Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın'da Bölücü Terör Örgütüne Operasyon

ASAYİŞ 19.05.2017 - 03:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3998+ kez okundu.
 

Aydın'da Bölücü Terör Örgütüne Operasyon

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bölücü terör örgütüne karşı operasyon düzenlendi. yakalanan 7 şahıstan 5'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olayla ilgili olarak Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verilmiştir: "Nazilli İlçesi İsabeyli Mahallesi’nde bulunan ADÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde PKK/KCK (YDG-H) yapılanmasına yönelik 06.12.2016 tarihinde jandarma tarafından başlatılan planlı faaliyet kapsamında yapılan operasyonlar sonucunda bazı deliller elde edilmişti. Elde edilen delillerin değerlendirilmesi ile 3 ilde (Aydın, Batman, Bitlis) 7 şahıs ( üçü halen öğrenci dördü mezun) hakkında 17-18 Mayıs tarihlerinde operasyon yapılmış olup 7 şahıs da yakalanmıştır. Yakalananlardan 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, iki şahıs ise savcılık ifadesini müteakip adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur Aydın Valiliği"
Aydın'ın Nazilli ilçesinde bölücü terör örgütüne karşı operasyon düzenlendi. yakalanan 7 şahıstan 5'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olayla ilgili olarak Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verilmiştir:

"Nazilli İlçesi İsabeyli Mahallesi’nde bulunan ADÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde PKK/KCK (YDG-H) yapılanmasına yönelik 06.12.2016 tarihinde jandarma tarafından başlatılan planlı faaliyet kapsamında yapılan operasyonlar sonucunda bazı deliller elde edilmişti.

Elde edilen delillerin değerlendirilmesi ile 3 ilde (Aydın, Batman, Bitlis) 7 şahıs ( üçü halen öğrenci dördü mezun) hakkında 17-18 Mayıs tarihlerinde operasyon yapılmış olup 7 şahıs da yakalanmıştır. Yakalananlardan 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, iki şahıs ise savcılık ifadesini müteakip adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Aydın Valiliği"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.