Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın Barosu, Saray’daki törene katılmayacak

GÜNCEL 16.08.2019 - 17:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3699+ kez okundu.
 

Aydın Barosu, Saray’daki törene katılmayacak

Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Av. Gökhan Bozkurt, davet gelse bile, Saray’daki Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacaklarını net ifadelerle açıkladı.

AYDIN- Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Yargıtay Başkanlığı tarafından, bu yılki Adli Yıl Açılış Töreni'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmasının kararlaştırıldığı ve bazı Barolara davetiye gönderildiği anlaşılmaktadır. Aydın Barosu Başkanlığı'na henüz böyle bir davetiye ulaşmamış olup, davet gelmesi halinde göstereceğimiz tavır ise, tarihimize bakıldığında rahatlıkla anlaşılabilecek kadar açıktır” dedi. Bağımsız, tarafsız bir yargı, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelesini ödünsüz şekilde sürdüren, kuvvetler ayrılığını olmazsa olmaz gören Aydın Barosu açısından, adalet sarayları dışında herhangi bir sarayın Adli Yıl Açılışı için seçenekler arasında bulunmadığını vurgulayan Başkan Av. Bozkurt, şunları söyledi: “Avukatlık mesleğini tutuklu olduğu yerden çıkarıp, özgür bir şekilde yurttaşların savunma ve adil yargılanma hakkının hizmetine sunmak, ancak bağımsız ve başı dik bir duruş sergileyen savunma makamı ile mümkündür. Baromuz, tarihinin, inandığı evrensel hukuk ilkeleri ile Cumhuriyet değerlerinin işaret ettiği yerde Adli Yıl Açılışı’nı gerçekleştirecektir ve o yer Saray olmayacaktır. Kamuoyuna ve meslektaşlarımıza saygıyla duyururuz.”
Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Av. Gökhan Bozkurt, davet gelse bile, Saray’daki Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacaklarını net ifadelerle açıkladı.

AYDIN- Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Yargıtay Başkanlığı tarafından, bu yılki Adli Yıl Açılış Töreni'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmasının kararlaştırıldığı ve bazı Barolara davetiye gönderildiği anlaşılmaktadır. Aydın Barosu Başkanlığı'na henüz böyle bir davetiye ulaşmamış olup, davet gelmesi halinde göstereceğimiz tavır ise, tarihimize bakıldığında rahatlıkla anlaşılabilecek kadar açıktır” dedi.

Bağımsız, tarafsız bir yargı, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelesini ödünsüz şekilde sürdüren, kuvvetler ayrılığını olmazsa olmaz gören Aydın Barosu açısından, adalet sarayları dışında herhangi bir sarayın Adli Yıl Açılışı için seçenekler arasında bulunmadığını vurgulayan Başkan Av. Bozkurt, şunları söyledi:

“Avukatlık mesleğini tutuklu olduğu yerden çıkarıp, özgür bir şekilde yurttaşların savunma ve adil yargılanma hakkının hizmetine sunmak, ancak bağımsız ve başı dik bir duruş sergileyen savunma makamı ile mümkündür.

Baromuz, tarihinin, inandığı evrensel hukuk ilkeleri ile Cumhuriyet değerlerinin işaret ettiği yerde Adli Yıl Açılışı’nı gerçekleştirecektir ve o yer Saray olmayacaktır. Kamuoyuna ve meslektaşlarımıza saygıyla duyururuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.