; 19 Mayıs 1919’dan bugüne kadar güçlenerek, gelişerek gelen ve sizlere emanet edilen modern, laik ve genç Cumhuriyetimize sizler sahip çıkıp, yücelteceksiniz. Size verilen bu kutsal emaneti yüceltirken, vatan sevginiz, millet sevginiz, insan sevginiz, çağdaş bilim ve teknoloji, akıl ve iradeniz gücünüzün kaynağı olacaktır.”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı, gençliğin bayramını kutladı.

AYDIN- Bugünün, 98 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Türk İstiklal Mücadelesi’nin temellerinin atıldığı, Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün olduğunu belirten Başkan Özakcan, mesajına şöyle devam etti:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu olsun! 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli birlik ve bütünlüğümüzün parladığı, Milli Kurtuluş güneşinin doğduğu, milli irade meşalesinin yandığı kutsal bir günümüzdür. Türk Milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür. Bu mücadele Türk Milletinin dirilişi ve şahlanışıdır.

Milli şuur, milli ruh ve milli mücadeledir. Bağımsızlıktır, istiklaldir. Mustafa Kemal Samsun’a ayak bastığında halkına güveniyordu. Azimliydi, kararlıydı. Kalbi Türk gençliğine olan güven ve inançla doluydu. Çünkü Büyük Atatürk; ‘Bana ümit veren esas olay yalnız içimdeki vatan aşkı değil, etrafımda gördüğüm gençliğin vatan aşkıdır, gerçek aşkıdır. Biz bu gençliğe dayanarak işlerimizi yapacağız, eserlerimizi gerçekleştireceğiz ve onları gençliğe emanet edeceğiz’ diyordu.

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919’dan bugüne kadar güçlenerek, gelişerek gelen ve sizlere emanet edilen modern, laik ve genç Cumhuriyetimize sizler sahip çıkıp, yücelteceksiniz. Size verilen bu kutsal emaneti yüceltirken, vatan sevginiz, millet sevginiz, insan sevginiz, çağdaş bilim ve teknoloji, akıl ve iradeniz gücünüzün kaynağı olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.