Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın ‘Damızlık Düve Merkezi’ oluyor

EKONOMİ 13.11.2018 - 12:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1916+ kez okundu.
 

Aydın ‘Damızlık Düve Merkezi’ oluyor

İşletmeye ilk düvelerin geldiği bildirildi.

AYDIN – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Damızlık Düve Yetiştiriciliğini’ desteklemesi programı kapsamında, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB)’nin girişimleri ile Aydın, “Damızlık Düve Merkezi”ne kavuştu. Aydın Bozdoğan ilçesi Alamut Mahallesi yakınlarında bulunan 92 dönüm alanda ‘Damızlık Düve Merkezi’ olarak faaliyetlere başlandı. 500 başlık düve merkezinde yetiştirilen düveler, yetiştiricilerin ihtiyaçlarını cevap verecek. Bakanlar Kurulu’nun 27 Haziran 2016 tarih 9003 sayılı kararı ile Aydın’da çalışmalara başlayan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin merkezine yeni düveler gelmeye başladı. Projeyi önemsediklerini ve gelecekte yetiştiricilere ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirten Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, “Aydın’ı bu kapsamda önemli bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. İkilimi, bitki örtüsü ve yem üretimi Aydın ilimizin lokasyon özellikleri, bu merkez için en uygun yerlerden biridir. Projemiz, Bakanlıkça onaylandı ve bu tesisleri kurduk. Düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını hedefliyoruz. 500 baş kapasiteye sahip bu üretim merkezinde, sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi gerçekleştirilecek” diyerek projeye ve yetiştiriciye destek veren herkese teşekkür etti.
İşletmeye ilk düvelerin geldiği bildirildi.

AYDIN – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Damızlık Düve Yetiştiriciliğini’ desteklemesi programı kapsamında, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB)’nin girişimleri ile Aydın, “Damızlık Düve Merkezi”ne kavuştu.

Aydın Bozdoğan ilçesi Alamut Mahallesi yakınlarında bulunan 92 dönüm alanda ‘Damızlık Düve Merkezi’ olarak faaliyetlere başlandı. 500 başlık düve merkezinde yetiştirilen düveler, yetiştiricilerin ihtiyaçlarını cevap verecek.

Bakanlar Kurulu’nun 27 Haziran 2016 tarih 9003 sayılı kararı ile Aydın’da çalışmalara başlayan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin merkezine yeni düveler gelmeye başladı. Projeyi önemsediklerini ve gelecekte yetiştiricilere ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirten Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, “Aydın’ı bu kapsamda önemli bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. İkilimi, bitki örtüsü ve yem üretimi Aydın ilimizin lokasyon özellikleri, bu merkez için en uygun yerlerden biridir. Projemiz, Bakanlıkça onaylandı ve bu tesisleri kurduk. Düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını hedefliyoruz. 500 baş kapasiteye sahip bu üretim merkezinde, sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi gerçekleştirilecek” diyerek projeye ve yetiştiriciye destek veren herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.