Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın neden Antalya gibi olamıyor

SİYASET 13.11.2018 - 18:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1977+ kez okundu.
 

Aydın neden Antalya gibi olamıyor

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Aday adayı Rıdvan Eşin, Aytepe Mesire Alanı’nda basın toplantısı düzenledi. Aydın’ın sorunlarının ve eksiklerinin konuşulduğu toplantıda Rıdvan Eşin, hazırladığı projeleri anlattı.

AYDIN- Bizim görmediğimiz şeyleri gazeteciler görür ifadesiyle basın mensuplarının önemine değinen Eriş, ‘’sizlerle arkadaş olmak istiyorum’’ dedi. Didim’in 90 km sahil şeridinde, insanların denize girebildiği alanın sadece 5 km olduğuna dikkat çeken Eriş, hafriyat çalışmasıyla sahillerin genişletip diğer 85 kilometrelik kısmının neden kullanılmadığını sordu. Sahillerde yapılacak hafriyat çalışmasıyla Aydın’ın, Antalya gibi bir turizm kenti olabilmesinin mümkün olduğunu, Antalya’da yapılan tarımın burada da yapılabileceğini, iklimin ve toprağın da buna müsait olduğunu sözlerine ekledi. ‘’Amacımız Aydın’ın eksiklerini sizlerle beraber görüp, bu şehri nasıl daha yaşanabilir bir hale getirebiliriz’’ diyen Eşin şöyle konuştu: ‘’Herkes şunu der: Aydın’da neden hava limanı yok? Aydın merkezde bir havalimanı yapılacaksa şahsen ben buna karşıyım. Bunu israf olarak görürüm Çünkü İzmir hemen Şurası. Eğer söz konusu havalimanı Söke Ovası’na kurulacaksa, bana göre çok doğru bir yatırım olur. Büyükşehir mantığı anlamında bakıyorum. Eğer biz, Söke Ovası’na bir hava limanı inşa Edilmesine vesile olabilirsek, Kuşadası ve Didim’de, senenin 12 ayı devam eden bir turizm bölgesi oluşturma şansı elde ederiz. Merak edip araştırdım. Bu havalimanının maliyeti ne kadar? Çok mu yüksek acaba? En son, 7 uçağın park edebileceği, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli, Kahramanmaraş Havalimanı 78 milyon TL’ye yapılmış. Birey olarak hepimize çok gelebilir fakat devlet veyahut büyükşehir çapında baktığınız zaman, o kadar büyük bir rakam değil. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 bütçesi 935 milyon TL. Biz büyükşehirsek, bizim gelirleri artıracak çalışmalar yapmamız lazım. Mevcut kaynaklarımızı en doğru ve en verimli bir biçimde kullanarak bunu yapmamız gerekiyor.’’ Aydın’ın jeotermal ve Menderes Nehri’nin kirliliği konusuna da değinen Eşin, doğallıktan yana olduğunu ve doğanın bozulmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Bina, heykel gibi Aydın’ı anımsatacak ve marka yapacak bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Eşin, şöyle devam etti: Hem yurt içinde hem de yurt dışında inşaat sektöründe Eşin Grup olarak marka olduysak Aydın’ı da marka şehir yapacağız. Biz doğru bir yola çıktığımıza inanıyoruz. Biz elimizden geleni yapacağız. Biz olalım veya olmayalım partimizin bayrağını Büyükşehir Belediyesi’ne dikmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” Haber: Muhammet ÖZDEMİR
AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Aday adayı Rıdvan Eşin, Aytepe Mesire Alanı’nda basın toplantısı düzenledi. Aydın’ın sorunlarının ve eksiklerinin konuşulduğu toplantıda Rıdvan Eşin, hazırladığı projeleri anlattı.

AYDIN- Bizim görmediğimiz şeyleri gazeteciler görür ifadesiyle basın mensuplarının önemine değinen Eriş, ‘’sizlerle arkadaş olmak istiyorum’’ dedi. Didim’in 90 km sahil şeridinde, insanların denize girebildiği alanın sadece 5 km olduğuna dikkat çeken Eriş, hafriyat çalışmasıyla sahillerin genişletip diğer 85 kilometrelik kısmının neden kullanılmadığını sordu. Sahillerde yapılacak hafriyat çalışmasıyla Aydın’ın, Antalya gibi bir turizm kenti olabilmesinin mümkün olduğunu, Antalya’da yapılan tarımın burada da yapılabileceğini, iklimin ve toprağın da buna müsait olduğunu sözlerine ekledi.

‘’Amacımız Aydın’ın eksiklerini sizlerle beraber görüp, bu şehri nasıl daha yaşanabilir bir hale getirebiliriz’’ diyen Eşin şöyle konuştu:

‘’Herkes şunu der: Aydın’da neden hava limanı yok? Aydın merkezde bir havalimanı yapılacaksa şahsen ben buna karşıyım. Bunu israf olarak görürüm Çünkü İzmir hemen Şurası. Eğer söz konusu havalimanı Söke Ovası’na kurulacaksa, bana göre çok doğru bir yatırım olur. Büyükşehir mantığı anlamında bakıyorum. Eğer biz, Söke Ovası’na bir hava limanı inşa Edilmesine vesile olabilirsek, Kuşadası ve Didim’de, senenin 12 ayı devam eden bir turizm bölgesi oluşturma şansı elde ederiz.

Merak edip araştırdım. Bu havalimanının maliyeti ne kadar? Çok mu yüksek acaba? En son, 7 uçağın park edebileceği, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli, Kahramanmaraş Havalimanı 78 milyon TL’ye yapılmış. Birey olarak hepimize çok gelebilir fakat devlet veyahut büyükşehir çapında baktığınız zaman, o kadar büyük bir rakam değil. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 bütçesi 935 milyon TL. Biz büyükşehirsek, bizim gelirleri artıracak çalışmalar yapmamız lazım. Mevcut kaynaklarımızı en doğru ve en verimli bir biçimde kullanarak bunu yapmamız gerekiyor.’’

Aydın’ın jeotermal ve Menderes Nehri’nin kirliliği konusuna da değinen Eşin, doğallıktan yana olduğunu ve doğanın bozulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bina, heykel gibi Aydın’ı anımsatacak ve marka yapacak bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Eşin, şöyle devam etti:

Hem yurt içinde hem de yurt dışında inşaat sektöründe Eşin Grup olarak marka olduysak Aydın’ı da marka şehir yapacağız. Biz doğru bir yola çıktığımıza inanıyoruz. Biz elimizden geleni yapacağız. Biz olalım veya olmayalım partimizin bayrağını Büyükşehir Belediyesi’ne dikmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” Haber: Muhammet ÖZDEMİR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.