Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın’ın Ziya Amcası hayatını kaybetti

SAĞLIK 14.01.2018 - 11:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3918+ kez okundu.
 

Aydın’ın Ziya Amcası hayatını kaybetti

Aydın’da pek çok hayır işine öncülük eden Ziya Çelik 95 yaşında hayatını kaybetti.

AYDIN- 95 yıllık ömrüne pek çok güzel anıyı sığdıran ve özellikle gençlerin okuyup yetişmesi için yaptığı çalışmalarla tanınan Ziya Çelik, Aydın İmam Hatip Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Tellidede Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan Ziya Çelik, sabaha karşı hayatını kaybetti. Aydın İmam Hatip Lisesi Cami’inde kılınan cenaze namazına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, Ziya Çelik’in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydın Efeler Müftüsü Salih Çelik’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Ziya Çelik Tellidede Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi. Azmin sembolü bir isimdi 1950’li yıllarda Isparta’dan Aydın’a tarım işlerinde çalışmak için göç eden Ziya Çelik, aynı zamanda girişimci bir ruha sahipti. İlk olarak Ortaklar Mahallesi Gümüşköy’de çalışıp tarım işleri ile uğraşmaya başlayan Ziya Çelik, daha sonra Aydın’da briket üretimine başladı. Briketçi Ziya olarak da tanınan Ziya Çelik, daha sonra işi ile ilgili ticari faaliyetlerde bulundu. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının okuması için yaptığı çalışmalarla pek çok gencin yetişmesine vesile olan ve Cumhuriyet ile yaşıt olan Hacı Ziya Çelik’in ölümü sevenlerini üzdü.
Aydın’da pek çok hayır işine öncülük eden Ziya Çelik 95 yaşında hayatını kaybetti.

AYDIN- 95 yıllık ömrüne pek çok güzel anıyı sığdıran ve özellikle gençlerin okuyup yetişmesi için yaptığı çalışmalarla tanınan Ziya Çelik, Aydın İmam Hatip Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Tellidede Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan Ziya Çelik, sabaha karşı hayatını kaybetti. Aydın İmam Hatip Lisesi Cami’inde kılınan cenaze namazına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, Ziya Çelik’in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydın Efeler Müftüsü Salih Çelik’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Ziya Çelik Tellidede Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Azmin sembolü bir isimdi

1950’li yıllarda Isparta’dan Aydın’a tarım işlerinde çalışmak için göç eden Ziya Çelik, aynı zamanda girişimci bir ruha sahipti. İlk olarak Ortaklar Mahallesi Gümüşköy’de çalışıp tarım işleri ile uğraşmaya başlayan Ziya Çelik, daha sonra Aydın’da briket üretimine başladı. Briketçi Ziya olarak da tanınan Ziya Çelik, daha sonra işi ile ilgili ticari faaliyetlerde bulundu. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının okuması için yaptığı çalışmalarla pek çok gencin yetişmesine vesile olan ve Cumhuriyet ile yaşıt olan Hacı Ziya Çelik’in ölümü sevenlerini üzdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.