Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın’dan Feyzioğlu’na destek

GÜNCEL 28.08.2016 - 22:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3220+ kez okundu.
 

Aydın’dan Feyzioğlu’na destek

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, T.B.B. Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Saray’da yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmama kararını desteklediğini ve doğru bulduğunu açıkladı.

AYDIN- Ankara’da yapılacak olan Adli Yıl Açılış törenine Baro Başkanları’nın davet edilmesi şeklinde bir gelenek olmadığını bilerten Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, T.B.B. Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Saray’da yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmama kararını desteklediğini ve doğru bulduğunu açıkladı. Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, facebook hesabından yaptığı açıklamasında, Adli Yıl Açılış törenine sadece Türkiye Barolar Birliği (T.B.B.) Başkanı’nın davet edilebileceğini belirterek, “Bu nedenle, davet edilmediği yere Baro Başkanları’nın katılması ya da katılmaması diye bir durum söz konusu olamaz. Gidecek Barolar, gitmeyecek Barolar şeklinde yapılan haber ve yorumların bu nedenle hiçbir anlamı olmadığından, eksik bilgiye ya da başka maksatlarla yapılan bu tip yorumlara cevap vermeye tarafımızca gerek duyulmamıştır” dedi. Başkan Bozkurt, T.B.B. tarafından yapılan açıklama ile Saray’da yapılacak olan törene katılmama kararı alındığının duyurulduğunu da vurgulayarak, “Saray'da Adli Yıl Açılışı yapmak, zaten sorunlu olan yargı bağımsızlığı adına doğru olmayan bir görüntü arz edecektir. Aydın Barosu olarak T.B.B.'nin kararını ve Birlik Başkanımız Sayın Av. Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz” şeklinde konuştu. Aydın Barosu olarak bu konudaki görüş ve tavırlarının son derece net olduğunu, bunun da T.B.B., meslektaşları ve kamuoyu tarafından yakından bilinmekte olduğunu ifade eden Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu nedenle, yaşanan süreçte fazlasıyla yapılan spekülasyonlara katkı sunulmayarak, bunun yerine düşüncelerimiz Türkiye Barolar Birliği ile paylaşılmıştır. Sayın Birlik Başkanımızın, açılışın davetiyede belirtilen mekan yerine, değişiklik yapılarak Saray'da gerçekleştirilmesi halinde törene katılmayacağı ve savunma adına göstereceği duruştan şüphemiz olmamıştır. Aydın Barosu tarafından, geleneklerimize uygun olarak 1 Eylül 2016 tarihinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasındaki açıklamamız ile aynı akşam düzenlenecek Resepsiyonla Adli Yıl Açılış Töreni gerçekleştirilecektir. Bilgi eksikliği ve bilgi kirliliği ortasında yapılan açıklama ve yorumlarla Barolar ve Türkiye Barolar Birliği'ni yıpratmaya ve polemiklerin ortasına çekmeye çalışmak, ülkemizin ve yargının içinden geçtiği, terörle ve ülkemizi bölmeye çalışan şer odaklarıyla mücadele sürdürülen bu zor günlerde hiç kimseye ve hiç bir kuruma fayda sağlamayacaktır.”
Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, T.B.B. Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Saray’da yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmama kararını desteklediğini ve doğru bulduğunu açıkladı.

AYDIN- Ankara’da yapılacak olan Adli Yıl Açılış törenine Baro Başkanları’nın davet edilmesi şeklinde bir gelenek olmadığını bilerten Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, T.B.B. Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Saray’da yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmama kararını desteklediğini ve doğru bulduğunu açıkladı.

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, facebook hesabından yaptığı açıklamasında, Adli Yıl Açılış törenine sadece Türkiye Barolar Birliği (T.B.B.) Başkanı’nın davet edilebileceğini belirterek, “Bu nedenle, davet edilmediği yere Baro Başkanları’nın katılması ya da katılmaması diye bir durum söz konusu olamaz. Gidecek Barolar, gitmeyecek Barolar şeklinde yapılan haber ve yorumların bu nedenle hiçbir anlamı olmadığından, eksik bilgiye ya da başka maksatlarla yapılan bu tip yorumlara cevap vermeye tarafımızca gerek duyulmamıştır” dedi.

Başkan Bozkurt, T.B.B. tarafından yapılan açıklama ile Saray’da yapılacak olan törene katılmama kararı alındığının duyurulduğunu da vurgulayarak, “Saray'da Adli Yıl Açılışı yapmak, zaten sorunlu olan yargı bağımsızlığı adına doğru olmayan bir görüntü arz edecektir. Aydın Barosu olarak T.B.B.'nin kararını ve Birlik Başkanımız Sayın Av. Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Aydın Barosu olarak bu konudaki görüş ve tavırlarının son derece net olduğunu, bunun da T.B.B., meslektaşları ve kamuoyu tarafından yakından bilinmekte olduğunu ifade eden Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle, yaşanan süreçte fazlasıyla yapılan spekülasyonlara katkı sunulmayarak, bunun yerine düşüncelerimiz Türkiye Barolar Birliği ile paylaşılmıştır. Sayın Birlik Başkanımızın, açılışın davetiyede belirtilen mekan yerine, değişiklik yapılarak Saray'da gerçekleştirilmesi halinde törene katılmayacağı ve savunma adına göstereceği duruştan şüphemiz olmamıştır.

Aydın Barosu tarafından, geleneklerimize uygun olarak 1 Eylül 2016 tarihinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasındaki açıklamamız ile aynı akşam düzenlenecek Resepsiyonla Adli Yıl Açılış Töreni gerçekleştirilecektir.

Bilgi eksikliği ve bilgi kirliliği ortasında yapılan açıklama ve yorumlarla Barolar ve Türkiye Barolar Birliği'ni yıpratmaya ve polemiklerin ortasına çekmeye çalışmak, ülkemizin ve yargının içinden geçtiği, terörle ve ülkemizi bölmeye çalışan şer odaklarıyla mücadele sürdürülen bu zor günlerde hiç kimseye ve hiç bir kuruma fayda sağlamayacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.