Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Akın’dan halk oylamasına eleştiri

SİYASET 13.01.2018 - 11:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3093+ kez okundu.
 

Başkan Akın’dan halk oylamasına eleştiri

Son günlerde Aydın gündeminde olan ve referandum sandıkları dahi kurulan Hüseyin Aksu Spor Kompleksi, Mukan Perinek Stadyumu hakkında Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’da bir açıklama yaptı.

AYDIN- Akın, “Zorla oy kullanmaya götürülen Büyükşehir çalışanlarının olduğunu ve yetkililerin demokrasi anlayışı dışında hareket ettiklerini düşünüyoruz. Aydın halkı demokratiktir ve geleceğine kendisi karar verir” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Hüseyin Aksu Spor Kompleksi Mukan Perinçek Stadı alanı için “Halkımıza soruyoruz” diye kurdukları çadırlarla son bir haftadır Aydın gündeminde. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ise, yapılan bu halk oylaması hakkında bir açıklama yaparak yetkililerin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personeli zorla oy kullandırma işlemi yaptıklarını oy kullanmayan işçilerin iş akdini sonlandırma ile tehdit edildiğini duyduklarını ifade etti. Başkan Akın, “Aydın gündeminde olan Mimar Sinan Mahallesi’nde mevcut Hüseyin Aksu Spor Kompleksi, Mukan Perinek Stadyumu’nu Büyükşehir Belediye Başkanı halka sorup onların isteği doğrultusunda orada çalışmalar yapacağız demişti. Tavuklu pilav dağıtarak insanları sandığa çekmeye çalışan ve yine sandık başında bulunan AYBA personeli ile oy kullanacak kişilere baskı kurmaya çalışan yetkililer, demokrasi anlayışından oldukça uzak görünüyorlar. Büyükşehirde çalışan işçilere telefonla ulaşarak, bu oylamada kendisi gibi bu tesisin yeşil alan olarak görmek istiyoruz şeklinde oy kullanmaları istenmiş. Hatta işçilerin ailelerinin de bu oylamaya katılmaları mecbur kılınmış. Bizim için Belediyecilikte katılımcılık altın anahtardır. Aydın halkı demokratiktir, geleceğine kendisi karar verir. Biz bu konuda Aydın halkına güveniyoruz. Demokrasiden bahsederken, demokrasiyi çiğnemek, baltalamak hiç etik değil. Demokrasi anlayışı içerisinde oylama yapılıyorsa şayet, bıraksınlar sandıktan çıkan ve halkın istediği tesisi buraya Büyükşehir Belediyesi olarak kazandırsınlar. Geçtiğimiz yıl Kuşadası Tariş arazisi için de böyle bir referandum yaparak halkımıza soruyoruz demişlerdi. Ancak orada da işçilere, kağıda yazdığı “Yeşil Alan İstiyorum” yazısını göstererek baskı altına almış, ben bunu istiyorum, siz de bu şekilde oy vereceksiniz demek istediği günlerce yerel basın tarafından gündeme getirilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu tamamen algı operasyonu ve kurduğu demokrasi dışı baskı ile işçilerin ve Aydınlı vatandaşların üstünde bir baskı kurmaya çalışıyor. Soruyorum sizlere; Madem bu alanın yeşil alan olmasını istiyordu neden Adalet Bakanlığı’na yeni Adliye binası alanı olarak teklif etti?” dedi.
Son günlerde Aydın gündeminde olan ve referandum sandıkları dahi kurulan Hüseyin Aksu Spor Kompleksi, Mukan Perinek Stadyumu hakkında Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’da bir açıklama yaptı.

AYDIN- Akın, “Zorla oy kullanmaya götürülen Büyükşehir çalışanlarının olduğunu ve yetkililerin demokrasi anlayışı dışında hareket ettiklerini düşünüyoruz. Aydın halkı demokratiktir ve geleceğine kendisi karar verir” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Hüseyin Aksu Spor Kompleksi Mukan Perinçek Stadı alanı için “Halkımıza soruyoruz” diye kurdukları çadırlarla son bir haftadır Aydın gündeminde. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ise, yapılan bu halk oylaması hakkında bir açıklama yaparak yetkililerin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personeli zorla oy kullandırma işlemi yaptıklarını oy kullanmayan işçilerin iş akdini sonlandırma ile tehdit edildiğini duyduklarını ifade etti. Başkan Akın, “Aydın gündeminde olan Mimar Sinan Mahallesi’nde mevcut Hüseyin Aksu Spor Kompleksi, Mukan Perinek Stadyumu’nu Büyükşehir Belediye Başkanı halka sorup onların isteği doğrultusunda orada çalışmalar yapacağız demişti. Tavuklu pilav dağıtarak insanları sandığa çekmeye çalışan ve yine sandık başında bulunan AYBA personeli ile oy kullanacak kişilere baskı kurmaya çalışan yetkililer, demokrasi anlayışından oldukça uzak görünüyorlar. Büyükşehirde çalışan işçilere telefonla ulaşarak, bu oylamada kendisi gibi bu tesisin yeşil alan olarak görmek istiyoruz şeklinde oy kullanmaları istenmiş. Hatta işçilerin ailelerinin de bu oylamaya katılmaları mecbur kılınmış. Bizim için Belediyecilikte katılımcılık altın anahtardır. Aydın halkı demokratiktir, geleceğine kendisi karar verir. Biz bu konuda Aydın halkına güveniyoruz. Demokrasiden bahsederken, demokrasiyi çiğnemek, baltalamak hiç etik değil. Demokrasi anlayışı içerisinde oylama yapılıyorsa şayet, bıraksınlar sandıktan çıkan ve halkın istediği tesisi buraya Büyükşehir Belediyesi olarak kazandırsınlar. Geçtiğimiz yıl Kuşadası Tariş arazisi için de böyle bir referandum yaparak halkımıza soruyoruz demişlerdi. Ancak orada da işçilere, kağıda yazdığı “Yeşil Alan İstiyorum” yazısını göstererek baskı altına almış, ben bunu istiyorum, siz de bu şekilde oy vereceksiniz demek istediği günlerce yerel basın tarafından gündeme getirilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu tamamen algı operasyonu ve kurduğu demokrasi dışı baskı ile işçilerin ve Aydınlı vatandaşların üstünde bir baskı kurmaya çalışıyor. Soruyorum sizlere; Madem bu alanın yeşil alan olmasını istiyordu neden Adalet Bakanlığı’na yeni Adliye binası alanı olarak teklif etti?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.