Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın deve güreşleri 25 Aralık’ta yapılacak

KÜLTÜR 22.12.2016 - 12:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3093+ kez okundu.
 

Aydın deve güreşleri 25 Aralık’ta yapılacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Efeler Diyarı Aydın Geleneksel Deve Güreşleri” 25 Aralık Pazar günü yapılacak.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Merkez Ilıcabaşı Mahallesi Ayter Alanı’nda yapılacak olan deve güreşlerine tüm Aydın halkını davet ederek, Aydın’ın ve bölgenin en önemli kültürel zenginliklerinden biri olan deve güreşlerini bu yılda birlik ve beraberlik içinde yaşayacaklarını kaydetti. 6 adet kupa müsabakası yapılacak olan deve güreşlerine geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 160 devenin kıyasıya mücadele edeceği güreşlerde, Kanka ve Karagözoğlu isimli develer dünya şampiyonluğunu kazanmak için mücadele edecek.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Efeler Diyarı Aydın Geleneksel Deve Güreşleri” 25 Aralık Pazar günü yapılacak.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Merkez Ilıcabaşı Mahallesi Ayter Alanı’nda yapılacak olan deve güreşlerine tüm Aydın halkını davet ederek, Aydın’ın ve bölgenin en önemli kültürel zenginliklerinden biri olan deve güreşlerini bu yılda birlik ve beraberlik içinde yaşayacaklarını kaydetti.

6 adet kupa müsabakası yapılacak olan deve güreşlerine geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 160 devenin kıyasıya mücadele edeceği güreşlerde, Kanka ve Karagözoğlu isimli develer dünya şampiyonluğunu kazanmak için mücadele edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.